dimecres, 9 de febrer del 2011

Els Pets, Maria Rodés i Ivette Nadal en el sisè Músiques Tranquil·les



El cicle Músiques Tranquil•les [web] promogut per la Casa de la Música [web] arriba a la sisena edició plenament consolidat com un festival pensat per assaborir la música ben assegut quan el fred encara impedeix fer-ho a l'aire lliure. Això predisposa una oferta més reposada, més tranquil·la, com el nom del cicle indica, i que en aquesta ocasió comptarà amb la vilassarenca Maria Rodés, la granollerina Ivette Nadal o grups amb una àmplia experiència com Els Pets. Aquest any els escenaris del Músiques Tranquil·les seran la Sala Clap, el Teatre Monumental i el Cafè Cultural El Dau de Mataró. En representació de la pròpia de la Casa de la Música Pablo Redondo, i com a coordinador del Dau Pau Corbalán, la prèvia del cap de setmana del Diaridelamusica.com es dedica a parlar d'aquesta iniciativa.

Un Músiques Tranquil·les, per cert, que comença aquest divendres a les 11 de la nit al Clap amb el concert de Roger Mas a la Sala Clap [web] de Mataró. El músic solsoní es troba rodant per les sales del país amb el seu últim treball A la Casa d’enlloc, disc on segueix demostrant la seva versatilitat alhora d’aproximar-se a un estil o altre. L’entrada té un preu de 18€ i 15€ en venda anticipada. També aquest diumenge a 2/4 de 9 del vespre, al Cafè Cultural El Dau [web] de Mataró, tindrà lloc un segon concert del cicle: reggae en estat pur amb Black Gandhi, un sextet de Barcelona que s’expressa a través d’un grapat de cançons vitalistes i fresques que fan dels seus concerts una veritable festa. A més, les seves composicions transmeten un missatge inspirat en la figura de Mahatma Gandhi, com a reflex de la filosofia de vida que comparteixen els components del grup. El preu de l’entrada és de 6€ i 5 en venda anticipada.

El Diaridelamusica.com, mitjà col·laborador del festival
Per primera vegada, el mitjà multiplataforma Diaridelamusica.com s'afegeix com a mitjà col·laborador al festival Músiques Tranquil·les, del qual farà un seguiment exhaustiu en tots els seus formats. D'aquesta manera, Diaridelamusica.com -una iniciativa de Clack [web]- estreny lligams amb la Casa de la Música Popular, projecte amb el qual ha tingut un estret lligam des del seu inici. Diaridelamusica.com ha estat també mitjà col·laborador del festival Petits Sons de Caldes d'Estrac en les edicions de 2009 i 2010, del Mataró Cruïlla de Cultures 2009 o del Cicle de música del Foment Mataroní des de gener d'enguany. J.S.