diumenge, 3 de maig del 2009

Susanna del Saz imparteix una lliçó sobre com agradar al públic



En una nit de derbi futbolístic, la soprano Susanna del Saz va reunir una cinquantena de persones a l'esglèsia parroquial de Sant Cebrià de Vallalta. El concert de soprano i piano, que es va celebrar el passat dissabte, s'incloïa dins el programa de la Primavera de les Arts 2009. L'actuació va convèncer al públic gràcies a un repertori adequat i una bona qualitat interpretativa.
La cantant gironina es va acompanyar del pianista Nito Figueras, que durant tot el concert va realitzar la base musical de les balades, mitjos temps i tangos que va interpretar Del Saz. I es que la soprano sap jugar cartes molt diferents sense pestanyejar, i s'atreveix amb clàssics lírics com Ave Maria fins a cançons populars catalanes, com l'himne a la pau de El Cant dels Ocells del compositor i violoncelista Pau Casals. El repertori va ser heterogeni i obert, i va abarcar des de la cançó espanyola amb Mediterráneo de Joan Manuel Serrat fins a les influències llatinoamericana d'Alfonsina y el mar. A la part final del concert va ser molt aplaudida una emotiva i bellíssima interpretació del Rossinyol.

Susanna del Saz repetia concert a l'església de Sant Cebrià, després que el 2008 ja actués a la població maresmenca. I es que Del Saz té una característica particularíssima, una excel•lent projecció de la veu, una projecció que va ressonar amb dolçor i potència a la vegada a les parets de granit del temple. Un recital de cambra relaxat i detallista de talla inclòs dins la desena edició del Primavera de les Arts que s'apunta amb aquest concert un flirtreig momentani amb el cant líric i popular que sap connectar amb tots els públics. ELOI AYMERICH