dilluns, 10 de gener del 2011

'El Mikado' i 'Les Noces de Figaro', peces destacades de la nova temporada musical del Foment Mataroní

D'esquerra a dreta, Ramon Salicrú, president del Foment Mataroní; el president de l'Institut Municipal d'Acció Cultural Sergi Penedès i el vicepresident del Foment i programador de la temporada musical Antoni Vilà. Foto: G.A.


El Foment Mataroní ha presentat avui per primera vegada en nou anys una programació anual inacabada, tan sols fins el mes de juliol. La situació econòmica actual no els assegura rebre els ajuts econòmics necessaris que proporciona tant l’administració pública com les entitats privades.

Tot i així, la qualitat de les propostes que ompliran el Cicle de Música des d’ara i fins juliol –un total de 24 concerts- és molt alta. El programador musical del Foment, Antoni Vilà, ha destacat, durant la presentació, peces com El Mikado, Les Noces de Fígaro i El barbero de Sevilla interpretat per Els Amics de l’Òpera de Sabadell. Vilà assenyala com a objectiu primordial aconseguir que el “públic maresmenc es faci seva la programació del Foment”.

És per això que, a banda de comptar amb obres ja esperades pel públic, Vilà també ha inclòs, a la programació, propostes tant sorprenents com un concert de jazz sense instruments de vent.

L’acte l'ha protagonitzat, amb Vilà, el president de l'Institut Municipal d'Acció Cultural Sergi Penedès i el president del Foment Mataroní Ramon Salicrú. Ambdós creuen en la importància de sumar forces entre entitats públiques i privades per “posar les institucions culturals al servei de la ciutadania”, tal i com ha dit Salicrú. DDM

Més informació al web de la Temporada de Música de Foment Mataroní.