diumenge, 6 de març del 2011

Hache&Rent, hip hop a mig camí entre Mataró i Barcelona



Tot i que es coneixen des de ben petits, la unió musical del barceloní Hache i el mataroní Rent no va sorgir fins l’estiu del 2009. Llavors el duet de rap maresmenc va començar a composar la cançó Tiempo de cambios, i a partir d’aquesta, van decidir editar el seu primer LP, que porta el mateix nom i que presentaran a principis d’aquest proper mes d’abril. A Diaridelamusica.com hem parlat amb Hache&Rent -Héctor Duaso i David Peribañez- perquè ens avancin el que podrem trobar en el seu primer treball discogràfic.

Parlem ara de l'agenda musical del cap de setmana que comença aquest dijous. El cicle Músiques Tranquil·les [web], que ha travessat ja el seu equador, acull aquest dijous dia 10 a 2/4 d'11 de la nit a la sala Clap [web]el concert de Pau Vallvé [web], que a finals de l’any passat va editar el seu dotzè treball, anomenat 2010. Ell mateix explica que ha volgut crear un disc per gaudir del procés, i així ho ha fet tocant ell mateix tots els instruments que surten a les cançons. L’ha produït, gravar i mesclat tot sol. L’entrada té un preu de 7 euros i 5 en venda anticipada. També aquest dijous a 2/4 de 10 del vespre actua Jofre Bardagí, exmembre de Glaucs, a l'escenari del cafè cultural El Dau [web]. El darrer concert del cap de setmana inclòs al Músiques Tranquil·les és l'actuació que Taima Tesao [MySpace], que va actuar al Cruïlla Barcelona, farà al Dau de Mataró el diumenge dia 13 a 2/4 de 9 del vespre, a cinc euros l'entrada.

Tornem a divendres i seguim amb una altre cita que té, també, el jazz com a protagonista i també el divendres, un concert inclòs en el Festival Café-Jazz de Calella [web]. Un concert del Jaume Gispert Quartet, format per aquest mateix al piano, Patrícia Herrero a la trompeta, Jordi “petit” Blanes al baix i contrabaix i per el bateria Xavi Matamala. On podrem gaudir de temes originals del conjunt i alguna adaptació de clàssics de la segona meitat del segle XX. Per gaudir en directe amb aquest quartet, recordeu que cal ser aquest divendres 11 de Març a les 10 del vespre a la Sala Mozart, situada al Carrer de l’Església número 91. L’entrada és gratuïta. També aquest divendres, en aquest cas a l'Església de Sant Genís de l'Ametlla del Vallès, i també en clau de jazz, actuació del quartet Ensemble Martinu de Praga. Es tracta d'un concert organitzat per els Amics de la Música de l'Ametlla del Vallès, on el quartet de piano, flauta, viola i violí ens interpretaran obres de grans compositors com Beethoven, Ivan Kurz, Bernstein i Piazzolo. L'entrada té un preu de 10 euros.

Encara tres propostes més pel cap de setmana. La primera dissabte dia 12 al Foment Mataroní [web], a partir de 2/4 de 9: quartet de clarinets, La Fauna, format per Naüm Monterde, Gerard Sibila, Míriam Farré i Sara Hernández. L’entrada té un preu de 13 euros i 11 amb descompte. En segon lloc, concert de Kibo, en el marc dels Disconcert de la Casa de la Música, diumenge dia 13 a 2/4 de 6 de la tarda. Kibo és el projecte personal del compositor barceloní Alfred Tapscott, que va reunir dotze melodies per formar el seu disc Racons, editat l’any passat. I finalment, tant aquest dissabte com diumenge però al teatre Auditori de Granollers [web] concert del sabadellenc Sergio Dalma, que arriba a Granollers amb la gira del seu últim disc Via Dalma. Després de que s'exhaurissin les entrades per al concert de dissabte, en una nova sessió Sergio Dalma serà el pròxim diumenge 13 a les 7 de la tarda de Març al , situat al Carrer Torras i Bages número 50. L'entrada té un preu de 28 euros. E.A./J.S.