divendres, 10 de juny del 2011

Beth segueix el seu fil amb Mataró a la sala Privat

Sis mesos després de la seva darrera visita a la ciutat, en aquell cas a la sala Clap, aquest divendres dia 10 a les 11 de la nit Elisabeth Rodergas, coneguda artísticament com Beth [bloc], serà de nou a Mataró compartint l’escenari de la sala Privat [web] amb el grup de Sant Pol Invisibles, en una actuació inclosa dins el Cicle.cat, patrocinat per Caixa Laietana. Beth arriba amb Segueix-me el fil el seu primer disc íntegrament en català, un conjunt de 12 cançons serenes i madures, amb una sonoritat de folk americà i plenes, com ella diu, de coses petites i artesanes. Invisibles, per la seva part, presentarà les cançons del seu primer disc. Els components d'Invisibles són Oriol Ribes (compositor i guitarra de Filippo Landini), Pol Maresma i Xavier Esparrach. L’entrada té un preu de 12 euros, 9 en venda anticipada i 8 per a clients de Caixa Laietana.

També divendres, a 2/4 d'1 de la matinada i a la Sala Piano Blau de Granollers [web], una sessió amb Jou T-M, el mític DJ de la discoteca As de Copes. Jou T-M és un DJ i productor, entre altres coses relacionades amb l’enginyeria en Telecomunicacions, que va iniciar-se en el món en un petit bar del seu poble, El Matxembrat, i poc a poc va anar saltant a vàries discoteques de Catalunya, com Karibú, l’As de Copes... i esdeveniments musicals com la Festa Major de l’Ametlla del Vallès o les festes del Tura d’Olot. L’entrada a l'activitat musical és gratuïta.

Una altra alternativa per aquest divendres és un concert de hip hop que arriba des d’Andalusia a la sala Clap de Mataró [web]. SFDK [MySpace] és l'acrònim d'Straight From da Korner -directament des de la cantonada, lloc on es trobaven en els seus inicis per fer les seves primeres rimes-, nom que després va derivar en Siempre Fuertes de Konciencia. Sigui com sigui: Hip Hop, des d'Andalusia, sota la batuta de Zatu, que domina el llenguatge i la mètrica i Acción Sánchez, que manté l’essència al seu so, però amb un renovat resultat final. I així arriben presentant Siempre fuertes 2, tornant a deixar clar que cap nota, lletra o beat són perquè si. L’entrada té un cost de 15 euros i 12 en venda anticipada.

Seguim l’agenda d’aquest cap de setmana amb l’arribada, dissabte dia 11 a 2/4 de 9 del vespre, de La Bella Molinera a l’escenari del Foment Mataroní, inclòs en la sisena edició del cicle de Concerts de Cambra i Joves Intèrprets [dossier en pdf]. La fidelitat amb que en la versió per a veu i guitarra de Jaume Torrent la guitarra assumeix el llenguatge del pianoforte de La bella molinera de F. Schubert, ens predisposa a pensar que l’idea d’utilitzar la guitarra per acompanyar les seves 20 cançons, podia haver estat perfectament en la ment del geni de Viena. I precisament amb la guitarra, el cicle permet emfatitzar en aspectes expressius que sovint poden quedar ofegats per la vigorosa sonoritat del piano actual. L’entrada té un cost de 13 euros i 11 amb els descomptes habituals al Foment Mataroní.

I per acabar l’agenda musical d’aquest cap de setmana trobem, dissabte dia 11 a les 11 de la nit a la sala Clap, un concert inclòs en el cicle Col•lectiu de Músics del Maresme [MySpace] coorganitzat amb la Casa de la Música de Mataró: els mataronins Joan Lulas & Los Asuntos Pendientes compartiran escenari amb Sinode. Joan Lulas & Los Asuntos Pendientes és la unió del compositor principal del conjunt Joanlulas, un músic de vocació que escriu cançons visuals, amb Los Asuntos Pendientes, dos músics -David i Xavi- que exerceixen amb una contundent autoritat tota la responsabilitat rítmica. Per la seva banda, Sinode és un projecte que neix a Palafolls fa gairabé dues dècades. Després d’experimentar amb diversos estils finalment s’ajusten a les sonoritats que sempre els havien agradat: una posada al dia de la new wave i els sons dels anys 80. L’entrada al concert costa 5 euros a la guixeta i 4 en venda anticipada. TANIT PALAY/DDM