dissabte, 9 de juliol del 2011

Música cubana passada pel sedàs de Sílvia Pérez Cruz i Javier Colina Trio




Només acabar la primera cançó va fer una confessió al públic: “Cada vegada que vinc a Premià de Dalt m’hi sento tan a gust que penso que em quedaré a viure aquí”. Evidentment va arrencar els aplaudiments d’un públic que omplia de gom a gom, aquest passat divendres 8 de juliol. els Jardins de Can Figueres – l’organització no donava a l’abast repartint cadires – i que esperava una vegada més aquesta artista de Palafrugell tímida quan parla i enèrgica i plena de matisos quan canta.

Sílvia Pérez Cruz [myspace], a la que molts, ja fa anys, pronosticaven una carrera brillant, va arribar en aquesta ocasió a terres premianenques acompanyada per la formació Javier Colina Trio [web], per tal d’inaugurar la que és ja la XVI edició del Festival Jazz en la Nit [programació]. Doncs bé, el futur s’ha convertit en present i efectivament Pérez Cruz és ja una cantant amb llum pròpia, i amb un gran nombre de seguidors que acudeixen als seus recitals, siguin de flamenc, folk o jazz. El cas que ens ocupa és el darrer, si bé la base de la que es van nodrir els contrastats músics era cubana, per tal d’estirar els sons del Carib cap al jazz. Va ser més d’una hora i mitja de demostració de qualitat i en què sobretot el contrabaixista navarrès Javier Colina va mostrar el seu talent. Un dels moments culminants va ser la interpretació del tema d’Óscar Fernández titulat “Ella y yo”, en què Pérez Cruz va tenir per única companyia el contrabaix de Colina, i tot seguit va arribar un altre tema excel•lent, la cançó “Llora”, de Marta Valdés.

Lletres d’amor i de desamor, amb Pérez Cruz sentint cada síl•laba que canta, i amb un trio de luxe que va fer xalar els amants del jazz. La pròxima cita la tenen aquest divendres dia 15 amb Joan Chamorro Quartet i Andrea Motis, també en l’excel•lent entorn dels jardins de Can Figueres. XAVIER AMAT/JOAN GONZÀLEZ