dimarts, 22 de febrer del 2011

Maria Rodés aterra suaument al Músiques Tranquil·les



Maria Rodés [MySpace], cantautora de Cabrera de Mar resident a Barcelona, és la protagonista del cap de setmana del cicle Músiques Tranquil·les [web], impulsat des de la Casa de la Música Popular [web]. Després de la seva etapa dins del grup Oniric, va decidir presentar-se en solitari amb el seu primer àlbum Una forma de hablar, un disc on hi trobem una manera molt personal d’escriure cançons, on hi intervenen diversos llenguatges, tant verbals com musicals. Amb aquest disc va tornar a sorprendre tant al públic com a la crítica, reafirmant-se així com una jove promesa convertida en realitat. El proper dissabte dia 26 serà a la Sala Clap de Mataró [web]. L’entrada té un preu de 5 euros a taquilla i 4 euros en venda anticipada.

El dia abans, fora del Músiques Tranquil·les, qui ocuparà el mateix espai a partir de les onze de la nit és el grup La Troba Kung-Fú [web], que obren gira de presentació del seu nou disc a Mataró, A la panxa del bou. En aquest àlbum recullen i plasmen les experiències viscudes en la gira de Clavell Morenet, el seu CD de debut, amb el que van recórrer mig món. Els de La Troba són coneguts per tenir un dels directes més impressionants del país. L’entrada té un preu de 10 euros i 8 en venda anticipada.

També divendres, en aquest cas al Centre Cultural Can Lleonart d'Alella [web], a partir de les deu de la nit tindrà lloc un espectacle titulat La veu de la guitarra, nascut a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Es tracta d’un espectacle en què la veu de Celeste Alías s’apropa al llenguatge de la guitarra i es fusiona amb el so de les cordes. Un concert amb un repertori centrat en les composicions dels guitarristes més influents de la història del jazz. L’entrada té un cost de 4 euros i gratuït per a menors de 18 anys.

I finalment, la darrera cita per aquest divendres és el concert de Marnie [MySpace], un grup de cinc nois de Barcelona que comparteixen la passió per la música, i que gaudeixen especialment tocant. Van començar sense gaires pretensions, assajant a un petit local, en el que ara hi passen cada vegada més temps. Marnie va passar sis mesos oferint concerts i després del naixement d’algunes cançons, comencen el nou any 2011 preparant el que serà el seu primer treball discogràfic. Per conèixer-los cal ser el pròxim divendres 25 a ¼ de 12 de la nit a la Sala Privat [web]. L’entrada és gratuïta.

Passem ara a dissabte. La primera proposta que us fem és el concert en què Elisabeth Roderas coneguda artísticament com Beth [MySpace], presentarà Segueix-me el fil el seu primer disc íntegrament en català, un conjunt de 12 cançons serenes i madures, amb una sonoritat de folk americà i plenes, com ella diu, de coses petites i artesanes. Per aquest motiu, ens trobem amb una Beth que ens parla de cosir, de fer ganxet, de brodar. Ella mateixa ha teixit 6 de les cançons, i en les altres 6 cançons s’ha deixat acompanyar de grans autors com Marc Parrot, Jaume Pla o Litus. Per "seguir-li el fil" cal ser el proper dissabte 26 a les 8 del vespre a l’Ateneu l’Aliança de Lliçà d’Amunt. L’entrada té un preu 10 euros i 8 euros per a socis de l’Ateneu.

Una altre cita per aquest dissabte és el concert de At versaris i Asstrio, on podrem gaudir de la descàrrega rítmica que neix de la mescla del hip hop cantat en català per part d’At Versaris combinat amb el jazz, el soul i el funk del trio. Segueixen immersos en la gira de Per Prinicipis Elegants, disc on el repertori es basa amb els temes més coneguts d'At Versaris passats pel filtre musical d'Asstrio, on també s'inclouen peces instrumentals del trio i alguna que altre versió de referents comuns. Per presenciar en directe aquesta proposta, cal ser el pròxim dissabte 26 de Febrer les 9 del vespre al Teatre de la Garriga El Patronat. El preu de l'entrada és de 12 euros i 6 euros per a joves entre 14 i 26 anys. E.A./J.S.