dissabte, 11 de juny del 2011

Beth, una proposta intimista i allunyada dels seus inicis musicals



Beth Rodergas [blog], la cantant de Súria que es va fer famosa amb les rastes al concurs Operación Trinfo i per una actuació força lluïda al Festival d’Eurovisió interpretant el tema Dime, ha girat la seva carrera musical com un mitjó i ara ens apareix asseguda en un tamboret cantant en català amb una dosi de folk americà i més balades que no pas ritmes per moure l’esquelet. Una aposta que possiblement ha d’acabar d’evolucionar, de consolidar-se, però que ja ha trobat perles com Terra trencada, Temps de canvis o Tots els botons. Quasi l’únic punt negatiu del concert que va oferir el passat divendres 10 de juny a la sala Privat [web], i que va servir per tancar el Cicle.cat, va ser el constipat de la bagenca, que va anar a més i que per poc no l’obliga a acabar l’espectacle abans d’hora. Fins i tot el públic es va quedar dubtant si demanar bisos, però finalment aquests van arribar, i amb el regal de la cantant sortint sola amb la guitarra, per posar la cirereta convidant a l’escenari de nou els únics dos músics que l’acompanyaven, els guitarristes Pablo Garrido i David Soler, i cantar Tots els botons.

Va ser prop d’una hora i mitja de concert que va servir per repassar pràcticament tot el nou disc, però també algunes peces de l’anterior, íntegrament en anglès i titulat My own way home, així com lloc per a algunes rareses, com una cançó que només es troba a internet, Nens del Raval, o la que va ser la careta musical de la sèrie de TV3 Mar de fons. Beth ja havia trepitjat Mataró fa ben pocs mesos, en un concert a la sala Clap [web], i en una de les presentacions va dir sentir-se “molt a gust per la rebuda d’aquesta ciutat”, així com manifestar “quina sort de tenir tantes sales programant música en directe, en uns moments especialment difícils”.

Abans d’ella van actuar els maresmencs Invisibles [web], un grup de rock en aquesta ocasió en format acústic que va posar en escena les seves primeres cançons completant l’hora de concert amb algunes versions de The Police. XAVIER AMAT/JOAN GONZÀLEZ