dissabte, 11 de juny del 2011

4t1a: passió en estat pur

Pere Jou durant el concert. Foto: Marta Pérez i Verge


A les acaballes de la primera temporada del cicle Fem Ateneu (que finalitzarà amb el concert de Mazoni), l'Ateneu d'Arenys de Mar va tornar a oferir la possibilitat de gaudir d'un concert íntim i càlid.


Pere Jou, veu, guitarra, teclats i ànima de 4t1a (4t1a) [web], va arribar a l'Ateneu arenyenc per a presentar el seu primer disc: El món en un cafè. El format amb el qual el va presentar va ser diferent: ell sol alternant piano i guitarra. Les cançons, tot i que reduïdes a la mínima expressió, no van perdre ni una mica de l'essència de Quart Primera. Pere Jou va saber transmetre a la perfecció la passió, delicadesa i tendresa que les embolcallen. Melodies que s'enganxen i lletres que arriben al fons de les persones (i deixen marca) és el que caracteritza a aquest grup i Pere Jou així ho va demostrar.


Va fer un repàs de la majoria de cançons del seu primer àlbum, entre les que podem destacar la que dóna nom al disc (que tocada amb piano va resultar encara més maca i tendre) o també La maria és un animal. La veu de Pere Jou va sonar molt potent i la complicitat que va anar establint poc a poc amb el públic va ajudar a arrodonir el resultat final del concert. Tots els assistens (una seixantena) van poder gaudir, en primícia, d'una cançó nova que en Pere es va animar a tocar i que segurament podrem trobar en el proper disc. Un tastet magnífic que apunta maneres i que ens va deixar amb ganes de més.


Està clar que 4t1a s'ha convertit en un dels grups referents de l'escena musical catalana i després de concerts com aquests es fa palès el per què. El disc sona bé però en els directes aquest quartet barceloní guanya en força, emotivitat i demostren perquè han arribat allà on són. En definitiva, ahir vam escoltar i entendre El món en un cafè, i el més important de tot, el vam gaudir. ISABEL GONZÁLEZ