dijous, 10 de març del 2011

Sis anys de Casa de la Música Popular de Mataró

Mataró va ser, ara fa sis anys, el bressol de les anomenades Cases de la Música Populars. Aquest equipament, en singular, va néixer com una nova proposta cultural on hi sumaven esforços l’Institut Municipal d’Acció Cultural, l’Institut Català de les Indústries Culturals de la Generalitat de Catalunya i la cooperativa VisualSonora, promotora de la sala Clap, amb la voluntat de crear, difondre i en definitiva empeltar de música el conjunt de la ciutat.

Durant aquests sis anys la Casa de la Música ha donat suport als artistes locals cedint espais per tocar en directe i també ajudant a la creació de grups massius com ara Gospel Sons, The Brassville Walkers o la Big Band Jazz Maresme. Musiquetes, canten els més xics, Les Batalles de Mc's, la Batucada Jove Trukumka, la Mostra d'Art Social o el Banc de Proves han estat altres projectes que han encetat en aquests sis anys de treball per fomentar la música i l’art local. La Casa de la Música mataronina també ha cultivat relació amb moltes altres entitats de la ciutat com per exemple El Col•lectiu de Músics del Maresme, El Taller d’Idees i també sales de concerts com El Dau, amb qui organitzen conjuntament el 6è Cicle de Músiques Tranquil•les.

Si Mataró va ser el punt de partida del projecte, més tard s’han anat afegint altres ciutats catalanes com Salt, Hospitalet, Manresa i Terrassa. Ara, totes cinc treballen en xarxa per promoure activitats musicals i culturals al territori català. Tot i les dificultats econòmiques d’aquests darrers anys, el director de la Casa de la Música de Mataró, Jordi Herreruela, assegura que el projecte “no para de créixer”.

Recupera l'entrevista d'aquest dijous al Diaridelamusica.com al director de la Casa de la Música de Mataró, Jordi Herreruela.