dissabte, 28 de maig del 2011

Jimmy Malla instal·la el seu racó de la calma a la sala Buks de Granollers



Composicions flamenc-pop amb lletres molt sentides, intenses, i algunes ben treballades poèticament. Aquesta és la proposta del jove cantautor barceloní Jimmy Malla [web], que tot just ha editat el seu primer treball, El rincón de la calma, les cançons del qual van sonar en directe aquest passat divendres a la sala Buks de Granollers.

Va ser una hora de concert – Malla només va interpretar el disc, no hi va haver lloc ni per a versions ni per a cançons inèdites – davant un públic poc nombrós però molt entregat. Els acords al piano de la cançó que dóna nom al CD van donar la benvinguda a Jimmy Malla, però el tema complet, amb la seva tornada trista i enganxosa, no va sonar fins més endavant. Primer va ser el moment de Dime, per seguir amb Esta noche. Les cançons més radiades van ser també les més corejades, com és el cas de 3 deseos, que va repetir als bisos, i Ay corazón, mentre que a Acuérdate de mi, una peça molt despullada musicalment, es va fer el silenci absolut entre el públic.

Malla té bons fonaments artístics i quatre músics joves però amb qualitat i futur que l’acompanyen. Alguns aspectes de la veu encara els ha de polir, però li pot treure un gran rendiment mentre mostra gran naturalitat dalt l’escenari. Fins i tot en les presentacions entre cançó i cançó; en una d’elles va tenir un record per als indignats de les places i en especial pels que havien rebut estomacades aquell mateix matí.

Aquest era el darrer concert que feia Jimmy Malla abans de presentar el seu disc de debut el proper 4 de juny a Barcelona, a la sala Zacarías. XAVIER AMAT/ISAAC MARTÍNEZ