dijous, 3 de març del 2011

Els Pets fan teatre al Monumental de Mataró

Després dels concerts de La Brigada [crònica a DDM], Maria Rodés [crònica a DDM] i Cece Gianotti la setmana passada i els de Raydibaum i Ivette Nadal aquest dijous, el cicle Músiques Tranquil•les [web] segueix aquest divendres dia 4 al Teatre Monumental amb un dels concerts principals de la seva programació, protagonitzat per la banda tarragonina Els Pets, la qual presentarà per primer cop a Mataró la gira Els Pets fan teatre. La darrera ocasió en què els de Constantí van ser a la capital del Maresme va ser ara fa sis anys, el 2 de setembre de 2005 [crònica a capgros.com], en el marc de la gira del vintè aniversari com a formació, amb un concert al Parc Central. El d'aquest divendres dia 4 pretén ser una actuació molt diferent, no exactament acústic però sí que més reposat i contingut, amb un seguit de cançons d'abans i d'ara -també algunes de futur- tamisades pel prisme de la tendresa. Una gira on aquests músics ja històrics del país volen mostrar sense interferències tot el seu univers, ple de gent anònima que intenta sobreviure amb un somriure als llavis, de petits gestos i olors, un univers de renúncies i principis irrenunciables. L’entrada té un cost de 18 euros i 15 en venda anticipada [comprar aquí].



MIRA L'ENTREVISTA A JUAN CARLOS NARZEKIAN, DIRECTOR DEL FESTIVAL

Seguim amb la programació d'aquesta setmana: també aquest divendres dia 4 a les 10 de la nit segueix a La Gàbia de Calella el XII festival Cafè-Jazz [programació sencera] d'aquesta població, que va arrencar el 4 de Febrer i arriba ara al cinquè concert dels nou que es podran veure enguany fins l'1 d'abril repartits entre La Gàbia, la Sala Mozart i el Pla dels Encants. Els protagonistes de la vetllada són Xavier Casellas (veu i textos), José Alberto Medina (piano i teclats), Jordi Matas (guitarra), Tom Warburton (contrabaix) i Juan R. Berbin (bateria).

No deixem encara divendres i anem fins l'altra punta de la comarca, Alella, concretament el Centre Cultural Can Lleonart [bloc]. La nit que obre el cap de setmana l'espai serà ocupat per la contrabaixista i compositora Giulia Valle i el seu quintet, un dels grups de més renom de l’escena jazzística nacional i europea. Aposten per un jazz eclèctic, de melodies incisives i gran contundència rítmica. A Colorista, el seu últim àlbum, hi trobem una música sorprenent i imprevisible en la qual destaca la qualitat dels seus intèrprets. L’entrada té un preu de 4 euros i per als menors d’edat és gratuït.

Ara si passem ja a dissabte i movent-nos de nou d'emplaçament, en aquest cas el Teatre Principal [web] d'Arenys de Mar. Allà, a 2/4 de 10 del vespre, hi haurà actuació de Trio Scherzo, format per Francesc Puig al clarinet, Lito Iglesias al violoncel i Mar Garcia al piano. Aquest tres excel•lents músics ens oferiran un magnífic concert amb peces de Johannes Brahms, Ludwig van Beethoveen i Nino Rota. El preu de l’entrada és de 12 euros. També dissabte, però en aquest cas a Granollers i concretament a la sala Piano Blau, hi ha programada actuació de Moonwalkers, una banda tribut a Michael Jackson i a les seves cançons. Serà a partir de 2/4 d'1 de la nit i l'entrada és gratuïta. I tanquem l'agenda musical també a Granollers però amb un apunt per a la clàssica: diumenge tenim un cita amb el Cor de Cambra de Granollers a l’Església de Sant Esteve, a partir de les sis de la tarda. La reputada formació musical clàssica vallesana oferirà un recital basat en l’obra Lux Aeterna de Morten Laudirsen. Dirigits per Josep Vila, el Cor de Cambra actuarà acompanyat de Vicenç Prunés a l’orgue i Xavier Puig de director convidat. L’entrada és gratuïta. E.A./J.S.