divendres, 18 de març del 2011

D’Callaos convenç el públic de la Sala Clap amb la seva cara més íntima

Maribel Martín i Dani Felices en plena actuació. Foto: A.G.

D’Callaos es va sincerar el passat dijous a la Sala Clap amb un nou format a pèl, íntim però amb molta força. Aquesta és la segona vegada que la formació terrassenca s’arrisca amb aquest tipus d’espectacle. Tres-cents quaranta seguidors van assistir a un concert que estava programat fer-se a la Sala Petita, però que finalment es va realitzar a la Sala Gran perquè la venta d’entrades va superar el previst. Els assistents van poder gaudir del concert asseguts, que és un dels objectius del 6è Cicle de Músiques Tranquil•les. Tot i això, els més animats van poder estar drets i ballar els temes que anaven més enllà d’aquesta línia de calma. Maribel Martín, “La canija”, acompanyada per Dani Felices a la guitarra, va demostrar que no necessita la banda sencera per fer gaudir al públic amb la seva veu. A més, el pedal loopejador també va ajudar a donar vida a l’acompanyament, introduint instruments instant rere instant.

Al concert hi van sonar cançons pròpies i versions portades al terreny de la rumba, algunes d’elles temes populars cubans. Es van poder escoltar clàssics com La martiniana o La llorona, cançons que han marcat al grup. Tot i que no fos l’objectiu de l’actuació, també van sonar algunes de les peces que es troben al darrer disc de la banda, El borde donde termina el mar.

Si estàvem acostumats a què la formació de Terrassa ens delectés amb el seu ritme, aquesta vegada el grup ens va sorprendre amb un concert proper i tranquil i, com sempre, amb la seva característica simpatia.

A.G.