dimarts, 15 de febrer del 2011

Buks On Tour busca el seu guanyador definitiu aquest divendres a Granollers



Buks On Tour [Facebook] és un concurs que va néixer amb la intenció de donar una oportunitat a aquelles bandes musicals que comencen en l'àmbit de Granollers i la comarca. La seva primera edició va encetar-se el passat 10 de desembre a la sala Buks, que li dóna el nom. Després de realitzar-se els quatre concerts eliminatoris, són també quatre els grups que han arribat a la final. Aquest divendres dia 18 el jurat decidirà quin és el grup guanyador, en la gran final que se celebrarà a la sala vallesana. A Diaridelamusica.com hem parlat amb Xavi Baró i David Miras els organitzadors d’aquest concurs i copropietaris de Vallestage Management, empresa que gestiona la Sala Buks, i alguns dels seus finalistes: Anna Esquius i Clàudia González d'Ubuntu Soul i Lambert Mendez i Marc Ferré d'Icestorm.

No ens movem de Granollers perquè el mateix divendres el menorquí Cris Juanico [web], ex Ja t’ho diré, presentarà el seu últim disc Pedres que rallen a la Sala Piano Blau [web], amb l'acompanyament dels Mags de Binigall. Juanico interpretarà un recull de cançons de díficil catalogació però amb un esperit rocker, i sense perdre l’aire mediterrani que sempre han respirat les seves propostes. L’entrada té un preu de 15€ i 12 en venda anticipada. Dos cites més per aquest divendres: a Mataró, al Foment Mataroní [web], concert de Sinfonieta de Moscou inclòs en el IX Cicle de Concerts Simfònics d'aquest espai, al preu de 18 euros i a partir de 2/4 de 10 del vespre; i a Calella, en el marc de la dotzena edició del Festival Cafè Jazz de Calella [Notícia a Melomania], actuació gratuïta a partir de les deu de la nit a la sala Mozart del quartet format per Jorge Rossy al piano, Félix Rossy a la trompeta, Lucas Martínez al saxo i César Martínez a la bateria.

Anem ja cap a dissabte, dia en què hi haurà, a partir de les onze de la nit a la sala Clap [web], nova actuació dins el cicle Músiques Tranquil·les [web] promogut per la Casa de la Música Popular de Mataró: Anna Roig i l’Ombre de ton Chien [MySpace]. Van començar a recórrer junts els escenaris versionant grans clàssics de la cançó francesa, i després de la maduració i la química creada entre els músics i la cantautora, van decidir apostar per el repertori de creació pròpia. L'entrada té un preu de 12 euros i 10 en venda anticipada. També aquest dissabte dia 19 tindrà lloc al Teatre La Massa [web] de Vilassar de Dalt un concert solidari de Las Migas [web] a benefici de la Fundació Catalana d'Esclerosi Lateral Amiotròfica. Es tracta d'una oportunitat única per a fer difusió de la malaltia i recaptar diners a benefici de les persones afectades, les seves famílies i per a la investigació de l'ELA [Facebook]. El preu de l'entrada és de 20 euros, els quals aniran íntegrament destinats als projectes desenvolupats des l'entitat.

I tanquem ja l'agenda d'aquesta setmana amb una proposta de la mà de la soprano mataronina Rosa Mateu i de l’Orquestra de Cambra de Granollers, diumenge dia 20 a les set de la tarda al Teatre Auditori de Granollers [web]. L’espectacle comptarà amb una primera part on s’interpretaran obres del compositor vienès Schönberg i una segona on gaudirem de les meravelloses cançons de Wesendonk, una magistral òpera del compositor Richard Wagner.
L’entrada té un preu de 16€. I també aquest diumenge a 2/4 de 9 del vespre, de nou dins el cicle Músiques Tranquil·les, actuació del grup indie Los Seis Días [MySpace] al Cafè Cultural El Dau [web] de Mataró. Després de captar l’atenció del públic i de la crítica especialitzada amb el seu primer treball Lunes, van tornar al 2010 amb el seu segon disc Jueves. L’entrada té un preu de 5 euros i 4 en venda anticipada. E.A./J.S.