dilluns, 14 de març del 2011

Els joves cantors més coneguts d'Europa, de la mà de Caixa Laietana

Finalment el dia ha arribat. Aquest dissabte dia 19, el Teatre Monumental, de la mà de Caixa Laietana, acollirà la visita d'un dels millors cors infantils d’Europa i sens dubte el més conegut, Los Chicos del Coro de Saint Marc. Aquest conjunt mixt, format per prop de trenta nens i nenes d’entre deu i quinze anys, deu el seu gran èxit a la pel•lícula Los chicos del coro, una producció francesa avalada per la crítica i el públic. Després d’un milió i mig d’àlbums venuts i una gira triomfal per tot el món, el cor actuarà a Mataró, amb un repertori molt variat que combinarà música sacra, cant gregorià i música contemporània. El preu de l’entrada és de 30€ a Platea i 25€ el preu a l’Amfiteatre.




Aquest històric concert serà dissabte, però com és habitual, el cap de setmana musical comença ja dijous al vespre. El més matiner és el cicle Músiques Tranquil·les [web] impulsat des de la Casa de la Música Popular de Mataró en indrets com el Clap, el Teatre Monumental o el cafè cultural El Dau [web], que encara la seva recta final. Aquest dijous dia 17, la programació -en clau de petit format- segueix en aquest darrer establiment situat al carrer d'en Pujol de la capital del Maresme i ho fa amb l'actuació de Celesta, una banda de pop-rock que neix el 2009 entre Terrassa i Malgrat de Mar. El grup sorgeix de l’experiència compartida de quatre persones entregades a la música, amb un objectiu simple i concís: crear un grup a la seva mida en el qual puguin donar i fusionar el millor d’ells mateixos. Celesta són Ayara Boschele (Veu), Niko Cardona (Bateria), Carlos Palicio (Baix) i Juanma Villanueva (Guitarra).

Anem ara a un concert de divendres a 2/4 de 10 del vespre, inclòs en el novè Cicle de Concerts Simfònics del Foment Mataroní [web]. L’Orquestra de Cambra Terrassa 48 arriba a Mataró amb el espectacle Aurora Borealis: la llum del nord, històries creades a l'entorn dels colors i sonoritats d'una Aurora Boreal. El preu de l’entrada és de 18 euros. I seguim amb actuacions d'aquest divendres però en aquest cas a Pineda de Mar, en el seu Centre Cultural i Recreatiu [web]. A partir de les deu de la nit aquest espai serà envaït per les poderosos melodes de Gospel Viu!, que presenta l’espectacle Spirituals, una visió intimista dels cants espirituals afroamericans des del segle XVIII fins a l’actualitat. El preu del concert de Gospel Viu és el següent: 20 euros (guixeta), 18 euros (anticipada), 15 pels socis del CCR.

La tercera proposta de la setmana per aquest divendres és el concert del grup barceloní Mishima, que arriba a la sala Piano Blau de Granollers [web] després de la publicació del seu cinquè treball Ordre i aventura i de ser guardonats amb el premi ARC 2010 al millor grup de temes propis. L'entrada té un preu de 15 euros. I l'última proposta per aquest divendres dia 18 és un concert al Pla dels Encants inclòs dins de la dotzena edició del festival Cafè-Jazz de Calella [web], un concert on podrem gaudir en directe del jazz de la mà de Bruce Saunders que serà a la guitarra, Massa Kamaguchi al contrabaix i David Xirgu a la bateria. L'entrada, com a tots els concerts d'aquest festival, és gratuïta.

Tanquem amb una proposta per diumenge, al Teatre Auditori de Can Palots de Canovelles [web]. És el concert de Kamaleonic’s que arriben a Canovelles amb el seu espectacle Zarzuela o... Sarsuela!. La soprano Isabel Ricciardi, acompanyada de dos músics excepcionals, Oriol Saña al violí i Joan Vila al piano, ens endinsarà dins la lírica de la sarsuela amb aquest espectacle musical, on podrem sentir amb profunditat, la passió intensa i delicada de la nostra lírica. L’entrada té un preu de 12€. E.A./J.S.