dissabte, 25 d’octubre de 2008

Mishima ofereix a Mataró el costat més rocker de la seva música
Mishima va presentar divendres a la nit a Mataró el seu últim disc, “set tota la vida” oferint la seva cara més rockera. En una sala Privat plena d’incondicionals maresmencs, el conjunt català va fer un repàs al llarg de tot el seu repertori, des de temes en anglès dels seus primers treballs, fins a les composicions en català que han dotat d’un caràcter definitivament propi al grup en les seves darreres publicacions discogràfiques.

El conjunt aplica sense pal·liatius la recepta del pop clàssic: peces curtes, lletres plenes d’amor i desamor i melodies al teclat senzilles i repetitives que acompanyen les guitarres com element musical principal. El mèrit de Mishima recau, però, en el resultat que obtenen amb la combinació de tots aquests elements, amb els que aconsegueixen crear temes originals que mantenen una línea musical pròpia que els defineix i que ha estat responsable de situar el conjunt entre els més destacats del panorama pop català i espanyol.

A Mataró, malgrat la falta de contacte visual entre músics i públic, i tot i que la sala estava preparada per un concert en el seu format més calmat, Mishima va optar per deixar-se anar i donar protagonisme a les guitarres elèctriques. D’aquesta manera van demostrar que no només sobresurten en el pop melòdic capitanejat per la veu greu del seu cantant – del que també van oferir una mostra – sinó que poden creuar fronteres amb el món del rock quan a ells els vingui de gust. RITA VILLÀ