diumenge, 27 de febrer del 2011

Maria Rodés, "la supertranquil·la"

Un moment de l'actuació de Maria Rodés a la sala petita del Clap aquest dissabte dia 26. Foto: J.S.

Si l'any passat al cicle Músiques Tranquil·les de la Casa de la Música rebíem la cantantautora barcelonina Maria Coma com a estrella emergent del nou pop en català, enguany era el torn de Maria Rodés, cabrerenca afincada també a Barcelona, que és un altre dels noms que sona amb força en aquesta constel·lació de nous músics i noves músiques de casa nostra. Aquell concert de Maria Coma va ser un dijous al vespre i a la sala petita del Clap, segurament el mateix format que hauria requerit el de Maria Rodés de dissabte al vespre, les "nanes" de la qual quedaven una mica fora de lloc en un Clap que ja començava a rugir d'ambient Saturday night fever amb converses d'alt voltatge i el dringar de les copes quan es toquen.

Acompanyada d'una banda d'excel·lent a la qual treu massa poc rendiment -contrabaix elèctric, guitarra elèctrica, percussions, instruments de tall infantil...-, combinant de forma un tant estrambòtica català, castellà i anglès, Maria Rodés va interpretar durant tot el concert diverses peces d'una mateixa cançó global. Ho va fer, a més, usant un registre de veu massa semblant tota l'estona, cosa que no ajudava a donar valor afegit a cada cançó i feien tendir el concert cap a la monotonia. Tot plegat executat amb gran delicadesa, això sí, i amb molt bones maneres, pronosticant una capacitat futura molt més potent que l'actual.

Els problemes tècnics van jugar una molt mala passada a Rodés, que a més no semblava massa habituada a actuar dalt d'un escenari: davant les dificultats d'amplificació que va patir la seva guitarra solista no va saber sortir-se de l'escomesa amb naturalitat. Això va fer que, en algun moment, tot plegat semblés més un assaig ampliat a família i amics -molt bona entrada, cent persones, això sí- que no un concert professional en una sala de referència d'allò que des de Barcelona se'n diu "el territori".

En definitiva: Maria Rodés va encaixar excessivament en el concepte del cicle i va exhibir-se massa tranquil·la, massa continguda i massa verda a la capital del Maresme. Ella -que va versionar ahir vespre un tros de El Noi de la Mare- ja sap, però, que "si no maduren el dia de Pasqua, maduraran en el dia del Ram...", de manera que esperem veure com creix i es desenvolupa aquesta promesa del fantàstic panorama nacional. Segur que hi haurà bon fruit ben aviat. JOAN SALICRÚ

divendres, 25 de febrer del 2011

Hotel Cochambre Music Room obre les seves portes



El mític grup de versions Hotel Cochambre obre aquesta nit una sala de concerts, sota el nom d’Hotel Cochambre Music Room. Un espai amb molta personalitat i caràcter propi, on tindran lloc tant la música com l’humor. El grup de versions actuarà cada divendres però encara no s’ha desvetllat la programació d’aquesta nit. I per saber més sobre aquesta nova sala, hem parlat amb un dels components del grup, Josito Guerrero.

La gran dignitat de La Brigada



La formació de Vilanova i la Geltrú La Brigada va acudir aquest dijous dia 24 al cafè cultural El Dau de Mataró en versió reduïda: dalt l’escenari van comparèixer Magí Mestres i Pere Agramunt, dos dels cinc membres del grup, i ho van fer en clau plenament acústica. Ho feien en el marc del sisè cicle Músiques Tranquil·les, organitzat des de la Casa de la Música Popular però que té en el Dau un potent programador per a propostes de format més petit.

Amb un univers sonor que l'inscriu plenament dins les bandes del pop folk català com Manel o Els Amics de les Arts, els membres de La Brigada van aguantar amb una dignitat extrema la pobre entrada de públic, que desanima a qualsevol. Això va fer que l’ambient en el moment de començar fos molt fred. Un escenari, però, que els de la Brigada van aconseguir invertir: els dos músics van desplegar les seves qualitats tan vocals com instrumentals i amb trompeta, guitarra, harmònica, maraques, picarols i les seves dues veus van construir un coixí sonor de gran envergadura. Van demostrar molt bones maneres amb una execució precisa, delicada, dels temes dels dos discos que tenen al mercat -L'obligació de ser algú i Les paraules justes-.

Els dos components del grup van intepretar sobretot temes propis però de fet també es van atrevir, per exemple, amb una excel·lent adaptació del Something dels Beatles, excel·lent la trompeta. Tot i explicar que s'havia versionat anteriorment per part de 173 grups, segur que la versió de La Bigada sonava diferent a tots ells.

La Brigada va demostrar aquest dijous a Mataró que és una de les formacions a tenir en compte en el panorama del nou pop en català. Només els falta el reconeixement del públic, la resta ja està molt feta. JOAN SALICRÚ/JOAN GONZÁLEZ

dimarts, 22 de febrer del 2011

Maria Rodés aterra suaument al Músiques Tranquil·les



Maria Rodés [MySpace], cantautora de Cabrera de Mar resident a Barcelona, és la protagonista del cap de setmana del cicle Músiques Tranquil·les [web], impulsat des de la Casa de la Música Popular [web]. Després de la seva etapa dins del grup Oniric, va decidir presentar-se en solitari amb el seu primer àlbum Una forma de hablar, un disc on hi trobem una manera molt personal d’escriure cançons, on hi intervenen diversos llenguatges, tant verbals com musicals. Amb aquest disc va tornar a sorprendre tant al públic com a la crítica, reafirmant-se així com una jove promesa convertida en realitat. El proper dissabte dia 26 serà a la Sala Clap de Mataró [web]. L’entrada té un preu de 5 euros a taquilla i 4 euros en venda anticipada.

El dia abans, fora del Músiques Tranquil·les, qui ocuparà el mateix espai a partir de les onze de la nit és el grup La Troba Kung-Fú [web], que obren gira de presentació del seu nou disc a Mataró, A la panxa del bou. En aquest àlbum recullen i plasmen les experiències viscudes en la gira de Clavell Morenet, el seu CD de debut, amb el que van recórrer mig món. Els de La Troba són coneguts per tenir un dels directes més impressionants del país. L’entrada té un preu de 10 euros i 8 en venda anticipada.

També divendres, en aquest cas al Centre Cultural Can Lleonart d'Alella [web], a partir de les deu de la nit tindrà lloc un espectacle titulat La veu de la guitarra, nascut a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Es tracta d’un espectacle en què la veu de Celeste Alías s’apropa al llenguatge de la guitarra i es fusiona amb el so de les cordes. Un concert amb un repertori centrat en les composicions dels guitarristes més influents de la història del jazz. L’entrada té un cost de 4 euros i gratuït per a menors de 18 anys.

I finalment, la darrera cita per aquest divendres és el concert de Marnie [MySpace], un grup de cinc nois de Barcelona que comparteixen la passió per la música, i que gaudeixen especialment tocant. Van començar sense gaires pretensions, assajant a un petit local, en el que ara hi passen cada vegada més temps. Marnie va passar sis mesos oferint concerts i després del naixement d’algunes cançons, comencen el nou any 2011 preparant el que serà el seu primer treball discogràfic. Per conèixer-los cal ser el pròxim divendres 25 a ¼ de 12 de la nit a la Sala Privat [web]. L’entrada és gratuïta.

Passem ara a dissabte. La primera proposta que us fem és el concert en què Elisabeth Roderas coneguda artísticament com Beth [MySpace], presentarà Segueix-me el fil el seu primer disc íntegrament en català, un conjunt de 12 cançons serenes i madures, amb una sonoritat de folk americà i plenes, com ella diu, de coses petites i artesanes. Per aquest motiu, ens trobem amb una Beth que ens parla de cosir, de fer ganxet, de brodar. Ella mateixa ha teixit 6 de les cançons, i en les altres 6 cançons s’ha deixat acompanyar de grans autors com Marc Parrot, Jaume Pla o Litus. Per "seguir-li el fil" cal ser el proper dissabte 26 a les 8 del vespre a l’Ateneu l’Aliança de Lliçà d’Amunt. L’entrada té un preu 10 euros i 8 euros per a socis de l’Ateneu.

Una altre cita per aquest dissabte és el concert de At versaris i Asstrio, on podrem gaudir de la descàrrega rítmica que neix de la mescla del hip hop cantat en català per part d’At Versaris combinat amb el jazz, el soul i el funk del trio. Segueixen immersos en la gira de Per Prinicipis Elegants, disc on el repertori es basa amb els temes més coneguts d'At Versaris passats pel filtre musical d'Asstrio, on també s'inclouen peces instrumentals del trio i alguna que altre versió de referents comuns. Per presenciar en directe aquesta proposta, cal ser el pròxim dissabte 26 de Febrer les 9 del vespre al Teatre de la Garriga El Patronat. El preu de l'entrada és de 12 euros i 6 euros per a joves entre 14 i 26 anys. E.A./J.S.

dissabte, 19 de febrer del 2011

Cris Juanico prioritza la calidesa del petit format al Piano Blau de Granollers



El cantant menorquí Cris Juanico va visitar la sala el Piano Blau de Granollers el passat divendres per interpretar un recull de temes de la seva etapa en solitari juntament amb cançons de la seva antiga banda Ja t’ho diré. Juanico va triar per aquest concert un format semiacústic, amb dues guitarres i un teclat, que va donar calidesa però que també va restar intensitat a la seva actuació.

Divendres vam poder veure a Cris Juanico acompanyat dels Mags de Binigall, la seva banda actual, però hi va faltar la presència de la bateria. Davant d’un centenar d’espectadors, Juanico va sorprendre per aquesta mateixa raó. Va ser un concert que no va destacar pas per la seva intensitat. El cantant menorquí va interpretar amb excessiva tendresa una mostra del seu darrer treball Pedres que rallen, amb temes com Tenim la sal o , que exploren nous horitzons com poden ser el folk o el rock íntim i pausat.

De fet, la col·laboració del públic va ser cabdal per animar una posada en escena que va ser molt discreta. Cal destacar però, la innegable qualitat de les seves noves composicions, que han experimentat un canvi substancial respecte a anteriors treballs de Juanico. Lletres més madures, molt arrelades a la seva terra, ben pensades i acabades. També Juanico ha sabut adaptar la seva veu durant els anys als diferents registres que ha anat provant durant la seva carrera.

Cris Juanico va passar gairebé 17 anys amb la formació de ses illes i el 2004 va decidir seguir el seu camí en solitari. D’aquí n’ha sortit fins ara un treball serè, que evoca la tranquil·litat i que diversifica els gèneres per aconseguir un major ventall de temàtiques, però el seu repertori encara depèn massa de l’obra de Ja t’ho diré, que apareix constantment per donar més consistència a les seves actuacions. ALBERT CLOPÉS/JOAN GONZÀLEZ

divendres, 18 de febrer del 2011

Anna Roig mostra la seva dualitat amb el català i el francès a la Sala Clap



Fragment del documental Cançons a la vora del pop produït per Clack Música! on intervé Anna Roig interpretant 'Corro sota la pluja'.

Segon cap de setmana del cicle Músiques Tranquil·les impulsat per la Casa de la Música Popular. La cantautora Anna Roig protagonitzarà el concert de dissabte, acompanyada de L’ombre de ton Chien, els músics que l’acompanyen, a les onze de la nit a la sala Clap. Van començar a recórrer junts els escenaris versionant grans clàssics de la cançó francesa, i després de la maduració i la química creada entre els músics i la cantautora, van decidir apostar per el repertori de creació pròpia. L'entrada té un preu de 12 euros i 10 en venda anticipada.

També aquest diumenge a 2/4 de 9 del vespre, de nou dins el cicle Músiques Tranquil•les, actuació del grup indie Los Seis Días al Cafè Cultural El Dau de Mataró. Després de captar l’atenció del públic i de la crítica especialitzada amb el seu primer treball Lunes, van tornar al 2010 amb el seu segon disc Jueves. L’entrada té un preu de 5 euros i 4 en venda anticipada. E.A./J.S.

La coral infantil més famosa d'Europa arriba de la mà de Caixa Laietana

Recupera l'entrevista emesa a Mataró Ràdio a Joan Herrero, cap de comunicació de Caixa Laietana, organitzadora de l'event.




Los Chicos del Coro, el cor infantil més popular d'Europa, serà al Teatre Monumental de Mataró el proper dissabte 19 de març a les nou del vespre en una iniciativa de The Project on participa també Caixa Laietana. Serà en el marc d'una gira que l'endemà diumenge els farà viatjar a Figueres i dos dies abans, el 17, els haurà portat a visitar Girona. Les Petits Chanteurs de Saint Marc, que és com es diuen de veritat aquest grup de joves prodigis, va ser fundat el 1986 però va ser gràcies a la pel·lícula Los chicos del coro que van aconseguir fama mundial, amb més d'un milió d'exemplars venuts dels seus enregistraments. El cor el dirigeix Nicolas Porte i el formen una vuitantena de nens de deu a quinze anys, tots ells alumnes de Secundària del Col·legi Saint-Marc de la ciutat francesa de Lió.

El variat repertori del cor inclou composicions del romanticisme, música sacra i contemporània i algunes de les cançons compostes per Bruno Coulais i ben conegudes gràcies al famós film. De cara a aquest concert, el preu de platea per a clients és de 27 euros, mentre que el preu per platea dels que no siguin clients s'eleva fins a 30 euros. Pel que fa a l'amfiteatre, l'entrada té un cost de 23 euros pels clients i de 25 pels que no ho siguin. Si voleu comprar entrades pel concert de forma telemàtica podeu fer-ho aquí.

Funambulista també a Privat de Mataró
No s'acaben aquí, però, les sorpreses que prepara Caixa Laietana a Mataró. Funambulista [web], el projecte del reconegut músic i autor murcià Diego Cantero, presentarà el proper 15 d'abril a Mataró el seu àlbum nominat com a Millor artista Revelació 2010 en els Premis dels 40 Principales. Serà a la Sala Privat [web] en una iniciativa promoguda per l'entitat d'estalvis. Les entrades per assistir al concert ja estan a la venda al Serveientrades.cat i si voleu podeu fer efectiva la compra clicant aquí. En aquest cas, el preu de les entrades és de 17 euros. A més, amb la compra de la teva entrada, obtindràs un disc de regal de l'artista. DDM

dimarts, 15 de febrer del 2011

Buks On Tour busca el seu guanyador definitiu aquest divendres a Granollers



Buks On Tour [Facebook] és un concurs que va néixer amb la intenció de donar una oportunitat a aquelles bandes musicals que comencen en l'àmbit de Granollers i la comarca. La seva primera edició va encetar-se el passat 10 de desembre a la sala Buks, que li dóna el nom. Després de realitzar-se els quatre concerts eliminatoris, són també quatre els grups que han arribat a la final. Aquest divendres dia 18 el jurat decidirà quin és el grup guanyador, en la gran final que se celebrarà a la sala vallesana. A Diaridelamusica.com hem parlat amb Xavi Baró i David Miras els organitzadors d’aquest concurs i copropietaris de Vallestage Management, empresa que gestiona la Sala Buks, i alguns dels seus finalistes: Anna Esquius i Clàudia González d'Ubuntu Soul i Lambert Mendez i Marc Ferré d'Icestorm.

No ens movem de Granollers perquè el mateix divendres el menorquí Cris Juanico [web], ex Ja t’ho diré, presentarà el seu últim disc Pedres que rallen a la Sala Piano Blau [web], amb l'acompanyament dels Mags de Binigall. Juanico interpretarà un recull de cançons de díficil catalogació però amb un esperit rocker, i sense perdre l’aire mediterrani que sempre han respirat les seves propostes. L’entrada té un preu de 15€ i 12 en venda anticipada. Dos cites més per aquest divendres: a Mataró, al Foment Mataroní [web], concert de Sinfonieta de Moscou inclòs en el IX Cicle de Concerts Simfònics d'aquest espai, al preu de 18 euros i a partir de 2/4 de 10 del vespre; i a Calella, en el marc de la dotzena edició del Festival Cafè Jazz de Calella [Notícia a Melomania], actuació gratuïta a partir de les deu de la nit a la sala Mozart del quartet format per Jorge Rossy al piano, Félix Rossy a la trompeta, Lucas Martínez al saxo i César Martínez a la bateria.

Anem ja cap a dissabte, dia en què hi haurà, a partir de les onze de la nit a la sala Clap [web], nova actuació dins el cicle Músiques Tranquil·les [web] promogut per la Casa de la Música Popular de Mataró: Anna Roig i l’Ombre de ton Chien [MySpace]. Van començar a recórrer junts els escenaris versionant grans clàssics de la cançó francesa, i després de la maduració i la química creada entre els músics i la cantautora, van decidir apostar per el repertori de creació pròpia. L'entrada té un preu de 12 euros i 10 en venda anticipada. També aquest dissabte dia 19 tindrà lloc al Teatre La Massa [web] de Vilassar de Dalt un concert solidari de Las Migas [web] a benefici de la Fundació Catalana d'Esclerosi Lateral Amiotròfica. Es tracta d'una oportunitat única per a fer difusió de la malaltia i recaptar diners a benefici de les persones afectades, les seves famílies i per a la investigació de l'ELA [Facebook]. El preu de l'entrada és de 20 euros, els quals aniran íntegrament destinats als projectes desenvolupats des l'entitat.

I tanquem ja l'agenda d'aquesta setmana amb una proposta de la mà de la soprano mataronina Rosa Mateu i de l’Orquestra de Cambra de Granollers, diumenge dia 20 a les set de la tarda al Teatre Auditori de Granollers [web]. L’espectacle comptarà amb una primera part on s’interpretaran obres del compositor vienès Schönberg i una segona on gaudirem de les meravelloses cançons de Wesendonk, una magistral òpera del compositor Richard Wagner.
L’entrada té un preu de 16€. I també aquest diumenge a 2/4 de 9 del vespre, de nou dins el cicle Músiques Tranquil·les, actuació del grup indie Los Seis Días [MySpace] al Cafè Cultural El Dau [web] de Mataró. Després de captar l’atenció del públic i de la crítica especialitzada amb el seu primer treball Lunes, van tornar al 2010 amb el seu segon disc Jueves. L’entrada té un preu de 5 euros i 4 en venda anticipada. E.A./J.S.

dissabte, 12 de febrer del 2011

Raynald Colom ofereix un concert de jazz exquisit a Alella



El trompetista Raynald Colom va visitar la masia de Can Lleonart d’Alella el divendres passat per oferir un tast del seu disc Evocación. Un experiment de jazz maridat amb tocs de flamenc que va fer les delícies d’un públic que es va entregar a la profunditat musical d’un gènere que Colom, un músic amb un talent contrastat, cultiva amb una visió molt personal.

Raynald Colom va estar acompanyat de Jordi Farrés a la guitarra, Jordi Gaspar al contrabaix i Joan Terol a la bateria. El quartet va interpretar temes propis d’una qualitat innegable alternats amb peces de grans intèrprets com Herbie Hancock o Duke Ellington, referències imprescindibles i fonts d’inspiració del trompetista català.

Divendres vam poder escoltar un concert serè, amb espurnes de genialitat i unes composicions modernes i complexes que no van deixar indiferent a ningú. La proposta de Colom se’ns va presentar com una renovació jazzística dels components clàssics d’aquest estil, amb un groove i un sentiment que es posa a prova en cada cançó i que per poder apreciar en tot el seu esplendor, s’ha d’assaborir lentament, prestant atenció a la gran quantitat de colors i detalls plens d'elegància que surten de la seva trompeta.

Colom s’ha convertit poc a poc en un dels exponents més fructífers del jazz de l’estat espanyol, creant un llenguatge propi que li ha valgut el reconeixement dels amants d’aquesta música. El seu disc Evocación, va rebre l’any 2009 el premi del millor disc de jazz de l’estat espanyol per la prestigiosa revista Cuadernos de Jazz, pel mèrit que suposa aconseguir un ensamblatge perfecte entre dos gèneres aparentment distants com són el jazz i el flamenc. ALBERT CLOPÉS/JOAN GONZÀLEZ

dijous, 10 de febrer del 2011

Les melodies populars cubanes, protagonistes a Can Palots de Canovelles

Les melodies populars cubanes seran les protagonistes de l'actuació musical Tú no sabe inglé a càrrec de la Coral Polifònica de Granollers aquest diumenge a les 6 de la tarda al Teatre Auditori Can Palots [web] de Canovelles. Es tracta de la interpretació que quatre compositors granollerins fan d'aquestes músiques. Per gaudir d’aquest espectacle sota la direcció d’Agustí Vidal caldrà pagar 12 euros -6 euros per a aturats, pensionistes o socis del TRESC-. Sense moure'ns del Vallès Oriental però divendres dia 11 a les 9 del vespre a l’Església de Sant Genís de l'Ametlla del Vallès s'ha programat un concert a càrrec de Tiziana Scandaletti i Riccardo Piacentini. Podrem gaudir d’algunes de les obres de Sinigaglia, Piacentini, Tosti, Ghedini o Berio a través del duo Alterno, on Riccardo serà al piano i la soprano Tiziana ens delectarà amb la seva veu en un concert inclòs dins de la VII Temporada de Concerts Internacionals que organitza l’Associació Amics de la Música de l’Atmella del Vallès. L’entrada té un preu de 10 euros.

I anant ara cap al Maresme, aquest divendres a les 10 de la nit al Centre Cultural Can Lleonart d'Alella [web], hi ha concert de Raynald Colom Quartet, convertit en una de les realitats més fèrtils del jazz de tot Espanya fent un maridatge amb el flamenc. Raynald farà un recorregut per la seva pròpia música i per la dels compositors que han estat font de la seva inspiració acompanyat de la seva trompeta, amb una guitarra, un contrabaix i una bateria. L’entrada té un preu de 4 euros. I també al Maresme però en aquest cas a Mataró, aquest diumenge el protagonista és l’espectacle El Mikado, al Foment Mataroní [web] a partir de les 6 de la tarda. L’opereta còmica, escrita per Gilbert i Sullivan, tracta dels problemes i conflictes que sorgeixen després de que l’emperador Mikado prohibís el flirteig en tot el seu imperi. L’entrada té un preu de 23€ i 21€ reduït. DDM

dimecres, 9 de febrer del 2011

Els Pets, Maria Rodés i Ivette Nadal en el sisè Músiques Tranquil·les



El cicle Músiques Tranquil•les [web] promogut per la Casa de la Música [web] arriba a la sisena edició plenament consolidat com un festival pensat per assaborir la música ben assegut quan el fred encara impedeix fer-ho a l'aire lliure. Això predisposa una oferta més reposada, més tranquil·la, com el nom del cicle indica, i que en aquesta ocasió comptarà amb la vilassarenca Maria Rodés, la granollerina Ivette Nadal o grups amb una àmplia experiència com Els Pets. Aquest any els escenaris del Músiques Tranquil·les seran la Sala Clap, el Teatre Monumental i el Cafè Cultural El Dau de Mataró. En representació de la pròpia de la Casa de la Música Pablo Redondo, i com a coordinador del Dau Pau Corbalán, la prèvia del cap de setmana del Diaridelamusica.com es dedica a parlar d'aquesta iniciativa.

Un Músiques Tranquil·les, per cert, que comença aquest divendres a les 11 de la nit al Clap amb el concert de Roger Mas a la Sala Clap [web] de Mataró. El músic solsoní es troba rodant per les sales del país amb el seu últim treball A la Casa d’enlloc, disc on segueix demostrant la seva versatilitat alhora d’aproximar-se a un estil o altre. L’entrada té un preu de 18€ i 15€ en venda anticipada. També aquest diumenge a 2/4 de 9 del vespre, al Cafè Cultural El Dau [web] de Mataró, tindrà lloc un segon concert del cicle: reggae en estat pur amb Black Gandhi, un sextet de Barcelona que s’expressa a través d’un grapat de cançons vitalistes i fresques que fan dels seus concerts una veritable festa. A més, les seves composicions transmeten un missatge inspirat en la figura de Mahatma Gandhi, com a reflex de la filosofia de vida que comparteixen els components del grup. El preu de l’entrada és de 6€ i 5 en venda anticipada.

El Diaridelamusica.com, mitjà col·laborador del festival
Per primera vegada, el mitjà multiplataforma Diaridelamusica.com s'afegeix com a mitjà col·laborador al festival Músiques Tranquil·les, del qual farà un seguiment exhaustiu en tots els seus formats. D'aquesta manera, Diaridelamusica.com -una iniciativa de Clack [web]- estreny lligams amb la Casa de la Música Popular, projecte amb el qual ha tingut un estret lligam des del seu inici. Diaridelamusica.com ha estat també mitjà col·laborador del festival Petits Sons de Caldes d'Estrac en les edicions de 2009 i 2010, del Mataró Cruïlla de Cultures 2009 o del Cicle de música del Foment Mataroní des de gener d'enguany. J.S.

dimarts, 8 de febrer del 2011

El vallesà Pele MacLeod enregistra 'Hope', el seu primer disc d'estudi



Després d'haver col•laborat amb alguns grups d'estils diversos o en orquestres, el músic vallesà Pele Bernial es presenta actualment en solitari sota el nom artístic de Pele MacLeod. Pele es troba actualment enregistrant als estudis Dalton de Parets del Vallès el que serà el seu CD de debut, on es mesclaran diferents estils, brit pop, indie i rock. Al Diaridelamúsica.com hem parlat amb Pele MacLeod per a que fos ell mateix l'encarregat de parlar-nos de com serà el seu primer disc.

dissabte, 5 de febrer del 2011

Els Teràpia de Shock evoquen l’adolescència a la sala Clap



Divendres era la primera vegada que la jove banda de pop-punk Teràpia de Shock feia parada a Mataró i va ser la sala Clap l’escenari triat per l’ocasió. Potser per això mateix es va reunir una bona quantitat de seguidors d’aquest grup de la Garrotxa, clars exponents dels ritmes adolescents que van tenir la seva època d’esplendor a finals dels anys noranta amb formacions com Green Day o bandes nacionals com Lax’n’Busto.

Tot i això, els Teràpia de Shock són una banda amb un component més pop que els anteriorment citats. Les seves lletres, cantades en català, no tenen cap inconvenient en reiterar els més coneguts estereotips de la vida d’institut. Cançons d’amor i soledat dirigides a un sector de públic molt concret, amb les hormones a flor de pell i problemes existencials propis de l’edat.

Els Teràpia de Shock venien a presentar el seu segon LP titulat Tota la Nit, que conté un bon grapat de cançons cantades que porten un segell fresc i sense complexes. Temes com Sense Tu o Compta amb mi sintetitzen a la perfecció la fórmula que aquests joves músics d’Olot intenten impregnar a les seves cançons.

El divendres van oferir un concert molt intens, gairebé sense pauses i amb una il·luminació cegadora a base de violents focus que van aparèixer intermitentment durant tota l’actuació. La seva posada en escena va ser molt correcta i la seva execució en termes generals, molt encertada. Durant els cinc anys d’existència de la banda, els Teràpia de Shock han après a desenvolupar amb bona factura unes cançons que de per sí són senzilles i sense gaire floritures, directes al coll.

En definitiva, un concert fresc d’una banda amb una trajectòria ascendent que de totes maneres, hauran de reinventar-se tard o d’hora per fer front a composicions més madures. Això els permetrà créixer al mateix ritme que els seus incondicionals, que sense cap mena de dubte, esperaven la seva visita amb candeletes. ALBERT CLOPÉS/JOAN GONZÀLEZ

divendres, 4 de febrer del 2011

Mine! i Roger Mas tanquen el cicle Tastautors 2011 a Cardedeu


Vídeoclip de la cançó 'Pastís' de Mine.


El Centre Cultural Cardedeu (avinguda Rei en Jaume, 116) acull avui divendres a 2/4 d'11 de la nit l'últim concert del cicle Tastautors 2011 [web], que compta amb l'actuació doble de Mine! i Roger Mas. El quartet de pop Mine! [MySpace] ha creat un paisatge variat i lluminós, on conviuen la psicodèlia, el rock, la música festiva i el drama quotidià, mentre que el cantautor i músic solsoní Roger Mas [web] segueix passejant el seu últim treball A la casa d'enlloc per totes les sales del país, treball on depura el seu estil i pretén definir-se a nivell musical i de lletres. Per cert que els Min! actuen el dia 10 de febrer a Mataró, a la sala Clap. Per saber què és el festival Tastautors pots recuperar l'entrevista que el ddM els va fer fa unes setmanes [aquí].

Una altre cita per aquest divendres a les 10 de la nit és, a la sala Clap [web] (C/Serra i Moret, 6) de Mataró, el concert de Teràpia de Shock [web], una de les promeses més fermes del panorama pop rock del territori català, amb tocs de punk i un recorregut pels escenaris del país de més de quatre anys. Teràpia de Shock es troben presentant el seu últim disc Tota la nit, on busquen el seu propi so entre la contundència, però sense perdre el factor melòdic. La crítica els situa com un dels grups amb més projecció del país. El preu de l'entrada és de 10 euros i 8 en venda anticipada.

I no ens movem del Clap però anem cap a dissabte a les 11 de la nit, al concert inclòs dins el cicle Col•lectiu de Músics del Maresme [MySpace] i que protagonitza el hip hop de Flow Style. Aquesta formació va néixer a Mataró a finals del 2008, formant part de la nova fornada de músics del Maresme. L'entrada té un preu de 5 euros i 4 en venda anticipada. I per acabar l'agenda musical també aquest dissabte dia 5, a 2/4 de 9 del vespre, al Foment Mataroní (Nou, 11) [web] concert inclòs dins el cicle de cambra i joves intèrprets [web] que ofereix la sala i que en aquest cas comptarà amb Anna Ferrer trio, format per la pròpia Anna Ferrer al piano, Anna Sokolova també al piano i com a cantant soprano, i per ultim Gernot Winischhofer al violí. L'entrada té un preu de 13 euros a taquilla i d’11 euros 21€ amb descompte (per a socis del Foment Mataroní, d’Òmnium Cultural, del TR3SC, Carnet Jove, abonats al cicle del Teatre del Monumental i jubilats). E.A./J.S.