dimecres, 19 de gener del 2011

At versaris i Asstrio: descàrrega rítmica al Clap de Mataró

Una de les cites més importants del cap de setmana en l'àmbit del Maresme i el Vallès Oriental és, aquest mateix divendres, el concert doblement protagonitzat per At versaris i Asstrio, dues formacions que van unir-se després de varies trobades per tirar endavant la gira Per Principis Elegants. Per un cantó At versaris és el grup de referència del hip hip cantat en català i per l'altre Asstrio és un energètic trio de jazz, soul i funk. Aquesta unió ofereix una descàrrega rítmica amb una dialèctica impecable entre música i lletra. Per presenciar en directe aquesta proposta, cal ser el pròxim divendres dia 21 a les 11 de la nit a la Sala Clap (C/Serra i Moret, 6) de Mataró [web]. El preu de l'entrada és de 10 euros i 7 euros en venda anticipada.

L'agenda d'aquesta setmana comença però el dijous al vespre amb un concert inclòs a l'Off Tastautors, un aperitiu al plat fort de l'endemà d'aquest cicle de músiques en català [web]. És Narcís Perich i la Caravana de la Bona Sort, que farà un tastet gratuït de les cançons del seu últim disc L'arbre amb fruits al cafè cultural i gastronòmic Tarambana (Avinguda Rei en Jaume, 116) de Cardedeu. El plat fort a què ens referíem és, l'endemà divendres a 2/4 d'onze, el concert que compartiran Pau Vallvé [web] i La Iaia [web]: Vallvé es troba en plena gira del seu darrer disc anomenat 2010, mentre que La Iaia, projecte musical del vigatà Ernest Crusats, segueix navegant per arreu de Catalunya amb El meu vaixell, el seu primer disc. La cita és a la Sala Sarau (Avinguda Rei en Jaume, 116) de Cardedeu. L'entrada té un preu de 6 euros i 5 en venda anticipada.

En l'àmbit de la clàssica, una altra cita per aquest divendres a 2/4 de 10 del vespre al Teatre Monumental (La Riera, 169) de Mataró és el concert on gaudir de la gran cantata Carmina Burana escrita per Carl Orff. Carmina Burana significa "cançons populars de Beuren" i es tracta d'una selecció de 24 textos goliardescos en una versió molt efectista per a cor i orquestra simfònica. L'entrada és a un preu de és de 22 €, 20€ amb descompte per a socis del Foment Mataroní, d’Òmnium Cultural, del TR3SC, Carnet Jove, abonats al cicle del Teatre del Monumental i jubilats.

D'altra banda, l'endemà dissabte tenim concert triple a l'Envelat Vil•la Flora de Canet de Mar a partir de 2/4 d'onze de la nit, on Silent, Descent Ark i Goethia compartiran escenari. Silent és un grup de metal que va néixer a Vilassar de Mar ja fa més de 10 anys, i que actualment ja compta amb 4 treballs editats. Descent Ark va consolidar la seva formació al 2008 i es va encaminar cap a un estil més metàl•lic. I Goethia és un grup de Metal que neix a mitjans del 2004 a Canet de Mar i que segueix composant nous temes. L'última cita per aquest cap de setmana és diumenge dia 23 a les set de la tarda al Teatre Auditori de Granollers (C/Torras i Bages, 50) amb un concert de l'Orquestra de Cambra de Granollers on s'interpretarà Les Quatre Estacions de Vivaldi. El preu de l'entrada és de 16 euros. DDM