divendres, 1 d’abril del 2011

El Big Sam Hal·ler Quartet Jazz de Mataró pren el relleu al festival de jazz de Calella

Calella clou aquest divendres dia 1 la dotzena edició del Festival Cafè Jazz de Calella [cartell], un dia després que a Mataró comencés la sisena edició del cicle basat en el mateix estil organitzat per Big Sam Hal·ler Quartet Jazz [bloc] al Casal Nova Aliança. A la sala Mozart de Calella, el concert de comiat el protagonitzarà la veu de Celia Mur, considerada una de les millors cantants de jazz espanyola, que vindrà acompanyada per Nono Garcia, guitarrista flamenc. Es tracta de la fusió dels ritmes i tonalitats del flamenc que tan ben ha sabut tocar el músic gadità, amb els millors sons del jazz que emanen de la veu d'una de les millors cantants de la disciplina del país. L'entrada del concert és gratuïta. A Mataró, després que aquest dijous dia 31 Iñaki Sandoval Trio obrís foc amb el primer recital del cicle que ja fa sis anys que es va endegat, serà Geni Barry Quartet qui actuarà el proper dijous dia 7 d'abril. El cicle amanirà cada dijous al vespre al Casal Nova Aliança fins el 19 de maig, amb descansos obligats per no saturar l’oferta jazzísitica. Seran sis concerts pels quals es pot adquirir un abonament a raó de seixanta euros. Hi acturan també Michelle Faber, Anders Bergcrantz, Julian Vaughn i August Tharrats.

Parlem ara de la sala Clap de Mataró [web], que després d'obrir el cap de setmana aquest dijous amb un concert doble de bandes maresmenques -Prohibido Prohibir i The Jamps-, ha programat per aquest divendres dia 1 una actuació de la banda El Puchero del Hortelano [web]. La passada tardor van publicar el seu quart treball, El Tiempo de Manuel, un disc fet amb ofici que conté onze cançons plenes de matisos i on tornen a demostrar la seva destresa en crear petits himnes de tres minuts. En elles parlen de coses ordinàries, de la família, l'amistat, relacions de parella... i ho fan amb aquella naturalitat habitual del grup, exponent dilemes, despullant sentiments o resolvent els dubtes. El preu de l'entrada anticipada és de 15 euros i 18 si es compra a la taquilla. Per fer-vos una idea de tot plegat, podeu escoltar una entrevista que Alba García ha fet en la versió radiofònica del Diaridelamusica.com que s'emet els dijous a Mataró Ràdio [aquí].

Seguim amb l'agenda d'aquesta setmana amb un concert solidari que es celebrarà a la capital del Vallès Oriental dissabye dia 2, al Centre Cultural de Granollers. Ars Tunae [bloc] són una trentena de músics aficionats que componen una formació de "pulso i púa", com diuen ells, amb acordió, percussió i veus. El seu repertori abasta temes instrumentals i cantats, de la música més variada. Molt sovint actuen a benefici d'entitats i projectes solidaris, com el que proposa enguany Mans Unides per a Bolívia. L'entrada donatiu té un preu de 10 euros.

I per acabar l’agenda musical d’aquest cap de setmana tornem al Clap de Mataró i parlem de concert doble dissabte dia 2 a les 11 de la nit de Maika Makovsky [MySpace] i el conjunt maresmenc My Wrong Pleasures [MySpace]. La mallorquina presentarà el seu tercer treball, on el so garatge deixa pas a una introspecció amb un cert pòsit de folk i blues. Maika és una artista que s'expressa en un idioma construït i que sap condensar el perfum dels clàssics en els seus discs. Per la seva banda, My Wrong Pleasures són un grup emergent dins de l’escena pop rock. L’any passat, els maresmencs editaren el seu segon treball Love & Hate, amb el que ja han actuat en diverses sales de renom, com ara Razzmatazz. L’entrada té un cost de 12 euros i 10 en venda anticipada. E.A./J.S.