dimecres, 20 de juliol del 2011

Els Antònia Font a Mataró, l'inici del cicle de jazz d'Arenys de Mar i el festival de Santa Florentina, claus d'un cap del cap de setmana musical


Vídeo de la darrera visita dels Antònia Font a Mataró, en el Cruïlla de Cultures 2008de Mataró.


Escolta el darrer Diaridelamusica.com de Mataró Ràdio d'aquest curs. Aquest espai tornarà puntualment el primer dijous del mes de setembre.



La presència de la formació Antònia Font [web] aquest dissabte dia 23 al Parc Central de Mataró és l'element més noticiós del cap de setmana musical a la zona que cobreix el Diaridelamusica.com. La vinguda dels mallorquins ha estat la gran sorpresa musical de la Festa Major de les Santes, anunciada fa ben pocs dies en el marc d'alguns canvis efectuats pel nou govern municipal al programa de la festa que ja s'havia presentat. Els mataronins i maresmencs podran finalment gaudir de les cançons de Lamparetes, el nou disc de la banda que té en Joan Miquel Oliver el seu compositor.

De totes maneres, com sempre, aquest no és l'únic concert del cap de setmana a l'agenda musical. Per començar avui divendres dia 23 la sala Clap acull l'actuació dels valencians Obrint Pas [MySpace], amb una fórmula infal·lible que els ha portat a ser una de les bandes més aclamades del panorama musical actual: la seva particular fusió de sons i instruments tradicionals valencians amb el millor dels ritmes actuals (ska, reggae, rock, hardcore...). Aquesta primavera han publicat el seu darrer disc; Coratge, treball que els ha tornat a situar a primera línia del panorama musical de casa nostra.


I seguim parlant d'avui divendres perquè Arenys de Mar obre de nou el cicle habitual de jazz a l'estiu que arriba als seus vint anys i portarà a Arenys els noms De Diego Brothers, Laura Simó & Francesc Capella, Tandoori Lenoir, Bob Seeley & Lluís Coloma Trio [web]. El programa d'enguany s'obre amb una doble cita de la mà de la Big Band Ema i Farràs & Romaní Hot Jazz Cats i es tancarà amb l'actuació de la Sant Andreu Jazz Band el 26 d'agost. Com en les anteriors ocasions, els concerts es faran al pati de l'edifici Xifré i les localitats tenen un preu únic de 7 euros per cada concert, amb la possibilitat de descomptes pels Amics del Festival i usuaris del Club3C i Carnet Jove.

Anem ara a dissabte i tornem a la sala Clap perquè aquell dia hi haurà actuació de Momen & la banda tarumba [notícia]. Voy a cantarle al mundo és el títol del seu primer disc que combina rumba i flamenc amb altres estils musicals com el funk, el rock el reggae... Aquest cantautor, com ell mateix es defineix, de flamenc de carrer, es fa acompanyar d'una banda consolidada i amb una gran experiència sobre els escenaris, per tirar endavant cançons amb lletres on ens parlen de històries quotidianes i problemes socials. S'han fet un lloc dins l'escena maresmenca gràcies a la seva proposta festiva.

El dissabte al vespre, però, l'altra gran concert del cap de setmana és el de la inauguració del tretzè Festival de Música Clàssica Castell de Santa Florentina [web]. Coincidint amb el centenari del a mort del compositor G.Mahler, aquesta jove orquestra, dirigida per Marius Mc Guinness, ens oferirà part de la seva Simfonia número 4 i l'Adagietto de la cinquena, acollint-se a les adaptacions que Schöberg va realitzar d'algunes de les seves simfonies. En la segona part del programa d'aquest concert s'interpretarà una selecció de la Suite Iberia d'Albéniz i Un americà a Paris de Gershwin. L'entrada té un cost de 30 euros i 24 per als residents a Canet.

Parlàvem a l'inici d'aquesta prèvia del cap de setmana musical de la Festa Major de Les Santes, que encara desvetllarà algunes sorpreses més. El dia 26 a les 10 de la nit, al Pati de Can Marchal, actua la cantant de Vilafranca del Penedès Anna Roig junt amb l'Ombre de ton Chien [MySpace], una de les formacions més agradables a l'oïda de les aparegudes recentment en el panorama del pop en català. I dos dies més tard, el 28, a les 11 de la nit però en aquest cas a la plaça de l'Ajuntament, actuaran Els Catarres [web], que darrerament s'han fet molt populars amb el tema Jenifer. J.SALICRÚ/DDM