dimarts, 13 de setembre del 2011

El Diaridelamusica.com fa el salt a tot Catalunya

El projecte Diaridelamusica.com, nascut a Mataró el 2006, fa aquest setembre el salt a tot Catalunya a través de l'emissió de la seva versió televisiva a la Xarxa de Televisions Locals (XTVL). Fins ara l'espai s'emetia a m1tv, la televisió local de Mataró i el Maresme, i VOTV, la televisió homònima del Vallès Oriental, però a partir d'aquest divendres dia 16 a la mitjanit el Diaridelamusica.com s’incorpora a la graella de tardor de la Xarxa de Televisions Locals. El programa és una coproducció de l’XTVL i m1tv, amb la participació periodística del Grup Enderrock. El segell Clack Musica! és el responsable de la seva direcció.

L’espai té un format modern i atrevit que se serveix en càpsules i busca la concertació amb els agents musicals -programadors públics i privats, grups i públic- del territori per dinamitzar la música feta al país. De fet, sensible a la realitat local i comarcal, el Diaridelamusica.com cada setmana oferirà cròniques enregistrades en les principals sales de concerts del país, així com agendes personalitzades per cada territori, dins la voluntat de no fer un programa musical més sinó posant en valor les iniciatives sorgides del conjunt del territori.

Inicialment, es preveu la producció de cinc agendes musicals diferents, una amb caràcter general i quatre d’específiques que abastaran les següents zones: Comarques Gironines, Catalunya Central, Maresme - Vallès Oriental i Barcelona Metropolitana. Aquesta divisió territorial s’ha fet prenent com a referència les seus cinc seus de la Xarxa de Cases de la Música Popular, que es troben a L’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Salt i Terrassa. A més, en el cas de l’agenda del Maresme i Vallès Oriental, s’hi inclourà també la cobertura d’un concert que hagi tingut lloc l’anterior cap de setmana en aquesta escena.

El programa es presenta al Mercat de Música Viva de Vic dissabte 17 de setembre, a 2/4 de 5 de la tarda a l'espai Vit, annex al recinte firal del certamen, just l’endemà de la seva estrena a la graella de l’XTVL. A la roda de premsa hi seran presents Eloi Aymerich, director del projecte Diaridelamusica.com; Marc Melillas, director general de la Xarxa Audiovisual Local; Joan Catà, director-gerent de m1tv, la televisió pública comarcal del Maresme; i Lluís Gendrau, director editorial del Grup Enderrock, que col·labora en el projecte.

La programació en cadena de l’XTVL cobreix la majoria de demarcacions de TDT-local de Catalunya, incloses totes les de l’àrea metropolitana de Barcelona. Actualment ofereixen aquesta programació les següents televisions de proximitat: TV L’Hospitalet, TV Badalona, Canal 25 (Barcelonès), Canal Terrassa Vallès, VOTV (Vallès Oriental), Vallès Visió (Vallès Oriental), Canal Set (Vallès Oriental), m1tv (Maresme), Canal Blau TV-Maricel TV (Garraf), Penedès TV, Gavà TV, Conca TV (Anoia), El 9 TV (Osona), TAC 12 (Tarragonès), Canal Reus, Lleida TV, TV Girona, Canal Nord Figueres, Olot TV, TV Berguedà, Menorca TV, CLIP TV (Eïvissa).

Salt també a nivell de pàgina web
Diaridelamusica.com és un projecte multimèdia que inclou també versions radiofòniques a Mataró Ràdio, Ràdio Calella i Ràdio Premià de Mar així com insercions a les publicacions setmanals Capgròs de Mataró i El Tot Granollers a la capital del Vallès Oriental, així com una web amb el mateix títol del projecte on es reagrupen tots els materials generats. També aquesta plataforma web experimentarà un gran canvi a partir del divendres dia 16, quan passarà a tenir quatre àmbits d'informació en base als territoris descrits anteriorment: Maresme-Vallès Oriental, Catalunya Central, Comaques Gironines i Barcelona metropolitana. El programa es difon també a través del xiptv de la XTVL, un canal youtube propi i comunitats de seguidors a les xarxes socials Twitter i Facebook.