dimecres, 27 d’abril del 2011

4t1a i Sanjosex obren un cicle de música en català a Privat de Mataró



ENTREVISTA ALS 4t1a



Recupera l'entrevista a Sanjosex d'aquest dijous a Mataró Ràdio.


Cicle.cat. És el nom escollit per la sala Privat [web] i El Dau Produccions pel cicle de música en català [veure notícia a la web de Privat] que comença aquest divendres dia 29 a l'espai musical del polígon del Pla d'en Boet a les 11 de la nit amb la presència de dues formacions que últimament s'estan fent un lloc en el panorama del pop en català, que no para de deparar sorpreses: la banda Sanjosex [MySpace] liderada per Carles Sanjosé i els barcelonins 4t1a [MySpace].

Rera seu, la programació segueix el 13 de maig amb els Filippo Landini i La Porta dels Somnis, el dia 20 amb Gossos, el 27 amb Miquel Abras i Damià Olivella, el 3 de juny amb Mazoni i Inspira i el 10 de juny es tanca amb Beth i Invisibles. El preu del primer concert del cicle és de 10 euros en venda anticipada i 12 a taquilla.

Precisament un dels dos protagonistes d'aquest divendres, els 4t1a, són els entrevistats d'aquesta setmana al Diaridelamusica.com. Uns 4t1a que van ser a Mataró fa molt pocs dies, el diumenge dia 10, al Dau del carrer Bonaire [crònica], i que repetiran actuació el dia 12 de maig al Clap [web] i que són notícia perquè estan de gira presentant el seu primer disc, El món en un cafè. Un àlbum que conté 13 temes que gràcies a l'ús d'una instrumentació sensible, senzilla i alhora elaborada fa que aquestes cançons esdevinguin suaus i properes, sobretot mostrant-nos que l'honestedat ha estat un dels motors principals d'aquest disc. A Diaridelamusica.com hem parlat amb Pere Jou, la veu potent i personal de 4t 1a i amb el seu baixista Aleix Perdigó.

Els 4t1a havien de competir el divendres amb l'actuació d'Ojo al Sabor a la sala gran del Clap però finalment aquest bolo s'ha suspès per problemes personals d'un dels membres del grup. Qui si actuarà divendres però a l'Ateneu l'Aliança de Lliçà d'Amunt [web] a partir de les onze de la nit és el gran Mestre del popurri musico-cultural català, Miquel del Roig. El músic de l'Atmella de Mar no és un cantautor intel•lectual de paraules rebuscades o missatges místics, però la seva preocupació per les problemàtiques de la societat actual queda reflectida en la seva música i les seves lletres, sempre naturals i espontànies. L'entrada té un preu de 5 euros, per als socis de l'Ateneu, és gratuït.

Ara anem a dissabte. Una proposta per aquest dia 30 és el concert del trio barceloní Pastora [web] a la sala Clap, els quals arriben a Mataró amb Un Viaje en Noria, el seu quart disc d'estudi, sota el braç. El trio, integrat per Dolo Beltran, Pauet i Caïm Riba, ofereix en el nou treball un repertori de peces escrites des del sentiment, amb una lírica molt personal i alhora poètica, tot des d'un punt de vista urbà i independent. Un disc, com el seu nom indica, amb moment de pujada i baixada, d'eufòria i tranquil•litat. L'entrada té un preu de 18 euros i 15 en venda anticipada. L'altra proposta per dissabte al vespre és un concert de la banda barcelonina La Kinky Beat [MySpace], a partir de les 11 de la nit a la sala Buks de Granollers [bloc]. Aquest 2011 La Kinky Beat ha llançat també el seu quart àlbum d'estudi Massive Underground, duent a terme una nova transformació que fon el seu llenguatge original, com el drum and bass i el reggae, amb el filtre dub de Chalart 58. L’entrada té un cost de 6 euros anticipada i 8 a taquilla.

L'última cita per aquest cap de setmana, ja diumenge 1 de maig, forma part del VII Cicle de Sarsuela organitzat per el Foment Mataroní [web del cicle]: la sarsuela catalana Cançó d'amor i de guerra, dividida en dos actes i que va ser estrenada per primer cop al 16 d'Abril del 1926 convertint-se en el primer gran èxit del seu compositor Rafael Martínez i Valls. L'argument de l'obra es basa en l'historia d'amor entre dos joves, l'Eloi i la Francina, que veuen com els seus destins es separen a causa d'un inesperat infortuni, el fill del batlle Ridau es proposa maridar-se amb Francina, costi el que costi. L'entrada al concert té un preu de 24 euros. E.A./J.S.