dissabte, 21 de maig del 2011

Inspira: humilment brillants

Jordi Lanuza i Fer Acosta al Fem Ateneu. Foto: Marta Pérez i Verge

Un cop més i com cada divendres, el Fem Ateneu d'Arenys de Mar ens ha ofert la possibilitat de gaudir d'un gran concert. Aquesta vegada ha estat Inspira, de la mà de Jordi Lanuza i Fer Acosta, qui ens ha regalat una estona de música de qualitat.En format acústic, però no per això menys intens, Inspira ha presentat el seu segon treball discogràfic, Escapistes (Amniòtic Records, 2010), en un Ateneu que ha gaudit al màxim de cada cançó que el grup ha ofert.

Tot i no haver comptat amb tots els components del grup (són cinc), Jordi Lanuza i Fer Acosta han demostrat que formen un duo fantàstic, admirable. Si els temes en el disc ja són brillants i intensos, en directe, tot i no comptar amb les col·laboracions que han enriquit el resultat final d'aquest segon treball, guanyen en emotivitat. Lanuza aconsegueix, fins a límits insospitats, hipnotitzar-te amb la seva veu i portar-te més enllà. El cantant sap utilitzar el seu instrument vocal a la perfecció i tan bon punt et sorprèn amb una potència espectacular com t'evoca a la calma, la pau. Fer Acosta no es queda enrere, acompanyat de la guitarra acústica, de l'omnichord i fent les segones veus (i quines segones veus!) acaba d'arrodonir el resultat final.

Durant el concert han fet un repàs de les cançons d'aquest segon disc, on han brillat intensament temes com Onades de nit, Focs i Brases, Marbres genealògics o Plou (i no vol parar). Però també han volgut fer una mirada enrere i han tocat temes del seu primer treball, Cova Placenta, com el que dóna nom al títol del disc o Passatger.

Inspira són un regal per a la oïda de qualsevol i en aquest concert ho han fet palès. Els seus directes són una barreja d'intensitat, emoció, tendresa i calidesa que et deixen amb ganes de més. Està clar que si parlem d'Inspira ho fem referint-nos a música en majúscules. Jordi Lanuza i Fer Acosta han demostrat ser, en tots els aspectes, humilment brillants. ISABEL GONZÁLEZ