diumenge, 3 de maig de 2009

Susanna del Saz imparteix una lliçó sobre com agradar al públicEn una nit de derbi futbolístic, la soprano Susanna del Saz va reunir una cinquantena de persones a l'esglèsia parroquial de Sant Cebrià de Vallalta. El concert de soprano i piano, que es va celebrar el passat dissabte, s'incloïa dins el programa de la Primavera de les Arts 2009. L'actuació va convèncer al públic gràcies a un repertori adequat i una bona qualitat interpretativa.
La cantant gironina es va acompanyar del pianista Nito Figueras, que durant tot el concert va realitzar la base musical de les balades, mitjos temps i tangos que va interpretar Del Saz. I es que la soprano sap jugar cartes molt diferents sense pestanyejar, i s'atreveix amb clàssics lírics com Ave Maria fins a cançons populars catalanes, com l'himne a la pau de El Cant dels Ocells del compositor i violoncelista Pau Casals. El repertori va ser heterogeni i obert, i va abarcar des de la cançó espanyola amb Mediterráneo de Joan Manuel Serrat fins a les influències llatinoamericana d'Alfonsina y el mar. A la part final del concert va ser molt aplaudida una emotiva i bellíssima interpretació del Rossinyol.

Susanna del Saz repetia concert a l'església de Sant Cebrià, després que el 2008 ja actués a la població maresmenca. I es que Del Saz té una característica particularíssima, una excel•lent projecció de la veu, una projecció que va ressonar amb dolçor i potència a la vegada a les parets de granit del temple. Un recital de cambra relaxat i detallista de talla inclòs dins la desena edició del Primavera de les Arts que s'apunta amb aquest concert un flirtreig momentani amb el cant líric i popular que sap connectar amb tots els públics. ELOI AYMERICH