diumenge, 23 de gener del 2011

El Metal maresmenc escalfa l’ambient a Canet de Mar



El passat dissabte l’envelat de Vil•la Flora de Canet de Mar va tremolar al ritme de tres bandes de metal de la comarca. Descent Ark, Goethia i Silent van treure’ns el fred del cos a base de cançons contundents i un ritme de concert trepidant. En un escenari immillorable i amb una acústica molt correcta, els tres grups van demostrar que el fenòmen del Maresme Pure Metal és més vigent que mai.

Primer va ser el torn de Descent Ark, una formació de quatre músics que van desenvolupar un repertori molt equil•librat. Vam poder sentir temes propis i algunes versions com el tema de la banda Down “Lifer”, que van executar a la perfecció. Tot i que el concert va ser força curt, uns tres quarts d’hora d’actuació, en vam tenir prou per veure que Descent Ark és una banda que gaudeix d’un so molt compacte i que té en el directe un dels seus punts forts.

Després vam poder escoltar a Goethia, una banda que es presentava precisament en aquest concert, ja que era el seu debut sobre l’escenari. Amb una veu molt peculiar i cançons que sovint es fonien en el caos general, vam adonar-nos que és una formació molt jove que encara li manca un recorregut més llarg per poder mostrar amb garanties la seva proposta. Potser aquesta era, de les tres bandes, la que més influències tenia de hard rock i no pas tant de metal.

L’última actuació va anar a càrrec de Silent. Com sempre, van demostrar-nos la seva intensitat amb un concert que ens va portar moltes reminiscències del que vam poder veure l’any passat a la sala Clap de Mataró amb Breakdown Collapse i Hyde Abbey, un de les cites més dures i amb més virilitat que vam poder observar durant la temporada passada.

L’envelat de Vil•La Flora es va vestir de negre aquest dissabte per aquest concert triple, que va reunir a un centenar de persones amb moltes ganes d’escoltar metal del bo. A la comarca del Maresme tenim periòdicament concerts d’aquest tipus, ja que hi ha una bona generació de bandes que continuen portant les diferents variants d’aquest estil musical cap a nous horitzons. ALBERT CLOPÉS/JOAN GONZÀLEZ