dijous, 13 de gener del 2011

Tastautors de Cardedeu posa veu als artistes emergents de casa nostra



Tastautors [web] és un cicle de músiques de petit format que se celebra cada inici d’any a la població de Cardedeu, al Vallès Oriental. Els organitzadors pretenen trobar un espai que pugui esdevenir en una oportunitat per tots aquests músics i cantants que comencen. Aquest 2011 presenten un cartell envejable, amb propostes consolidades com Roger Mas o Pau Vallvé o noms de la nova fornada pop com La Iaia o Senyors Tranquil. Un autèntic luxe. Al Diaridelamusica.com hem parlat amb els organitzadors d’aquest cicle que arrenca aquest cap de setmana amb Falsterbo i Senyors Tranquil, i això és el que ens han explicat.

La primera cita del cicle és aquest divendres dia 14 a 2/4 d'11 de la nit, a la Sala Sarau de Cardedeu, situada a l’Avinguda Rei En Jaume de Cardedeu, i té caràcter doble: un concert on Falsterbo i els Senyors Tranquil compartiran escenari. Falsterbo [web] és un grup de música Folk nascut el 1967 que ha popularitzat cançons tan conegudes com Puff era un drac màgic, L’estranya Joguina o Quan el sol es pon. El duet Senyors Tranquil [MySpace] és un projecte que s’inscriu en el món del folk, on la composició musical i les seves lletres esdevenen fonamentals. El preu de l’entrada al concert és de 6 euros i 5 en venda anticipada.

L'activitat musical del cap de setmana, però, comença 24 hores abans, aquest mateix vespre, al cafè cultural El Dau de Mataró (C/d'en Pujol, 26) [web], amb un concert de Kibo [MySpace], a 2/4 de 10 del vespre. És el projecte personal del compositor barceloní Alfred Tapscott, que ha reunit dotze melodies que formen aquest disc anomenat Racons. L’entrada té un preu excepcional de 3 euros. També avui dijous dia 13 però a la sala Clap de Mataró (C/Serra i Moret, 6) [web], a partir de les deu de la nit, concert doble amb els grups maresmencs Esco-T [MySpace] i Estrip [MySpace]. La primera banda està formada per un grup de joves d’Arenys de Mar que van iniciar el seu projecte musical al 2009, buscant ser una nova proposta dins de l’escena del punk rock. Els components de Estrip, veïns també del municipi d’Arenys de Mar, van començar el seu projecte conjunt des de les aules del seu institut i basen el seu estil entre l’electroacústica i el rock.

Seguim i anem ara a dissabte i a Granollers, perquè una altra cita per aquest cap de setmana és a la sala Buk's (C/Montseny, 15) [referència] amb el cantautor Dani Flaco [web], que presentarà davant el públic granollerí el que és el quart disc de la seva carrera i que s'anomena Secretos de Sumario. Dani Flaco ha apostat per aquest nou treball molt més personal, orgànic i eclèctic on podrem trobar unes cançons que parlen d'amor, desamors, sentiments i desesperances. El mateix dissabte, de nou a la sala Clap de Mataró i a les onze de la nit, concert doble on Exceso [MySpace] i El Vicio del Duente [MySpace]. Els primers presentn el seu primer disc de llarga durada anomenat Niebla y Hollín, mentre que El Vicio del Duente segueix amb la gira del seu últim disc Humo. El preu és de 6 euros i 5 en venda anticipada.

I per acabar amb l’agenda musical d’aquesta setmana una cita amb El Fill del Mestre [MySpace] i el seu últim disc Ha calat foc a la casa, un treball caracteritzat per la maduresa de les seves lletres, la seva musica i la conjunció de les seves millors virtuts dins dels seus temes. Per sentir algunes de les cançons del que serà l’últim disc de Jordi Gasion com a El Fill del Mestre, cal ser al Cafè Cultural El Dau de Mataró el diumenge dia 16 a 2/4 de 9 del vespre. El preu de l’entrada és de 5 euros i 4 euros en venda anticipada. J.S./E.A.