dijous, 12 de maig del 2011

Tercer plat del Cicle.cat a Privat amb Filippo Landini i La Porta dels Somnis



CRÒNICA DEL CONCERT DE FILIPPO LANDINI AL TEATRE LA MASSA DE VILASSAR DE DALT. ENTREVISTA AL GRUP UN ANY ENRERE CLICANT AQUÍ.

Tercer concert, aquest divendres dia 13 de maig, del Cicle.cat que organitza la Sala Privat [web] amb el suport de Caixa Laietana, obert ara fa dues setmanes amb l'actuació de 4t1a i Sanjosex [crònica de Diaridelamusica.com] i que va seguir la setmana passada amb el cantautor Rafa Pons. En aquesta ocasió aterren a la ciutat els maresmencs Filippo Landini [MySpace] acompanyats de La Porta dels Somnis [MySpace]. Els canetencs visiten una vegada més la nostra ciutat per presentar el seu segon treball Farem Revolucions. Jordi Pòrtulas (Bateria), David Màrquez (Baix), Txema Duque (Guitarra elèctrica), Oriol Ribes (Guitarra elèctrica i coros) i Carles Pujol (Veu) demostraran perquè no els paren de sortir bolos arreu de Catalunya més enllà del Viu-la, el single que els va fer famosos. Per la seva banda, La Porta dels Somnis és un grup de pop rock format per la Virgínia Martínez (veu), Jaume Saltor (guitarra) i Oriol Saltor (guitarra) que sorprèn ara amb Aire Lliure, un àlbum fantàstic que encapçala una nova etapa on el grup de San Cugat. L'entrada per aquest segon concert del Cicle.cat és gratuïta.

Anem ara a uns metres d'aquesta sala, fins el Clap, on el mateix divendres sonarà l'ska i el reggae corresponents al grup de Cornellà Muyayo Rif [MySpace]. Aquesta banda de mestissatge visitarà la comarca per mostrar al públic Construmón, un disc que va suposar una culminació d'un procés de molts anys en que la banda s'havia anat definint musicalment, un grup de mestissatge de la vella escola, on les músiques del món (principalment les d'arrel llatina) és mesclen entre elles. En definitiva, que amb Muyayo Rif sempre hi ha festa de la bona i amb consciència. Ara mateix la banda està immersa en la gravació del que serà el seu proper disc. El preu de l'entrada anticipada és de 6 euros i de 8 si es compra a taquilla.

Dissabte al vespre, la sala Clap viurà una nit a cavall entre el pop i el punk en un concert triple protagonitzat per Nowayout, Avida Dollars i Daylight. No Way Out [MySpace] presentarà el seu cinquè disc d'estudi, Tabula Rasa (Pias Spain, 2011), un disc concebut per ser gravat i interpretat per a una formació de trio, la seva, i impregnat pel millor punk rock i hardcore melòdic dels anys noranta. Els onze temes del disc han estat produïts per Joe Marlet i masteritzats per Tom Baker als estudis Precision Mastering d'Hollywood, a la ciutat nord-americana de Los Angeles.

Per la seva part, els cerdanyolencs Àvida Dollars [MySpace] ensenyaran el seu primer llarga durada, Paramnesia en el Wheel Sound Studio, gravat a finals de 2009 i el seu estil innovador dins del punk roc cantat en castellà. Finalment, els Daylight [MySpace], grup de pop punk establert al Maresme, acaben de publicar el treball 2 Cool 4 School (2011), gravat a Itàlia. L'entrada al triple concert costa 8 euros si és anticipada i 10 si és a la taquilla [compra entrada]. Abans de canviar de dia, però, dir-vos que també dissabte però concretament a la sala Piano Blau de Granollers [web], a partir de 2/4 d'1 de la matinada la formació de The Brand oferirà les millors versions del món del rock. L'entrada costa 10 euros.

I tanquem aquest repàs musical al Teatre Auditori de Granollers [web] on diumenge dia 15 a les 7 de la tarda l'Orquestra de Cambra de Granollers dirigida per Jordi Masó protagonitzarà un concert titulat Bartók: Música per a cordes, percussió i celesta. Bela Bartók, compositor i pianista hongarès, és una de les figures més originals i completes de la música del segle XX. Gran part de la seva música és cromàtica, (és a dir, usa les notes contigües a una donada), i sovint molt contrapuntística, entreteixint diferents línies melòdiques i servint-se de la dissonància. L'entrada [compra aquí] costa 16 euros.

També diumenge dia 15, però en aquest cas a Mataró i a 2/4 de 9 del vespre, concert al cafè cultural El Dau [web] de Zoco, la banda liderada per l’artista i compositor Joan Rovira, que presenta nou disc, amb influències de la música negra, italiana i folk que recull onze cançons on el compositor parla de relacions, experiències i llocs on ha viatjat. La formació està composada pel propi Joan Rovira (Veu, guitarra, bombo electrònic) i Miki Santamaria (Baix). A.GARCIA/J.SALICRÚ