divendres, 28 de gener del 2011

Miquel Abras es mostra en 'Temps de Zel' al Dau de Mataró



Comencem el nostre repàs setmanal centrant-nos en la figura del cantautor català Miquel Abras [web], que es troba presentant el seu tercer disc per tot el país i que aquest diumenge dia 30 farà una parada al Dau de Mataró [web]. Temps de Zel és un treball molt directe i personal, en el que Abras s’endinsa en la part més fosca de l’amor, on la infidelitat, el rancor i la gelosia juguen un paper molt important. Un disc en què ha volgut buscar la simplicitat per no omplir les cançons d’arranjaments innecessaris i en què combina contundència i melodia. El concert tindrà lloc en aquest cafè cultural (C/d'en Pujol, 26) a partir de 2/4 de 9 del vespre i l’entrada tindrà un cost de 8 euros.

El cap de setmana musicalment parlant haurà començat el divendres amb un dens programa de concerts. A Mataró, inusualment, hi haurà dues propostes punteres a pocs metres de distància el mateix dia i pràcticament a la mateixa hora: Albert Pla [web] a la sala Clap (C/Serra i Moret, 6) [web] celebrant l'onzè aniversari de l'espai i Els Amics de les Arts [web] a la sala Privat (C/Carrasco i Formiguera, 32) [web] per consumar l'idili que manté aquest grup punter del pop català amb l'espai regentat per Xevi Bonareu. En el cas del sabadellenc Albert Pla, aquest fa anys que va sacsejar amb força el panorama musical català, amb Ho sento molt, el seu disc de debut. Ara acompanyat per el guitarrista Diego Cortes, Pla repassarà les millors cançons del seu repertori. L’entrada té un preu de 18 euros a taquilla i 15 en venda anticipada. Pel que fa a Els Amics de les Arts, la formació actualment més popular del pop català i en català farà de nou parada a la capital del Maresme per tornar a divertir els nombrosos fans amb què compta amb les cançons del seu primer LP, Bed & Breakfast, i del seu treball predecessor, Castafiore Cabaret. El preu de l’entrada és de 20 euros i 15 en venda anticipada a les oficines de Caixa Laietana [Llistat oficines].

Dos cites encara pel divendres al vespre però ara al Vallès Oriental. Comencem, a Cardedeu, pel vocalista Joan Masdeu [Facebook], cantant de la formació Whiskyn’s que després d’una llarga trajectòria musical de gairebé divuit anys sobre els escenaris es va dissoldre el 2009. El líder d’aquella banda ara es presenta en solitari i en aquesta ocasió actua en el cicle Tastautors 2011 [web] de la població vallesana. També divendres dia 28 a les onze de la nit Ben Jammin i Dread Fyah Selektah compartiran l’escenari de l’Ateneu Aliança (C/ L’Aliança, 17) [web] de Lliça d’Amunt en el marc dels concerts de hip hop i reggae impulsats per Fyah Club a Lliçà d’Amunt. El preu de l’entrada és de 5 euros i 4 euros per als socis del club.

Anem ara a dissabte. A la sala Piano Blau (C/Quevedo, 11) [web] de Granollers i a partir de 2/4 d'1 de la matinada, actuarà la formació Fugados de Alcatraz, un grup de deu músics que versiona de manera irreverent la música dels 80’s, 90’s i 2mil’s, temes d’estil pop, rock i soul. L’entrada és gratuïta. Finalment, diumenge, tornant al Maresme, nova cita del VIIè Cicle de Sarsuela del Foment Mataroní [web]. Aquest cop podrem gaudir de La del Soto del Parral, amb música de Reveriano Soutullo i Juan Vert i amb llibret d’Anselmo C. Carreño i Luis Fernández. La cita és diumenge dia 30 a les 6 de la tarda al Foment Mataroní (C/Nou, 11) de Mataró. El preu de l’entrada és de 23€ (21€ amb descompte per a socis del Foment Mataroní, d’Òmnium Cultural, del TR3SC, Carnet Jove, abonats al cicle del Teatre del Monumental i jubilats). DDM