dimecres, 25 de maig del 2011

Malditas Pulgas i El Nanu Roig s'ensenyen per primer cop junts al Clap de Mataró



El Nanu Roig va començar el seu projecte fa aproximadament un any, tot i que els seus primers concerts no van començar fins a principis d’aquest 2011. El cantautor mataroní barreja diversos estils, amb influències com Kiko Veneno, Muchachito, Macaco o Manu Chao. Per altra banda, el duet mataroní Malditas Pulgas -Mireia Cuesta i Jordi Palacios- [MySpace] va començar l’estiu del 2010 amb la intenció de fer més música seva, després d’haver col•laborat amb altres grups d’estils diversos. A Diaridelamusica.com hem parlat amb aquests dos grups nascuts al Maresme, ja que aquest divendres dia 27 Malditas Pulgas i El Nanu Roig compartiran l’escenari de la Sala Clap de Mataró [web] dins el cicle del Col·lectiu de Músics del Maresme [MySpace]. Música maresmenca pels quatre costats. L’entrada té un cost de 5 euros i 4 en venda anticipada.


Una altre cita per aquest divendres dia 27 a 2/4 de 12 de la nit és el concert doble de Miquel Abras i Damià Olivella, concert inclòs en el Cicle.cat patrocinat per Caixa Laietana, que es fa a la sala Privat [veure notícia a la web de Privat]. Miquel Abras arriba després de que el seu tercer disc compleixi un any, Temps de zel, un disc on l’amor, la infidelitat, el rancor i la gelosia juguen un paper molt important. I Damià Olivella es presenta amb el seu primer disc en la seva llengua materna, anomenat Ara. Un treball que mescla els estils pop, folk i soul amb petites pinzelades de jazz i rock. L’entrada té un cost de 12 euros, 10 en venda anticipada, i 8 per a clients de Caixa Laietana.

I l’última cita per aquest cap divendres a 2/4 de 12 de la nit és el concert que oferirà el grup Cent Elefants, concert inclos en la tercera edició del cicle Fem Ateneu d’Arenys de Mar [Facebook]. Arriben presentant el seu disc Madrid; Girona; Barcelona, precisament les ciutats entre les que els seus quatre components viuen, tot i així aconsegueixen assajar, gravar i trobar temps per tocar en directe. Tot i que són quatre, quan són dalt de l’escenari en semblen Cent, i com tant desitjaven, ara ja tenen l’oportunitat de defensar en directe el seu últim treball, un disc de primer nivell, que ha comptat amb un medis dels que poques poden disposar. L’entrada té un cost de 3 euros.

Passem ara a dissabte i a un concert inclòs en els actes de celebració del tretzè aniversari de la Taverna Atzucac [Facebook] de Mataró. Després de fer un seguit d’activitats, com un dinar popular, jocs, tallers i bastoners, el jove cantautor de Cardedeu, Ferran Tusquelles oferirà a partir de 2/4 de 12 un concert en acústic on el podrem conèixer una mica més. Per els més futbolers, des d’aquí us informem que després del concert es passarà el partit de la final de la Champions allà mateix. L'entrada al concert és gratuïta. Anant cap a Granollers, el mateix dissabte, però a la tarda -hi ha dues sessions disponibles, a 2/4 de 5 o a les 7 de la tarda-, concert de serdanes a càrrec de la Cobla Sant Jordi i la Cobla Marinada al Teatre Auditori de Granollers [web]. La primera part del concert consistirà en la interpretació de les deu sardanes finalistes del concurs “La Sardana de l'Any”, i a continuació a la segona part gaudirem d’un projecte on hi participen la Cobla Sant Jordi; la Cobla Marinada; la Banda de Música Mestre Montserrat i el Grup La Factoria de Bordó. L’entrada té un cost de 22 euros.

Per acabar l’agenda musical d’aquest cap de setmana trobem l’espectacle La Rosa del Azafrán que arriba al Foment Mataroní, diumenge a les 6 de la tarda, dins el cicle de sarsuela [programació]. La sarsuela en dos actes és una adaptació lliure de la comèdia El perro del hortelano de Lope de Vega, feta per Federico Romero i Guillermo Fernández-Shaw, en la qual Jacinto Guerrero s’ha encarregat de posar-hi la música, i en aquest cas la Joventut Lírica de Barcelona seran els cors i l’orquestra simfònica titular. L’entrada té un cost de 23 euros i 21 amb els descomptes habituals del Foment. TANIT PALAY/DDM