dissabte, 18 d’abril del 2009

Los Secretos posen al dia els records musicals de les darreres dècades



Tal i com era d’esperar, Los Secretos van reunir divendres a la sala Privat de Mataró una munió d’admiradors amb ganes de recordar temes clàssics del pop espanyol de les darreres dècades. El grup, un dels referents de la movida madrileña, celebra els seus trenta anys d’història amb una gira íntima de concerts a teatres i locals, que ha de servir d’escalfament per la gira d’estiu a grans espais.

Malgrat que amb alts i baixos, marcats sovint per traumàtiques desaparicions de membres del grup, Los Secretos han aconseguit mantenir-se entre les formacions importants del mercat musical gràcies a temes claus de la història del pop espanyol com Déjame, o Pero a tu lado, que s’han convertit en himnes per tota una generació.

Aquest era el públic que omplia la Sala Privat, amb ganes de corejar els records que cantava Álvaro Urquijo, líder de la banda des que va formar-la, juntament amb els seus dos germans, l’any 1978, quan ni tan sols eren Los Secretos, sinó Tos. Urquijo va fer un repàs a tota la discografia de la banda, donant especial rellevància als temes composats pel seu germà Enrique, l’altra alma mater del grup, que va morir tràgicament l’any 1999. Aquests són també els temes que composen el gruix del treball Grácias por elegirme, l’últim editat pel grup. Un concert en directe que va omplir la plaça de Las Ventas de Madrid i que va comptar amb nombroses col•laboracions de les figures més importants del pop de la península. Una mostra, també, igual que es va veure a Mataró, de que les cançons que han marcat la història social i personal de molta gent no passen de moda i que segueixen tan vigents com el primer dia. RITA VILLÀ