divendres, 22 d’abril del 2011

Bulma, una proposta amb punts d'originalitat en fase de rodatge



El jove grup del Garraf Bulma [web] va presentar aquest passat dijous 21 d'abril a El Dau [web] de Mataró les seves primeres cançons. Amb només un EP amb sis temes enregistrats, i d'altres creacions que es van trobant a internet, la banda es va rodant en directe mentre poleix el seu so i es va fent més coneguda. El Dau presentava una bona entrada, amb molts amics dels músics però també amb mataronins que volien escoltar aquesta proposta que barreja pop, folk i electro.

La base de Bulma és clara i clàssica: bateria, baix i guitarra acústica, amb la veu greu de Gerard Gómez al capdavant - una mica tapada en diversos moments del concert. Però als acompanyaments hi afegeixen instruments no tan habituals (tot i que cada vegada més a casa nostra), com ukelele, melòdica o sintetitzadors, i que són els que acaben donant certa particularitat a la proposta. Potser n'acaba sortint una sonoritat excessivament heterogènia i sense una línia clara; caldrà esperar si els components es decideixen per decantar-se cap a algun costat o continuen amb aquesta barreja d'ingredients abocats a la cassola quasi a parts iguals.

Destacar algunes de les lletres, com la de Morir jove, en què es fa un repàs a mites del cinema i de la música que ens van deixar aviat i que, diu la cançó, de no haver estat així segurament no els recordaríem amb la mateixa llum. "Més val viure intensament, morir jove no és tan dolent", canten els Bulma. En general, unes lletres costumistes, amb punts de nostàlgia i mirada cap a la infantesa, com en el cas de El llençol, potser de les més conegudes gràcies al vídeoclip que n'han fet.

Amb un repertori, doncs, encara curt, el concert va durar escassament una hora essent, això sí, una de les poques propostes de música en directe d'aquesta Setmana Santa a la comarca. XAVIER AMAT/MARC GINER

1 comentarios:

Euterpe ha dit...

Saludos. Les dejo aquí mi blog musical, que espero que les guste; gracias.