diumenge, 9 de gener del 2011

El hip hop batega amb força a la sala Clap



La sala Clap de Mataró va ser dissabte passat el testimoni de les rimes incendiàries que ens van mostrar Felino Skizo, Abstinencia Social i Kasier Ortiz, tres formacions de hip hop que ataquen amb contundència davant la situació social que viuen els seus integrants. Acompanyats per les elaborades bases dels seus djs, van deixar entreveure un seguit de temàtiques recurrents i carregades dels estandards més coneguts d’aquest estil musical.

En primer terme vam poder escoltar a Felino Skizo, membre de la SPH Squad, una banda de Barcelona que va néixer l’any 1999 al barri de Badal. Felino Skizo, ara resident a Pineda de Mar, va sortir a l’escenari amb dos companys que van ajudar a reforçar les seves frases i sentències. Felino Skizo estava presentant el seu primer treball en solitari Escupiendo fuego, el qual vam poder escoltar gairebé íntegrament. Recolzats amb la idea de la Costa Bastarda, fent referència a les zones del Maresme i Barcelona que freqüenten el seu grup, va desenvolupar unes composicions molt compromeses amb la problemàtica de la crisi i els comportaments que ha anat adquirint la nostra societat.

Seguidament van pujar a l’escenari els Abstinencia Social, grup format per Treut i Sickno, dos mc independents entre ells que es van reunir l’any 2009 per publicar un treball conjunt anomenat Mejor Tarde que Nunca. D’aquesta manera, els dos cantants es van compenetrar per interpretar temes en solitari i a dues veus, conservant el discurs que cadascú d’ells vol seguir.

Finalment va ser el torn de Kasier Ortiz, un referent del hip hop local que va néixer a Andalusia però resideix a la capital del Maresme des de ben petit. Aquesta vegada va visitar la sala Clap per presentar-nos el seu Palabra y honor, acompanyat per la banda Say How. Kasier Ortiz ens va sorprendre amb una intro en la qual va participar Dj Sol i amb la presència d’una guitarra electro-acústica just a l’inici del concert que li va donar un color diferent. Tot plegat una nit de hip hop de qualitat en la qual no va faltar la crítica social i política i una visió anàrquica de les dificultats que presenta el nostre estil de vida i les seves conseqüències més directes, les quals ens afecten a tots per igual. ALBERT CLOPÉS/JOAN GONZÀLEZ