dimecres, 13 d’abril del 2011

La Troba Kung-fú ataca de nou des de la panxa del bou



La Troba Kung-fú [web] arriba a Lliçà d'Amunt, després d'haver publicat el seu segon disc A la panxa del bou, amb el qual han voltat per tot el territori i amb el que aviat s'enlairaran cap a altres continents. Abans de començar aquest tour internacional han creat La Gran Nit de Ball, un espectacle on el grup de La Garriga organitza una gran nit de ball i festa major. El sarau de La Troba Kung-fú arriba precisament aquest divendres dia 15 a l'Ateneu l'Aliança de Lliça d'Amunt. A diaridelamusica.com, hem parlat amb el líder de la banda Joan Garriga, que ens ha avançat el que podrem trobar en aquesta Gran Nit de Ball. "És un disc urbà i rumbero", ha resumit en relació al disc el propi Garriga, cantant i compositor. Per gaudir de la Gran Nit de Ball de La Troba Kung-fú, una nit completa de ball amb música en directe, rumba i algunes sorpreses, apunteu la cita per aquest divendres 15 d’Abril a les 11 de la nit a l’Ateneu l’Aliança de Lliça d’Amunt, situat al Carrer l’Aliança número 17. L’entrada té un preu de 10 euros i 8 en venda anticipada.

L’agenda musical d’aquest cap de setmana comença el dia abans, dijous dia 14, amb una cita amb la barcelonina Elena Gadel. Gadel a la sala Clap de Mataró, presentant-nos el seu primer llarga durada anomenat Tocant Fusta, en què l'acompanya el músic i compositor Toni Pagès. Es tracta d'un disc de base pop amb reminiscències flamenques, amb tocs de funk i jazz, fruit de les influències d’ambdós artistes. L’entrada té un preu de 10 euros i 8 en venda anticipada. També aquest dijous, a partir de les nou del vespre i al Casal Nova Aliança, una nova sessió del cicle de jazz organitzat per Big Sam Hal·ler Quartet amb Michelle Faber quartet. L'endemà divendres, a 2/4 de 10, homenatge al poeta Miguel Hernández amb l’espectacle De Miguel a Miguel, al Foment Mataroní. Parlem d'una aproximació escènica a la poesia de Miguel Hernández, una selecció de poemes que recull obres inoblidables del poeta com Sino Sangriento o Nanas de la Cebolla que compta també amb textos originals del poeta José Miguel Molero. L’entrada té un preu de 19 euros i 17 amb descompte.

Una altra cita per aquest divendres a les 10 del vespre és el concert a la sala Piano Blau de Granollers [web] dels masnovins Delafé y las flores azules [MySpace]. La banda formada per Oscar d’Aniello i Helena Miquel, va llançar a principis del 2010 el primer àlbum sense Facto, Marc Barrachina, precisament al disc anomenat Vs. Las Trompetas de la Muerte es reinventen sense perdre l’estil original del grup. Amb el nou àlbum, intenten anar més enllà i mesclen cançons plenes de llum, alegria i festivitat amb temes pensats per la pista. L’entrada té un preu de 18 euros i 15 en venda anticipada.

I per acabar, l’última proposta per aquest cap de setmana és el concert del canadenc Scott Rudd. Aquest artista que ara resideix a Brooklyn, Nova York, va començar a donar concerts a finals de 2008, i ben aviat es va convertir en membre de l’escena indie folk de la ciutat. Quan no està tocant es dedica a sobreviure professionalment com a fotògraf. Les seves cançons són peculiar, molt personals i per sobre de tot honestes. Per gaudir en directe de la seva primera gira per Europa, en la que ens presente el seu nou àlbum Lonely Life, cal ser el proper diumenge 17 d’Abril a 2/4 de 9 del vespre al Cafè Cultural El Dau [web], situat al Carrer d’en Pujol número 26 de Mataró. L’entrada té un preu de 5 euros i 4 en venda anticipada. E.A./J.S.