diumenge, 2 de maig del 2010

Nueva Vulcano torna als seus inicis amb un concert intens i nou disc sota el braç



Dissabte al vespre Nueva Vulcano va presentar-nos a la sala Clap de Mataró el seu esperat tercer treball Los peces de colores, editat per la discogràfica BCore. La banda de rock barcelonina, liderada per Artur Estrada a la veu i guitarra, va oferir un concert intens i alhora melancòlic. Davant el públic maresmenc, el trio català va demostrar que amb aquest nou disc sota el braç, encara tenen molt a dir.

Aquesta formació ens va sorprendre ja fa sis anys, el 2004, amb el seu més que satisfactori Principal Primera, un recull de temes de rock independent cantats en castellà que van agradar pel seu toc agressiu i personal i la sinceritat de les seves lletres. El va seguir Juego Entrópico un any després. En aquest segon disc els Nueva Vulcano van buscar algunes coses noves sense renunciar al que havien aconseguit de bon principi.

I ara, passats quatre anys en els quals només havien editat un petit EP anomenat Los días señalados, arriba aquest Los peces de colores, un disc en el que podem veure una banda renovada i amb moltes ganes de seguir pulint el seu so i a la vegada el seu directe. Dissabte, els Nueva Vulcano van sonar madurs i van tenir una posada en escena senzilla però efectiva.

El seu repertori va incloure cançons del seu últim treball com Dulce y ácida i Te debo un baile, temes que mereixen passar a la llista d’èxits de la banda. També van tocar peces dels seus anteriors LPs i pels que segueixen el grup des dels seus inicis, va ser una bona oportunitat per repassar la seva obra afegint-hi un nou capítol amb la presentació d’aquest recent disc.

Els Nueva Vulcano van marxar de Mataró havent deixat una bona impressió als seus seguidors i ara els tocarà continuar el seu cicle de concerts per diversos punts del territori español. Del seu pas pel Clap ens quedarem amb el bon concert que ens van regalar. -ALBERT CLOPÉS / JOAN GONZÀLEZ.