diumenge, 22 de març del 2009

Llavaneres s'enamora d'Il Puto Musicante



Una vintena de persones van acudir a la petita sala Zig Zag de Sant Andreu de Llavaneres el passat dissabte per veure i escoltar el concert d'Il Puto Musicante. Una bona notícia tant per la banda -amb disc sota el braç costa veure aquesta originalíssima proposta nascuda a casa nostra- com per la sala, ja que amb aquest nou recinte -una antiga gelateria que programa setmanalment artistes de gairebé tots els estils- Llavaneres s'apunta a la música en directe que mica en mica va sembrant arreu de la comarca nous escenaris que programen regularment.

Il Puto Musicante va aparèixer en versió reduïda, tirant cap a la vessant de cantautor només format per Israel Muñoz a la veu i guitarra clàssica i Josep Muñoz a la bateria acústica i percussions. Cal citar l'acompanyament a les projeccions visuals del videojòquei mataroní Cristian Herráiz, que va donar l'apunt de transgressió visual final a l'espectacle. I es que en una actuació dinàmica, fresca i lliure, el cantant va demostrar ser un showman en tota regla. El músic mataroní combina l'humor amb unes lletres de poesia ilimitada d'amor i sentiment, una veu perfectament projectada i una bona afinació.

Els maresmencs van treure a escena un tornado de ritmes i estils, que van anar del jazz més soulero al funky més eixalabrat, del pop més melancòlic al son més tribal o del folk més poètic al rock més guitarrer. Una mescla màgica i surrealista que si més no pot agradar a gairebé tothom.

L'escenari del Zig Zag ha vist passar recentment cantautors com El Niño de la Hipoteca, però sens dubte el més autèntic i indefinible fins ara ha estat aquest Musicante que canta a les estrelles i a les noies boniques amb la mateixa frescor i naturalitat que respira i mou els dits per la guitarra. - ELOI AYMERICH.