dilluns, 2 de maig del 2011

Els Manel monopolitzen l'atenció de l'escena aquest cap de setmana al Monumental de Mataró



CONCERT DELS MANEL A LA SALA CLAP EL 3 D'ABRIL DE 2009. ACTUACIÓ AL CRUÏLLA DE CULTURES 2009, EL 17 DE JULIOL D'AQUELL ANY AQUÍ.

Els Manel [web] són, amb el permís dels Amics de les Arts, els reis del panorama del pop en català. Podríem dir que des de l'aparició del seu segon àlbum, 10 milles per veure una bona armadura, han recuperat el lideratge. A més de romandre dues setmanes consecutives al número 1 de la Llista Oficial de Vendas espanyola, el seu segon àlbum ha aconseguit quelcom molt més important: demostrar que la seva carrera, no ha fet més que començar. Els components del grup segueixen a la seva, component aquell tipus de cançons on a qualsevol li agradaria viure-hi, defensant-les sobre l’escenari amb una serenor, una solvència i un encant a prova de descreguts. Noranta concerts, dues nadales i un disc d’or després, els Manel continuen fent història.

Aquest dissabte dia 7 a partir de les deu de la nit, Guillem Gisbert (veu, guitarra i ukelele), Roger Padilla (guitarra), Martí Maymó (clarinet i baix) i Arnau Vallvé (bateria) faran parada al Teatre Monumental de Mataró dins la programació de la Casa de la Música Popular [web]. No cal recordar el preu de les entrades perquè aquestes es van esgotar molts dies enrere, en menys només 48 hores. Mataró viu també de la febrer Manel. I si dissabte els Manel ocupen el Monumental de Mataró, un dels precursos d'aquesta nova onada de la música en català, els mallorquins Antònia Font [web], havien de ser el dia abans, divendres dia 6, presentant el seu últim disc Lamparetes a l’Ateneu l’Aliança de Lliça d’Amunt. Finalment, però, aquest concert queda posposat fins els 3 de juny segons s'afirma a la web del grup.

Sigui com sigui, l'agenda musical del cap de setmana, però, comença dijous a les 9 del vespre, al Casal Nova Aliança, i ho fa a ritme de jazz, amb un concert inclòs en la setena edició del Cicle Nits de Jazz de Mataró [bloc]. En aquesta ocasió, els assistents tindran l'oportunitat de gaudir del jazz de qualitat de Anders Bergcrantz Quintet. El trompetista suec Anders Bergkrantz [web] atresora un so incisiu, bonic, que l'ha portat a tocar en llocs com el Ronnie Scott's londinenc, el festival de Montreux o als Blue Note japonesos i a ser àmpliament guardonat en el seu país. A Mataró tocarà escortat per els seus paisans: el contra-baixista Masa Kamaguchi, el saxofonista Fredrik Carlquist, el pianista Albert Bover i el bateria André Sumelius. L'entrada té un cost de 12 euros.

Continuem l'agenda d'aquest cap de setmana amb una proposta de Rosario Flores [web] que arriba al Teatre Auditori de Granollers [web] aquest divendres a partir de les nou de la nit. L'huracà Rosario Flores torna als escenaris per presentar-nos les cançons del seu nou disc Raskatriski, publicat a principis del mes de Març, àlbum que ha estat composat íntegrament per l'artista. Durant el concert podrem gaudir també de cançons tant conegudes com Sabor sabor, Qué bonito i De ley, entre d'altres. Explorant les influències de Rosario és obrir un bagul que mai ha estat tancat, on hi podem trobar flamenc, rumba, pop, balades pures i sentimentals. L'entrada té un cost de 36 euros.

Una altra cita per aquest cap de setmana musical, divendres dia 6 a 1/4 de 12 de la nit i a la sala Privat [web], és el concert de Rafa Pons [web]. El cantautor retorna a la sala mataronina presentant el que ja és, el seu tercer disc, anomenat Persona, animal o cosa. Un disc més madur que confirma un estil directe i contemporani sustentat en unes lletres rotundes, de carrer i amenes, amb un so rocker i una actitud més crua en el seu conjunt. L’entrada té un cost de 12 euros, 9 en venda anticipada i 8 per a Clients de Caixa Laietana.

Escolteu l'entrevista d'Alba Garcia a Rafa Pons al Diaridelamusica.com de Mataró Ràdio.


I una altra proposta, ja per dissabte i a 2/4 de 9 del vespre, és un concert inclòs en el sisè Cicle de Concerts de Cambra i Joves Intèrprets organitzat per el Foment Mataroní [web]. El protagonitza Jazzlàntida, set músics provinents d'entorns personals i musicals diferents, els quals han engegat una proposta musical que es mou pels camins del jazz amb pinzellades de música clàssica. El repertori del grup es nodreix de composicions pròpies i d'adaptacions d'alguns dels més famosos estàndards del jazz. L'entrada té un preu de 13 euros i 11 amb els descomptes habituals.

I per acabar l'agenda musical d'aquest cap de setmana tenim l'oportunitat de gaudir -dissabte dia 7 i a la sala Piano Blau de Granollers [web]- amb el grup The Smoking Stones, que des de 1997 rendeixen tribut els Rolling Stones. Els Smoking han recorregut diverses vegades la geografia nacional amb gran èxit, fent les delícies dels fans dels Stones i del rock en general. Un directe dels Smoking és un espectacle on la festa en la seva més àmplia expressió està garantida, a més del plaer que suposa veure a uns músics amb un domini instrumental d'alt nivell, i el més important, que gaudeixen amb el que fan. L'entrada és gratuïta. E.A./J.S.