dijous, 19 de maig del 2011

Mishima i El Petit de Cal Eril prometen un cap de setmana espectacular al Clap de Mataró


Concert de Mishima a la Sala Privat de Mataró el 24 d'octubre del 2008.

La penúltima vegada, el febrer de 2010, venien a protagonitzar [notícia al ddM] un concert on els telonejaven Els Amics de les Arts. Però l'èxit fulgurant del quartet barceloní els va acabar convertint a ells en la comparsa de la nit, malgrat que el seu nivell musical era molt superior. El juny de l'any passat van tornar a Mataró plenament consolidats [notícia al ddM]. Però és que aquest divendres dia 20, Mishima [MySpace] torna a la sala Clap de Mataró [web] per la porta gran, plenament consolidats. Com en les anteriors ocasions amb el directe més potent de la banda i els temes de Ordre i Aventura, cinquè àlbum de la seva carrera, el tercer en català. Després d’una intensa gira que els ha portat a escenaris tant catalans com de la resta de l’estat espanyol i també a indrets com Londres tornen a Mataró on els fans sempre els han rebut amb els braços oberts. L'entrada val 12 euros si és anticipada i 15 a taquilla [comprar aquí]. I si divendres serà el torn de Mishima, 24 hores després, la sala gran del Clap l'ocuparà El Petit de Cal Eril [MySpace], un dels artistes més genials que ha donat el país en els darrers temps. Ho farà en el marc del primer aniversari de la productora mataronina Claraboia [web], que ha volgut celebrar aquesta efemèride d'una manera ben especial. Joan Pons, ànima d’El Petit de Ca l’Eril, presentarà els temes del seu nou dics, que porta per títol Vol i dol. L'entrada val 8 euros anticipada i 10 a taquilla [comprar aquí]. Dins d'aquest potent cap de setmana musical cal comptar també amb la presència dels manresans Gossos [web], divendres dia 20 a la sala Privat dins el Cicle.cat d'aquesta sala del Pla d'en Boet [web].

Anem ara a Granollers i concretament a la sala Piano Blau [web], on divendres dia 20 el col·lectiu local Fantasmas organitza el concert solidari per les víctimes de Japó amb els següents artistes locals en acústic: Nico de Tullio (Kaire), German Magrazó (The Magical Soup Band), Carlos Pomeda (Denegro Partizan) i Xavi Robado (Account Manager). L'entrada al concert costa 5 euros. També divendres, però al Teatre Auditori de Granollers [web], tindrà lloc lloc la Nit de Big Bands, on actuaran Big Band de Sant Andreu i Big Band de Granollers, en un acte inclòs dins el 21è Festival de Jazz de Granollers. L'actuació té un preu de 18 euros i es farà a la sala gran del teatre.

Parlem ara de música clàssica, tornant a la capital del Maresme. Per aquest divendres dia 20 a partir de 2/4 de 10 de la nit, l'Obra Social d'Unnim i el Foment Mataroní [dossier temporada música] organitzen plegats el concert W. A. Mozart i F. Mendelssohn: genis abans dels quinze anys, a càrrec de l'Orquestra Barroca Catalana. La formació hi comptarà amb Hiro Kurosaki com a director-concertino i amb la soprano Marta Matheu. L'activitat forma part del programa Acció Cultural de l'Obra Social d'Unnim, que organitza cada any a tot Catalunya 60 concerts, un centenar d'exposicions i 20 projeccions dels films guanyadors del Festival Unnim de Cinema de Muntanya. Les entrades, que valen 20 euros, es poden adquirir al Foment Mataroní. I més clàssica: l'endemà dissabte dia 21, concert de Pasqua amb repertori de Purcell i Bach a la Basílica de Santa Maria de Mataró amb l'organista Raúl Prieto, titular de l'orgue de l'església gran de Mataró, i el trompetista Carles Raya. Agrairem en feu una bona difusió. L'acte l'organitza la Comissió de Restauració de Santa Maria, que busca recollir el màxim fons possible per a aquesta causa. TANIT PALAY/DDM