dijous, 7 de juliol del 2011

Sílvia Pérez Cruz porta Cuba al Festival Jazz en la Nit de Premià de Dalt

Sílvia Pérez Cruz en una actuació al Teatre Monumental de Mataró el passat 9 d'abril. Foto: J.S.

La cantant Sílvia Pérez Cruz [MySpace], una de les veus més de moda a casa nostra, actua avui divendres 8 de juliol a les 10 de la nit al Festival Jazz en la Nit de Premià de Dalt [web] en el marc de la seva setzena edició, als jardins de Can Figueres. Pérez Cruz es presenta amb el Javier Colina Trio disposada a dur a terme un cant d'amor a la música cubana. La cantant empordanesa i el contrabaixista navarrès han traçat una fina intersecció entre el jazz i el folklore de l'illa caribenya, per crear una nova proposta plasmada al seu disc publicat a principis d'any, anomenat "En la imaginación", on la incorporació de la veu de Sílvia al trio il•lumina amb nous matisos el seu repertori. Per gaudir en directe amb l'actuació de Sílvia Pérez Cruz i Javier Colina Trio, cal ser el proper divendres 8 de juliol a les 10 del vespre als Jardins de Can Figueres de Premià de Dalt, situats a la Riera de Sant Pere número 88. L'entrada té un cost de 10 euros i 7 en venda anticipada.

Seguim l’agenda d’aquest cap de setmana amb la Festa Major d'Arenys de Mar, gràcies a la qual podrem gaudir de dues interessants propostes. La primera és, divendres a 2/4 de 12 de la nit, el pupurri que ens oferirà Miquel del Roig [MySpace], que torna per Sant Zenon en un concert que comença a ser un clàssic a la població maresmenca. Avançada la nit podrem gaudir amb els Terratombats, una formació de rumba catalana amb una clara influència de les formacions clàssiques de Rumba del país. L’assistència a les dues activitats és gratuïta. L'endemà dissabte, també a Arenys de Mar, concert d'ska clàssic per obrir Les Barraques 2011 a la Platja de la Picòrdia de la població, a partir de 2/4 d'1 de la nit que ens portarà ja a diumenge. Soweto [MySpace] neix a la Vila de Gràcia l’any 1998, les influències de la música Jamaicana i els sons de la música negra van ser els ingredients principals del projecte. L’entrada és gratuïta.

I deixem Arenys de Mar però no les festes majors, perquè al Passeig Marítim de Canet de Mar, dissabte dia 9 a les 10 de la nit, se celebra la desena edició de la tradicional Cantada d’Havaneres. En aquesta ocasió podrem gaudir de l’actuació de diversos grups d’havaneres a tocar del mar, amb grups com Peix Fregit, Port Vell i les Veus del Mar. L’assistència a l'acte, com no pot ser d'altra manera, és gratuïta. Una altra cita per aquest dissabte, en aquest cas també a les 10 de la nit però a l'altra punta de la comarca, és el concert inclòs en el Festival d’Estiu d’Alella [web] a càrrec de la Polifònica Joia d’Alella: la coral alellenca oferirà un espectacle amb algunes de les peces més reconegudes de la història del cinema. L’entrada és gratuïta.

La mateixa nit de dissabte, a les 11 de la nit i a la guingueta Lasal [web Arenys], a la platja del Cavaió d'Arenys de Mar, els aficionats a la música electrònica tenen una cita amb un dels referents espanyols del sector, Ángel Molina. Ja des dels seus inicis com a DJ al 1991, Molina ha jugat un paper essencial en el desenvolupament d'aquesta branca musical a Espanya gràcies a la seva prodigiosa tècnica, reconeguda tant per la crítica com per el públic, i gràcies a un gust exquisit a l’hora de preparar les seves sessions, pel qual se’l considera com un dels selectors de techno més fins d’Europa. Per aquest motiu, és un habitual dins de la programació del festival de música electrònica i d’art multimèdia, Sónar. L'entrada és gratuïta. TANIT PALAY/DDM