dimecres, 5 de gener del 2011

El 2011 comença amb hip hop del bo i de casa nostra



L’andalús Kasiér Ortiz [MySpace], instal•lat a la capital del Maresme des de ben petit, és un dels referents del hip hip mataroní, que actualment es troba presentant la seva última maqueta amb el nom de Palabra y Honor, un treball contundent on l’amor i l’odi són sentiments que es mesclen entre els seus temes. Els amants del hip hop tenen una cita aquest dissabte dia 8 amb Kasiér Ortiz -i també amb la banda Say How [MySpace]- a la sala Clap (C/Serra i Moret) [web], 6, a partir de les 11 de la nit. Precisament Kasiér estrena espectacle aquesta nova temporada, on combina cançons de sempre i d’ara, mantenint la línia i el gènere habitual, amor i drama o com ell anomena hip hop de barri i rap pel poble. Pel seu costat, Say How acaba d'editar la seva primera maqueta, un treball amb disset talls on hi han col•laborat diferents amics del grup. L’entrada al concert costa 5 euros i 4 en compra anticipada.

Aquest és el concert que destaquem de la programació musical d'aquesta setmana, però n'hi ha molts més. Al Clap mateix, 24 hores abans, tindrà lloc un concert doble en el marc del cicle Col•lectiu de Músics del Maresme, on els grups maresmencs New Wave Band i Buiffeun Trio tindran la oportunitat de demostrar el seu talent. Serà a partir tambéd de les onze de la nit i a 5 euros l'entrada -4 euros en venda anticipada-.

I ara dos apunts vinculats al Vallès Oriental i en clau clàssica. Dissabte dia 7, a les 6 de la tarda, les corals dels municipis de Riells i Bigues, l’Atmella, Santa Eulàlia de Ronçana, Llicà d’Amunt i Lliça de Vall, les corals per tant de la Vall de Tenes, actuen a l'església parroquial Santa Eulàlia de Ronçana, situada al Passatge Antic de la Sagrera de Santa Eulàlia de Ronçana. L’entrada a més, és gratuïta. I també al Vallès Oriental però en aquest cas en el camp de l'òpera, la proposta del Teatre Auditori de Granollers (C/Torras i Bages, 50) [web] és Brundibar A Therezin, un guió de Quim Lecina creat a partir de l'òpera infantil en dos actes Brundibar, amb llibret d'Adolf Hoffmeister i música de Hans Krása. Una obra de música clàssica a càrrec de l'orquestra Girona XXI i el Cor Infantil Amics de la Unió. El preu de l'entrada és de 16 euros. DDM