dimarts, 22 de març del 2011

The Hanfris Quartet i Goodtime tanquen el Músiques Tranquil·les a la sala Clap



Aquest proper cap de setmana finalitza la sisena edició del cicle Músiques Tranquil•les [web], promogut per la Casa de la Música Popular de Mataró [web]. Un dels darrers concerts programats és el d’aquest divendres dia 25 en què podrem gaudir en directe del grup vocal a capella The Hanfris Quartet [MySpace], convertits en l’autèntica revelació dins del panorama musical del Maresme. En el concert compartiran l’escenari de la sala Clap amb els locals Goodtime [MySpace], que des dels seus inicis lluiten per fer passar una bona estona a qui els escolti, a través de la mescla de diversos estils com el soul, el blues, el jazz o el funk. A Diaridelamusica.com hem parlat amb Joan González, de Goodtime, i Juan Bertrand, de The Hanfris Quartet, que ens han avançat el que podrem trobar en el concert d’aquest proper divendres.

El darrer concert en si del Músiques Tranquil·les és l'endemà dissabte dia 26 a les 9 del vespre al Monumental de Mataró. L'espectacle The New Generations, del grup Gospel Messengers [web], en serà el protagonista. Es tracta d'una selecció dels temes que han estat assajant i rodant en públic al llarg dels darrers tres anys. Entre el seu repertori, hi podrem trobar algun dels grans èxits de noms consagrats del gospel contemporani com Kirk Franklin, Mariah Carey o Timothy Wright; i d'altres més tradicionals en la línia dels grans clàssics del gènere. L'entrada té un preu de 10 euros i 8 en venda anticipada.

Tornem a divendres però canviem de comarca, perquè el trio barceloní Pastora [web] actua a la sala Piano Blau de Granollers [web]. Dos anys després de la publicació del seu últim disc, Pastora arriba a la comarca presentant Un viaje en noria el seu últim treball, en el que gaudirem de les diverses sensacions que succeeixen en aquest viatge. L’entrada té un preu de 18 euros a taquilla i 15 en venda anticipada. També divendres i a Granollers però en aquest cas a la sala Buks hi haurà actuació de Rosa Luxemburg [MySpace] i Kaire [MySpace]. Rosa-Luxemburg és un grup de rock barceloní nascut l'any 2004, un dels grups de la nova fornada renovadora del pop-rock català, que a inici d'aquest any publicava ja el seu cinquè treball Demà serà un altre dia. Kaire, per la seva banda, continua fent rodatge amb el seu primer disc Cuando no quisimos entenderlo, un disc de pop-rock amb temes frescos i directes però expressats amb contundència. El preu de l'entrada és de 6 euros a taquilla i 4 anticipada.

Ara anem a dissabte i parlem d'una activitat musical de clar contingut reivindicatiu: és un concert de rap solidari contra les persones represaliades durant la vaga general del 29-S a Mataró amb La K-Bine que arriba des de París, Drowning Dog & Dj Malatesta establerts a San Francisco (EUA) i Milà respectivament, Kronstadt que ve des de Barcelona, El Nota des de Cornellà i el maresmenc Kasiér Ortíz des del barri Rocafonda de Mataró. Els beneficis obtinguts amb aquesta vetllada de rap seran destinats a donar suport econòmic als sis companys detinguts durant la Vaga General del 29-S. L’entrada té un preu simbòlic de 4 euros.

I finalment, com sempre, diumenge. Primer amb un apunt de música clàssica perquè toca una nova activitat del VIIè Cicle de Sarsuela [web] organitzat pel Foment Mataroní. Aquest mes tenim l'oportunitat de gaudir de la sarsuela La Generala estrenada per primer cop al 1912, amb música d'Amadeu Vives, i llibret de Guillermo Perrín i Miguel de Palacios, en el que s'aprecia els models de l'opereta vienesa i francesa. La joventut Lírica de Barcelona és qui interpretarà la partitura de la peça. L'entrada té un preu de un preu de 23 euros. I per acabar l’agenda musical d’aquesta setmana, tenim la oportunitat de gaudir en directe amb el flamenc íntim i sincer de Wadalupe també diumenge al Cafè Cultural El Dau [web]. La música d’aquest grup navega entre ritmes llatins, pinzellades flamenques i tornades que enganxen. L’entrada té un preu excepcional de 3 euros. E.A./J.S.