divendres, 31 de desembre del 2010

El Diaridelamusica.com acomiada l'any amb els millors directes


AMAIA MONTERO


NÉVOA


FELIU VENTURA



BREAKDOWN COLLAPSE



QUIMI PORTET



SHERPAH

S'acaba l'any i d'aquesta manera, amb tota la força dels directes que hem vist durant l'any a casa nostra, volem acomiadar l'any des del Diaridelamusica.com. Amaia Montero a Privat en un concert multitudinari el 29 de gener, Névoa al juliol als jardins de Can Figueras de Premià de Dalt, Feliu Ventura al Teatre-Auditori de Granollers el passat octubre, Breakdown Collapse el 9 de gener al Clap de Mataró, Quimi Portet a la Sala Buk's el 30 d'octubre i la formació Sherpah al Clap el 9 d'octubre: són sis maneres de veure la qualitat de la música que ha sonat enguany entre nosaltres. En el palmarès, per cert, l'entrevista més visitada del 2010 és la que el mes de febrer fèiem al grup revelació del pop català a casa nostra, Els Amics de les Arts, que ha tingut de moment 2.395 consums [aquí]. D'altra banda, precisament el vídeo del concert de Hyde Abbey, Breakdown Collapse -a qui citàvem línies enrere- i Silent celebrat a la Sala Clap el 9 de gener d'enguany [aquí], amb 1.102 visites, és la crònica més vista al nostre canal Youtube. DDM


I els millors videoclips locals de l'any






I finalment us oferim un recull de tres clips de bandes locals: El primer correspon a la cantant mataronina Txell Sust, que aquest diumenge dia 2 actua al Teatre Monumental de la mà de la Big Band Jazz Maresme, en el que és el concert habitual de Nadal d'aquesta formació massiva sorgida de la Casa de la Música Popular. El segon videoclip correspon a El Tramvia Blanc, una petita orquestra que va néixer a la Festa Major de Granollers l’any 1986. Aquesta orquestra formada per sis músics han portat una original proposta d’animació per tota Catalunya, ja que entre els seus espectacles combinen música, danses i sobretot la participació del públic, apostant per un folk infantil amb cançons divertides, com és el cas de Fent l’animal, del seu segon CD. I el tercer, de nou, correspon al mataroní Manuel Dopico, que s’ha dedicat a promocionar aquest any Ahora el seu segon disc en solitari, que el consolida com una de les propostes rockeres més series del país. DDM

dijous, 30 de desembre del 2010

La música sona per sobre la crisi*

Si mirem enrera durant aquest any 2010, veurem alguna mala notícia pel que fa a la música de casa nostra: tancament de sales com la Rubik de Vilassar de Mar a les portes de l’estiu, el primer any sense el Cruïlla de Cultures, el gran festival musical del Maresme, o el comiat dels Slow Reno, una de les bandes amb més projecció en el rock independent fet a casa nostra.

Si mirem al present d’aquest any 2010, però, hi ha realitats amb èxit. Recentment acabats, dos cicles de primera línia a banda i banda de Parpers: el CantsiAutors de Granollers i el Dautor de Mataró. També cal celebrar la continuïtat d’una potentíssima oferta musical en sales referents com el Clap o Privat de Mataró o per part d'institucions com Caixa Laietana -cada cop amb més marxa-, però també en auditoris amb més o menys suport municipal, com Can Palots a Canovelles, el Teatre Principal a Arenys de Mar o el Teatre Auditori de Granollers. I un estiu amb excel•lent oferta musical a prop del mar, amb Cicles com el Petitsons de Caldes d’Estrac o el Re-Percussió de Canet de Mar, i tot recolzat pels omnipresents xiringuitos musicals de Lasal a Mataró i Arenys.

Si mirem al futur d’aquest proper 2011 s’endevinen vibracions esperançadores. Esperançadores pel fet que continuen apareixent noves bandes que demostren que el talent a casa nostra és immens: els Katalepsya (guanyadors de la Beca Joves Músics d’Alella 2010), els Breakdown Collapse o els imparables argentonins Ebri Knight que saturen de concerts arreu del país. O la consolidació de propostes en l’àmbit del cantautor com la granollerina Ivette Nadal o l’arenyenc Dídac Rocher. O els esperats nous discs de grups que es consoliden, com els premianencs Dealan o els vallesans Johnny Shepherd & The Hurricanes.

La música, malgrat tot, sona per sobre la crisi. Desatesa per ajuntaments en reajustaments econòmics, escoltada gratuïtament per una audiència que continua en general sense valorar suficientment el preu de l’art en viu, menyspreada per la majoria com una de les millors eines de generar diàleg entre persones i cultures... hem d’aconseguir que des de la base de l’escena (l’escena musical del territori, la que va des de Canovelles fins a Masnou, passant per Arenys de Mar o La Roca del Vallès) es demostri que la música uneix moltíssim. Que genera riquesa intelectual però també econòmica. Que hi ha una indústria pròpia, amb ràdios, portals web, estudis de gravació, sales, dissenyadors, managements, escoles de música… que s’entrellacen, potser sense voler-ho, però que en definitiva generen escena.

Cada cop tinc més clar que els projectes de suma, de cooperació, d’addenda de voluntats, són els que millor suportaran aquesta crisi. Com el projecte del Diaridelamusica.com, que posa en una sola direcció mitjans de comunicació, sales i promotors musicals, institucions públiques i músics per tal que l’escena musical de casa nostra tingui un punt de difusió i trobada com es mereix. Aquest gener celebrarem els cent primers programes de televisió, primer a Maresme Digital TV i actualment a M1TV i des de l'octubre també a Vallès Oriental Televisió, VOTV. Una autèntica bona notícia. No ho hauríem aconseguit sense tants socis que ens han ajudat a tirar-ho endavant. Estem demostrant que des de la base, conjuntament, podem fer projectes sòlids, rigorosos i de llarga durada.

La música, malgrat tot, sona per sobre la crisi. El ddM, malgrat tot, no deixarà d’apostar-hi. Perquè ens l’estimem. Perquè sense voler-ho, ja formem part de la moguda. Aquest 2011, més música i més comunicació passi el que passi. És el nostre compromís.

* Eloi Aymerich és director del Diaridelamusica.com.

divendres, 24 de desembre del 2010

Inici d'any sublim amb Txell Sust i la Big Band Jazz Maresme al Monumental de Mataró



La cantant mataronina Txell Sust, que des dels seus inicis s'ha mogut amb comoditat en les files del pop, el jazz i el funk, després de col•laborar amb una llarga llista d'artistes i projectes, entre els que destacar Alejandro Sanz, al 2002 edità el seu primer disc en solitari, i ara, després de recórrer mig món, ens presenta el seu darrer treball, Ciudadana Universal, un disc de pop en castellà. Aquest proper 2 de gener a les set de la tarda, al Teatre Monumental de Mataró, Txell Sust ensenyarà les seves millors cançons de la mà de la Big Band Jazz Maresme en un concert que es preveu espectactular. De fet es tracta de la tradicional actuació de Nadal que ofereix aquesta formació instrumental massiva sorgida a redós de la Casa de la Música Popular de Mataró per aquestes dades en un recinte del centre de la capital del Maresme. Amb quatre anys de vida, la Big Band maresmenca s’ha convertit en un dels referents del jazz a Catalunya actuant en alguns dels millors festivals i locals de jazz del país. L'entrada al concert costa 11 euros pels clients de Caixa Laietana i 14 pels que no ho són. Es poden adquirir a Serveientrades.cat clicant aquí així com a les oficines de l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) al carrer de Sant Josep de Mataró o a les pròpies taquilles del Monumental una hora abans de l'inici de l'espectacle.

Abans d'arribar a Cap d'Any, però, un parell de concert més clàssics dins el cicle nadalenc a la ciutat. Cada nit de Nadal, la sala Privat de Mataró (C/Carrasco i Formiguera, 32) convida l'històric cantautor Pau Riba perquè interpreti el seu espectacle Jisás de Natzerit a partir de 2/4 de 12 de la nit. Una barreja de teatre, concert, tradició, irreverència, talent, bogeria, nadales i moltes coses més on Riba és acompanyat de la formació coral The Mortimers. I d'altra banda, el dia de Sant Esteve, els Partidaris de la Paraula repeteixen actuació a partir de les vuit del vespre a l'escenari de la sala Clap (C/Serra i Moret, 6). El preu de l'entrada és de 6 euros anticipada i vuit si es compra a taquilla. DDM

diumenge, 19 de desembre del 2010

Katalepsya: de Masnou i amb el heavy a les venes



Katalepsya és una banda de metal que iniciar els seus projectes al 2006, després d'alguns canvis es va definir la formació actual de quatre components: Ivan Martinez (guitarra), Jonathan Puig (bateria), Jonathan Vidal (baixista) i el vocalista Joan Enric Cortés “Jeby”. La banda masnovina va participar en la sisena edició de les Beques per a Joves Músics 2010, en la qual van ser guanyadors de la beca per a la producció artística, és a dir, un ajut per a la realització d'un disc per promocionar-se en l'escena musical. A diaridelamusica.com hem parlat amb el grup Katalepsya i ens han explicat les sensacions després de rebre aquesta beca i oportunitat. DDM

dimarts, 14 de desembre del 2010

Pràcticament esgotades les entrades pel concert de Nadal a Santa Maria de Mataró

L'època nadalenca, més si fa autèntic fred com aquest any, és propícia per a les activitats musicals, que tenen molt bona acollida entre el públic. Prova d'això n'és que les entrades posades a la venta pel concert que el Cor i l'Orquestra Simfònica del Conservatori del Liceu sota la batuta del mestre Manuel Valdivieso oferirà dissabte a la nit a la Basílica de Santa Maria estan pràcticament esgotades, segons ha confirmat Joan Herrero, cap de màrqueting de Caixa Laietana, l'entitat que organitza tradicionalment aquest esdeveniment, a l'edició radiofònica del Diaridelamusica.com que s'emet cada dijous a Mataró Ràdio. En aquests moments n'hi ha venudes el 90 per cent i això que l'aforament de la Basílica és d'unes 900 persones.



De la mateixa forma que l'any passat, el Concert de Nadal tindrà caràcter solidari i tota la recaptació serà destinada íntegrament a les finalitats socials de Càritas i la Fundació Sant Joaquim. L'aportació que es demana és de deu euros.

No és l'única activitat nadalenca programada a la comarca per aquest cap de setmana: diumenge dia 19, al Teatre Principal (C/de l’Església, 45) d'Arenys de Mar, s'hi podrà veure un espectacle coproduït per Ràdio Arenys i el propi teatre i en el qual actuarà Raquel Xiberta & Nadal grup. El concert començarà a les set de la tarda i costa 5 euros. També diumenge però en aquest cas a 2/4 de 6 de la tarda tindrà lloc a Aiguafreda un concert de nadal protagonitzat per l’Orfeó Vinarossenc i organitzat per els Amics de la Sardana la Vall del Congost. Serà a l’Església Parroquial situada a la cruïlla del Carrer Mossèn Cinto Verdaguer i la Carretera de Ribes i l’entrada és gratuïta.

Òbviament, però, hi ha vida a banda del Nadal. Aquesta setmana, l'agenda musical habitual comença amb un concert de La Iaia en format acústic al cafè cultural El Dau (C/d'en Pujol, 26) de Mataró. La iaia és el projecte orgànic, canviant i dinàmic d’Ernest Crusats, que intenta plasmar aquelles idees i sentiments quotidians amb un segell propi i personal, projecte amb el que el vigatà va guanyar el concurs VicSona’09 que li ha permès enregistrar la seva primera maqueta El meu vaixell. Un altre cita, demà divendres, és el concert espectacle Veus de Llatinoamèrica a càrrec de Lucho Roa, cantant popular xilè, autor, compositor i músic. El concert serà a les 8 de la tarda a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia (C/Hort de la Rectoria, s/n) d’Alella i l'entrada és gratuïta. Dissabte, els protagonistes de la nit granollerina, a la Sala Buk's (C/Montseny, 15) seran els membres de la banda rockera De cara a la pared, que presenten el disc A veces los dioses nos regalan cinco minutos”. El concert comença a les onze de la nit i costa 5 euros. La mateixa nit, la cantant de Súria Beth ensenyarà les cançons del seu tercer àlbum Segueix-me el fil, el primer en català, a la sala Clap de Mataró (C/Serra i Moret, 6) a partir també de les onze de la nit i a 10 euros l'entrada.

divendres, 10 de desembre del 2010

Joshua Nelson Singers i Gospelsons invoquen la màgia del gospel al Teatre Monumental



El passat dijous vam viure un concert intens i molt optimista a càrrec de Joshua Nelson Singers i Gospelsons. Les dues formacions van visitar el Teatre Monumental de Mataró en motiu de la única cita de la dotzena edició Els Grans del Gospel a la capital del Maresme. Tant els mataronins com els de Nova Jersey van deixar una molt bona impressió entre un públic que omplia la sala per complet.

Gospelsons va començar el concert amb un cor multitudinari, acompanyats per un piano, un baix i una bateria i liderats per una directora molt expressiva. Els Gospelsons van presentar un concert que gairebé no va donar temps per descansar i en el que van destacar el cor i les veus solistes per igual, ja que van estar totes a un molt bon nivell.

Després va ser el torn de Joshua Nelson Singers, una banda de gospel de Nova Jersey. Liderats pel mateix Joshua Nelson al piano i amb només tres coristes al seu costat, van fer aixecar de la cadira als assistents en més d’una ocasió amb un poder d’interacció amb el públic molt convincent. Nelson va estar eufòric i va posar-hi tota l’energia amb un nervi incomparable.

Ja fa temps que va batejar la seva música com a Kosher Gospel, paraula que significa “pur” en hebreu ja que ell és jueu. I la veritat és que el resultat és un piano embogit a un ritme frenètic juntament amb la increïble veu d’aquest cantant que va sorprendre tant pel seu bon humor com pel seu innegable talent musical.

Dijous vam tenir la oportunitat de veure un concert amb un grup de casa i un altre de ben lluny amb un resultat molt bo. Les dues formacions van mostrar una gran sintonia amb el públic i és que el gospel precisament convida a participar a gent de tot arreu i en aquest cas l’experiment va sortir a la perfecció. ALBERT CLOPÉS/JOAN GONZÀLEZ

dijous, 9 de desembre del 2010

D'callaos busquen allà on s'acaba el mar al Clap de Mataró




El grup terrasenc de new flamenc D’callaos [web] presenta el seu tercer disc El borde donde se termina el mar, entre les cançons d’aquest darrer disc hi podem trobar rumba, rock andalús, buleria o flamenc però tot amb un toc més rocker. D’callaos és un grup que aposta des dels seus incis per facilitar el seu cedé a través de la xarxa, des d’una simple descarga. Per viure el directe de D’callaos us recordem que faran parada a la Sala Clap de Mataró (C/Serra i Moret, 6) [web] el pròxim dissabte dia 11. A Diaridelamusica.com hem parlat amb Daniel G. Felices i Maribel Martín, membres de la formació terrasenca. El preu de l’entrada és de 12 euros a taquilla i 10 euros en venda anticipada.

Els D’callaos, però, no són ni molt menys els únics protagonistes del cap de setmana musical. 24 hores abans, a les onze de la nit de divendres i al mateix emplaçament, podrem gaudir d'un concert no doble sinó triple on Ix! [MySpace], Filippo Landini [MySpace] i Miquel Abras [web] compartiran escenari. El grup nascut a Cadaqués està fent rodatge amb el seu segon disc L'Ingenu és lliure mentre que Farem Revolucions és també el segon disc dels canetencs Filippo Landini. Per últim, Miquel Abras arribarà amb el seu tercer treball Temps de zel. El concert val tan sols 5 euros a taquilla i 4 euros en venda anticipada.

Parlem ara novament de dissabte i anem fins a Vilassar de Dalt, en aquest cas al teatre La Massa (Plaça de Teatre, 3). A les 10 del vespre hi haurà concert del jove pianista de Jazz Frank Harrison, acompanyat del poeta britànic Richard Douglas Pennant i membres de la secció de poesia de La Massa. El preu de l’entrada és de 6 euros i 5 euros en venda anticipada. També dissabte, a 2/4 de 9 del vespre, concert al Foment Mataroní (C/Nou, 11) en motiu del V Cicle de Concerts de Cambra i Joves Intèrprets, on Josep García serà al piano solista. I finalment, també dissabte, a les sis de la tarda, i en aquest cas al Teatre Auditori de Canovelles (C/Barcelona, 8-10), concert dels grups corals de la localitat: la Coral Rosa de Bardissa, la Coral de les Escoles de Canovelles, el Coro del Hogar Extremeño, l’Església Baptista de Canovelles, el Coro Rociero de la Casa de Andalucía i la Coral del Casal de la Gent Gran. L’entrada serà gratuïta. E.A./J.S.

dilluns, 6 de desembre del 2010

...i un nou regal de Caixa Laietana: el 9 de desembre, Joshua Nelson Singers i Gospel Sons

Imatge d'un concert de novaiorquès Joshua Nelson, que actuarà també al Teatre Monumental de Mataró.

Aquest dijous dia 9, a les 9 del vespre, Caixa Laietana prepara un nou regal per a la ciutat, l'actuació de Joshua Nelson i els Gospel Sons al Teatre Monumental de Mataró. El novaiorquès Joshua Nelson està considerat una dels grans icones del gospel i ha col·laborat amb artistes com Billy Presto i Aretha Franklin. El concert s'inclou dins el cicle 12è Grans del Gospel: Festival de Gospel de Catalunya i aquest és l'únic concert que es farà a la capital del Maresme. El preu per a clients de Caixa Laietana és de 12 euros i el de no clients és de 17. De totes maneres, si no poguéssiu assistir al concert de Mataró, podeu anar l'endemà divendres al Teatre Auditori de Granollers, on actua de nou Joshua Nelson Singers. En aquest cas el concert és també a les nou del vespre però el preu per a clients és de 14 euros i el de no clients 18 euros. DDM

Clica aquí per comprar entrades del concert de Mataró i aquí per comprar les del concert de Granollers.

dissabte, 4 de desembre del 2010

Amansalva recupera el folk més tradicional a Arenys de Mar



La jove banda de folk Amansalva va visitar el passat dissabte al Teatre Principal d’Arenys de Mar en motiu de la gira de concerts Circuit Folc per presentar els temes del seu primer disc M’han dit que diuen. Els guanyadors del segon concurs Sons de la Mediterrània van oferir un espectacle plàcid i sense estridències, que va repassar cançons de gairebé tots els racons dels Països Catalans.

Amansalva és una formació que va néixer tot just fa un any i mig per la passió de quatre amics per la música popular catalana. L’origen dels seus components és ben variat, desde Catalunya passant per Mallorca i el País Valencià. Això els ha permès poder anar recollint cançons tradicionals d’aquí i d’allà. De totes maneres, Amansalva recull totes aquestes composicions i les reelabora per donar-li’s un toc més actual. Fins i tot les lletres són a vegades objecte de canvi.

En el concert de dissabte, vam poder veure una formació molt serena i amb un so molt calculat. En primer terme vam poder escoltar la flauta travessera i la peculiar veu de Victòria Riutord, harmonitzada per un violoncel, una guitarra espanyola i un tímid apartat de percussió. Aprofitant el seu viatge pel territori de parla catalana, Amansalva va tocar fandangos menorquins, cançons de bressol, poemes en clau de bolero i tot un seguit de temes que ens transporten a temps passats.

És precisament aquesta funció de recuperació de la memòria un dels signes d’identitat d’aquesta joveníssima banda. Barreja el que és antic amb el que és nou, però amb un equilibri força estable. Tal com ells mateixos diuen, Amansalva ha estat una sorpresa. Tant per la trajectòria ascendent que ha seguit des de l’inici del seu curt camí amb la victòria en el Sons de la Mediterrània i la publicació del seu primer disc com per l’acollida que ha tingut la seva proposta entre la gent. ALBERT CLOPÉS/JOAN GONZÀLEZ

dimecres, 1 de desembre del 2010

Jaume Arnella recupera tota la música tradicional al Principal d'Arenys de Mar



Jaume Arnella [web] el cantant i folklorista nascut a Barcelona és un dels artistes populars més reconeguts al territori català. El romancer Jaume Arnella arriba a la comarca del Maresme en motiu del Circuit Folk 2010 de Catalunya [web], concert en el que ens deleitarà amb la seva passió per la música popular catalana compartint escenari amb l’acordionista Carles Belda. Belda, amb el seu acordió, i un mestre de la cançó com Jaume Arnella oferiran tot tipus de música tradicional. A Diaridelamusica.com hem tingut l’honor de conversar amb Jaume Arnella al que podrem veure en directe al Teatre Principal d’Arenys de Mar (C/de l'Església, 45) [web] el proper dissabte dia 3 a les 10 del vespre. El preu de l'entrada és de 7 euros. El concert d'Arnella i Belda s'inclou en la cinquena edició del del Circuit Folk de Catalunya, una programació de música tradicional del nostre país. Una altre cita en el marc d'aquesta programació és l'actuació del grup Amansalva [MySpace] el mateix dissabte al Teatre Principal d'Arenys però a les 7 de la tarda: guanyadors del II Concurs Sons de la Mediterrània, presentaran el seu primer disc M'han dit que diuen, acabat de sortir del forn amb 10 temes. El preu de l’entrada és de 7 euros.

El cap de setmana musicalment parlant però, comença molt abans, dijous dia 2 a les 11 de la nit a la sala Clap (Serra i Moret, 6) de Mataró [web], amb la frescor del rock de El Vicio del Duende. Aquesta banda saragossana que sorgí a finals del 2005 amb bones lletres que enganxen i sobretot amb ganes de superar-se dia a dia han publicat aquest any el seu darrer treball Humo, on es demostra la maduresa obtinguda després d’aquest quatre anys de concerts. El preu de l’entrada és de 7 euros i 5 euros anticipada. També amb el rock com a base però endinsant-se tan en l'àmbit de la rumba com del pop, l'endemà divendres dia 3, a la Sala Buks (C/Montseny, 15) de Granollers i a les 11 de la nit, actua La madre del Topo [web]. Aquest grup comença el seu projecte musical a finals del 2007 quan Javier Gómez Saéz, cantant, compositor i productor comença a treballar en el projecte, amb el primer single Mariposas del disc comencen a sonar amb força a tot el país, actualment es troben presentant el seu nou àlbum Alma de Barrabás. de Granollers. El preu de l'entrada és de 10 euros a taquilla i 8 euros anticipada.

Una alternativa per aquest divendres és el concert doble on actuaran dues bandes de la comarca del Maresme que comparteixen la passió per la música contundent, Refugio [MySpace] i Tr3s Minutos [MySpace], en motiu del Cicle Col•lectiu de Músics del Maresme. Actuen també a partir de les onze de la nit a la sala Clap de Mataró. L’entrada és a un preu únic de 5 euros. I per acabar amb les cites musicals d’aquest cap de setmana Hotel Cochambre [web] arriba a la comarca del Vallès Oriental on ens interpretaran alguns temes dels inquilins més famosos que un dia s’allotjaren en el seu hotel, versionant els temes d’ahir i avui. Per viure en directe un concert on la música i l’humor s’uneixen a parts iguals, Hotel Cochambre arriba aquest dissabte 4 de Desembre a la Sala Buks a partir de les onze de la nit. El preu de l’entrada és de 10 euros i 8 en venda anticipada. E.A./J.S.

dissabte, 27 de novembre del 2010

Iván Melón i El Negro: fama merescuda



La fama internacional de Iván Melón Lewis Quintet i Horacio "El Negro" Italuba es va posar en evidència el passat divendres al Casal Nova Aliança de Mataró. El recital doble de jazz afrocubà, presentat per Caixa Laietana, s'emmarcava dins el cartell del 42 Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona. La sala es va quedar sense seients lliures per escoltar dues llegendes del jazz internacional.

Iván Melón Lewis Quintet va ser l'encarregat d'obrir el vespre musical versionant Louis Armstrong. Iván Melón capitanejava des del piano de mitja cua. Com a resta de quintet una plantilla de quatre virtuosos a les mans de contrabaix (Reiner Elizaldo), bateria llatina (Lukmil Pérez), saxo alt (Román Filiú)i saxo tenor (Ariel Bringuez). El quintet va tocar autèntiques perles com "El negro tambien", o l'alegre i desenfadat danzón "Nota de la Habana". Tota la seva actuació va anar farcida d'extraordinàries improvitzacions que van arrencar diversos aplaudiments espontanis dels més de dos-cents espectadors de platea.

Horacio "El Negro" Italuba va continuar la nit amb una proposta més viva i d'arrel marcadament llatina, superant deliberadament els límits estrictes del jazz i acostant-se a sonoritats com el son o la salsa. Horacio "El Negro" Hernández interpreta i lidera a través de la bateria a un nivell virtuós. Acompanyada de veus, piano, baix elèctric i trompeta, la seva música flueix càlida i sorprenentment fàcil.

El percussionista, que ha acompanyat entre d'altres músics de la talla de Carlos Santana, va explicar que amb la seva banda són "còmplices musicals" i va començar el concert amb un tema protesta contra les aerolínies per com "tracten els músics al pujar als avions". El recital va tenir altres moment musicalment brillants, com el tema "Volver", un petit homenatge al flamenc en paraules del propi Hernández. De nou allau d'aplaudiments d'un públic hipnotitzat per la inacabable talent del músic cubà.

Amb aquesta nit, Mataró queda de nou en deute amb Caixa Laietana que patrocina aquestes vingudes musicals de primera fila, i es posa de nou en el mapa del millor jazz nacional, i consagra el Casal de la Nova Aliança (que acaba d'estrenar equipament escenotècnic) com un escenari cada cop més habituat a albergar apostes de primeríssim nivell. ELOI AYMERICH/JOAN GONZÁLEZ

dijous, 25 de novembre del 2010

El Festival Voll-Damm de Jazz aterra a Mataró

Concert d'excepció, aquest divendres dia 26, al Casal Nova Aliança, de Ivan Melón Lewis Quintet [facebook] i Horacio El Negro Italuba [web], en un espectacle promogut per The Projecte, amb el suport de Caixa Laietana [compra entrada] i que està inclòs al 42 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Ivan Melón és una de les revelacions del jazz afrocubà i ha deixat estupefacte el personal amb Travesía, el seu debut com a líder d'una banda. Iván Melón Lewis Quintet compta amb Iván Melón Lewis al piano, Román Filiú al saxo alto, Ariel Bringuez al saxo tenor, Reinier 'Negrón' Elizarde al contrabaix i Lukmil Pérez a la bateria. Per la seva part, Horacio El Negro Hernández és un dels bateries més complerts que ha donat Cuba o sigui del món. El Negro torna al festival amb el què és, probablement, el seu projecte més personal, Italuba, un quartet que completa un doble cartell per a una vetllada que es preveu descomunal. Horacio El Negro Italuba el composen Horacio El Negro Hernández a la bateria, Iván Bridón al piano, Dany Noel al baix i Amik Guerra a la trompeta. El preu de la vetllada per a clients de Caixa Laietana és de 16 euros, i el preu per a no clients 21. L'actuació començarà a 2/4 de 10 del vespre.

L'altre gran cita del cap de setmana, també divendres, a Privat [web], és el concert de Mikel Erentxun [web], el projecte en solitàri del lider de Duncan Dhu, un dels grups més important del pop-rock espanyol dels segle XX. Després de la dissolució de la banda, Mikel es centrar en el seu projecte personal i actualment es troba passejant El Corredor de la Suerte el seu últim disc d’estudi. Podrem viure en directe com Mikel Erentxu repassa els seus èxits en solitàri i amb Duncan Dhu en un concert el pròxim dissabte 27 de Novembre a 2/4 de 12 a la Sala Privat situada al Carrer Francesc Layret número 16, l’entrada té un preu de 22 euros a taquilla i en venda anticipada té un preu de 20 euros i 15 euros per clients de Caixa Laietana.

Sens dubte aquests dos són els esdeveniments musical del cap de setmana. En repassem alguns altres. El primer: dijous al vespre, a l'Ateneu l’Aliança de Lliça d’Amunt (C/ de l’Aliança,17) [web], el funk, la música llatina i el reggae seran els protagonistes d'una vetllada doble a càrrec dels mataronins Passi & The Band [MySpace] i els lliçanencs Dread Fyah Selektah [Facebook]. El concert és a les onze de la nit, costa 3 euros i 2 pels socis de l’Ateneu. Més coses: dissabte, al centre cultural Can Lleonart d'Alela (Plaça dels Germans Lleonart, 1), actuació de la pianista japonesa Hisako Hiseki [Playme]. Un concert a un preu excepcional de 4 euros i gratuït per els menors de 18 anys. També diumenge, en aquest cas al Teatre Auditori de Granollers [web], tenim una cita amb el cant coral a càrrec del Cor de Cambra de Granollers, que dirigirà el director i pianista convidat Òscar Boada, a un preu de 16 euros. I per últim tenim un dels darrers concerts del Cicle Dautor 2010 a El Dau de Mataró (C/d'en Pujol, 26) [web]: el cantautor de Bellvitge Dani Flaco presenta el que és el quart disc de la seva carrera i que s'anomena Secretos de Sumario. El preu de l'entrada és de 8 euros en venda anticipada i 10 euros a taquilla. DDM

dimecres, 24 de novembre del 2010

Hyde Abbey: del hard rock al MetalCore



El grup mataroní Hyde Abbey [wiki] va començar al principi del 2009 tot i que la formació actual de 6 components es definí a principis del 2010, moment en el que van decidir fer un canvi musical passant de Hard Rock a MetalCore amb tocs de Hardcore. Així doncs després d’un període d’inestabilitat, Hyde Abbey retorna amb forces amb el seu últim i segon treball Hall of Shame. A Diaridelamusica.com hem parlat amb els components de Hyde Abbey, que ens han parlat del contingut d’aquest nou disc, dies abans del concert que tenen previst protagonitzar el divendres dia 3 a Can Humet de Masnou. El grup el formen Jon Gil a la veu, Albert Cortina i David Rodrigo a la guitarra, Raúl Pep-ass al baix i Arnau Montfort a la bateria. DDM

diumenge, 21 de novembre del 2010

Josep Thió, molt més enllà de Sopa de Cabra

Un moment de l'actuació del guitarrista gironí aquest vespre al cafè cultural El Dau. Foto: J.S.





Que Josep Thió va ser el cervell de Sopa de Cabra, el seu compositor pràcticament en solitari en l'etapa final i el creador d'himnes com El Boig de la Ciutat, L'Empordà o Si et quedes amb mi ho sap pràcticament tothom a casa nostra mínimament interessat en el camo musical. Potser hi ha qui no coneix que Thió és l'autor de la música d'aquestes cançons, però les cançons en sí les sap tothom. El que ja passa més desaparcebut és que Josep Thió és, amb tota seguretat, un dels millors músics catalans contemporanis de música moderna, particularment en l'àmbit de la composició. I un intèrpret que, sense tenir una gran veu, és capaç de cantar lletres pròpies reeixides i que expressen coses, no són pura estètica. Tenen fons. Algunes reflexions més personals i altres de més transcendents, algunes de més dificil compartir i altres que semblen escrites per solidaritzar-se amb la resta dels éssers humans.

Doncs avui Josep Thió ha demostrat tot això en una sala gran del cafè cultural El Dau de Mataró que s'ha omplert de gom a gom -a diferència del seu darrer concert, ara fa tres anys- aquest vespre de diumenge per escoltar-lo, en el marc del Cicledautor. El gironí, que desgraciadament toca molt poc i això també es nota per algun oblit en les lletres, ha mostrat una imatge divertida de si mateix, molt poc habitual en ell, que permeten imaginar que malgrat que l'èxit no l'acompanyi en termes de públic, se sent còmode amb el públic que l'escolta i l'aprecia. El dia que Josep Thió sigui reconegut en termes de públic i de crítica, Catalunya demostrarà haver esdevingut en termes de cultural musical un país millor. Esperem que sigui ben aviat. JOAN SALICRÚ

Pere Tàpias evidencia la seva senzillesa sobre l’escenari a Cardedeu



Pere Tàpias va actuar dissabte al Centre Cultural de Cardedeu davant d’una quarantena de persones presentant Les meves cançons, un recull de temes que han caracteritzat la seva dilatada carrera. Amb una posada en escena molt senzilla i un to molt natural per part de Tàpias, vam poder escoltar les històries que ens explica aquest cantant amb el toc d’humor que posa en totes les seves composicions.

Pere Tàpias va estar com sempre sol a l’escenari, només acompanyat per la seva guitarra acústica. Assegut davant d’una taula plena de fulls amb les lletres i acords de les cançons, fent-se ell mateix els acompanyaments de la veu i simulant diferents sons d’instruments. De fet, Tàpias no necessita res més per desenvolupar el seu estil. Les seves són cançons musicalment simples i es nutreixen molt més de les lletres amb acudits recurrents que no pas de la complexitat de les seves estructures.

Tot i això, aquests temes desprenen una certa calidesa, en part producte de la època en la qual van ser escrits. Pere Tàpias pertany a l’època del sorgiment de la Nova Cançó catalana, però ell sempre ha estat un personatge força difícil de definir dins aquest grup. En el concert de dissabte, vam poder escoltar peces de temàtiques molt diferents, com una parodia de El meu avi va anar a Cuba sota el nom d’Havanera casolana, o El progressista, extreta del seu primer treball i que conté una crítica divertida a l’estil de vida de la societat moderna, publicada el 1968 però encara ben vàlida en els nostres dies.

Combinat amb les seves facetes de gastrònom i de locutor de ràdio, Tàpias ha sabut rendibilitzar durant els anys la seva vessant musical amb un seguit de cançons familiars que són optimistes i lleugeres. D’altra banda, dissabte va oferir un concert que va semblar molt improvisat, tot i que aquesta és una fórmula que porta desenvolupant durant dècades. En realitat la seva proposta de directe està poc cuidada, sobretot atenent a les possibilitats que existeixen avui dia, però potser l’encant de Tàpias sigui precisament aquesta proximitat i la seva senzillesa a l’escenari. ALBERT CLOPÉS/JOAN GONZÀLEZ

dissabte, 20 de novembre del 2010

Delafé y las Flores azules crea una nova atmosfera al Clap

Un moment de l'actuació a la sala Clap de Mataró. Foto: A.G.

Explosió de ritmes i sensacions. La banda masnovina Delafé y las flores Azules van pujar a l’escenari amb força i van tornar a demostrar - ahir a la nit al Clap - que són capaços de bordar qualsevol estil que es plantegin. El grup ha donat un gir de 360º a la seva la música i a les lletres en aquest tercer treball: Delafé y las flores Azules Vs. Las trompetas de la muerte. A més, han abandonat l’antic format en escena i ara, els vuit membres de la banda són protagonistes en escena. Més de 400 persones van ballar durant gairebé dues hores al ritme de la percussió, de les trompetes i de les bases electròniques que formen part de les noves cançons que presenta Delafé y las flores azules.

Helena Miquel i Oscar D'aniello van ser els encarregats de coordinar els moviments del públic que es mostrava eufòric i molt receptiu amb el grup nascut de la comarca. La dolça veu d’Helena Miquel, més protagonista que mai en el concert, va donar vida a la cançó: Hoy amb la que la banda arrancava l’actuació. Van sorprendre amb unes lletres que s’allunyen molt del concepte que havien exprimit fins el moment. El grup ha apostat aquesta vegada per somriure a la vida amb lletres més costumistes i animades. Tot i això, Delafé y las flores azules va homenatjar al seu públic més fidel amb alguns dels temes que els han consolidat com una de les bandes de referència a nivell nacional. Mar el poder del mar, La Juani o Enero en la playa van ser els autèntics protagonistes d’una de les nits més màgiques viscudes al Clap. ALBA GARCIA

dijous, 18 de novembre del 2010

Delafé y las Flores Azules: Tranquil·litat i frescura

Alguns ho qualifiquen de hip-hop o de pop i altres d’indie. Delafé y las Flores Azules però, fan allò que els hi agrada i ho comuniquen amb la seva música i el seu estil peculiar. Aquest divendres els masnovins visitaran la Sala Clap per presentar el seu darrer treball Delafé y las flores Azules Vs. Las trompetas de la muerte i és en aquest marc que Helena Miquel, la cantant del grup, ha protagonitzat una entrevista aquesta tarda en el Diaridelamusica.com que cada dijous ofereix Mataró Ràdio dins el seu Informatiu Cultura.

Recupera el Diaridelamusica.com de Mataró Ràdio d'avui dijous, 18 de novembre.

dimecres, 17 de novembre del 2010

El Gospel Viu de Palafolls obre al Liceu de Barcelona un cap de setmana molt complert



La formació maresmenca Gospel Viu [web], que avui dimecres dia 17 actua al Gran Teatre del Liceu, neix al 2002 quan Moisès Sala proposa crear un nou cor de gospel a Palafolls, després de haver-se endinsat en les arrels musicals i corals d’aquest estil. A més des del 2006, van iniciar el projecte solidari Gospel Sense Fronteres des del que amb els seus espectacles col·laboren amb organitzacions i associacions que treballen per una infància i una societat més justa. A Diaridelamusica.com hem tingut el plaer de parlar amb Moisès Sala, com a director i fundador del grup Gospel Viu. Després de l'actuació d'avui a Barcelona, la propera cita prevista és al Teatre Principal d'Olot el 3 de desembre a 2/4 de 10 de la nit.

Aquest dijous, l'activitat musical comença a la sala Clap [web] (C/Serra i Moret, 6) de Mataró amb un concert doble de Lo:muêso [Facebook] + Two Dead Cats [MySpace] compartiran escenari. Lo:muêso va néixer a Premià de Mar el 2001 i entre els seus temes podem trobar barreges de noise amb tocs de punk i també matisos d'arrel hardcore amb intensitat i cruesa. Per la seva banda, Two Dead Cats, un dels grups més consolidats del pop gironí, amb sis anys de trajectòria i més de cent concerts pel país, defineixen el seu estil com una frescor amb contundència, és a dir pop punk. Acaben de publicar Gatículo Indeterminado, un treball que ens presenta a un grup inquiet i sense complexes. El preu de l'entrada és de 8 euros i 5 anticipada.

No ens moguem del Clap però anem ara a divendres, quan actuaran Delafé y las Flores Azules [MySpace], a partir de les onze de la nit. Oscar D'Aniello i Helena Miquel són les dues ànimes que donen vida i personalitat a aquest grup barceloní les cançons del qual van del popa l'indie passant pel hip hop. Aquest any han editat l’àlbum vs Las Trompetas de la Muerte. El preu de l’entrada és de 18 euros i 15 euros anticipada. Una altre cita per aquest divendres, a Granollers, és el concert de La Caja de Pandora [web] a la Sala Buks (C/Montseny, 15). La Caja de Pandora torna al panorama musical amb un nou treball discogràfic titulat El Tren de Tu Vida, el que és ja el cinquè àlbum de la banda barcelonina amb la que obren una nova tapa. El preu de l’entrada és de 8 euros i 5 en venda anticipada.

Una altre cita per aquest cap de setmana és el concert extraordinari d’hivern en el que el tenor mataroní Josep Fadó [web] i la nova orquestra simfònica seran sota la direcció musical de Guerasim Voronkov, que actualment és professor i director de l’Orquestra del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona. El concert és dissabte, a les 9 del vespre, al Monumental de Mataró (La Riera, 169). El preu de les entrades és de 20 euros i 18 euros per socis del Foment Mataroní, jubilats, Carnet jove i socis d’Òmnium Cultural. També dissabte a les 10 del vespre l'incombustible Pere Tàpies [web] actua al Centre Cultural Cardedeu (Avinguda Rei en Jaume, 118), on explicarà les seves històries quotidianes en companyia de la guitarra. El preu de l’entrada és de 10 euros i 5 euros en venda anticipada.

I per acabar amb les cites musicals d’aquest cap de setmana, tenim un altre concert que forma part del cicle Dautor 2010 a El Dau de Mataró diumenge a 2/4 de 10 del vespre, un espai on ja va ser a l'octubre de 2007 [vídeo]. Josep Thió [web], ex guitarrista i compositor de Sopa de Cabra, va començar la seva carrera en solitari al 2001 després de la dissolució del quintet gironí, una carrera que fins ara li ha deixat tres discos editats en els quals s'ha desenganxat d'aquell pop per passar a expressar les seves reflexions i sentiments a través del folk, la música brasilera i la cançó d'autor com a llenguatge. El preu de l’entrada és de 4 euros i 3 euros en venda anticipada.

divendres, 12 de novembre del 2010

Malabarismes musicals al voltant del jazz



Cinc amants del jazz entès des d’un punt de vista molt eclèctic van representar aquest divendres al Teatre Auditori Can Palots de Canovelles una excel•lent obra musical. Eren el quintet vallesà Josep Maria Farràs & Jazzspirit, un conjunt pràcticament nou que es va presentar al 22è Festival de Jazz de Terrassa però amb uns membres que porten molta mili a l’esquena. En el marc d’un auditori inaugurat fa quatre anys però que presenta una bona acústica, la banda va oferir un concert llarg, de més d’una hora i mitja de durada, amb quatre bisos, el darrer dels quals una versió que encara no havien tocat mai en públic de Jackie Mc Lean.

Hi va haver temps per moltes coses, principalment pel magistral diàleg entre la trompeta de Josep Maria Farràs i el saxofonista Carles Pineda, però també perquè la resta de músics - Enric Carreras als teclats, Pep Coca al contrabaix, Adrià Font a la bateria- es lluïssin. De fet, durant gran part del recital els intèrprets semblaven uns nens trapelles jugant a fet i a amagar a l’hora del pati. Uns marrecs, però, que tornats a l’aula eren capaços de recitar la millor de les lliçons, exhibint un virtuosisme fora de cap dubte: les improvisacions portades al límit van arribar a fer posar l’ai al cor al públic assistent perquè les composicions s’arribaven a desfigurar de forma gairebé absoluta... fins que aquestes tornaven a prendre cos i sentit per alleugement general.

El concert va tenir moments de gran bellesa, com per exemple quan Josep Maria Farràs, un autèntic gentelman, va demostrar la seva habilitat per treure tota mena de sons, notes i gemecs de la seva trompeta després de bufar-la com si d’una llàntia màgica es tractés. Amb Nova Orleans i el seu jazz clàssic però també el hard bop o el latin jazz com a centre de gravetat, la partitura va fer incursions en els sempre suggerents terrenys de la bossanova brasilera, el tango argentí o les balades, que no tenen pare ni mare coneguts. Amb tota aquesta paleta de colors, es va anar configurant un concert brillant amb una majoria de passatges ràpids però amb alguns de lents molt viscuts que va ser, sens dubte, de l’agrat d’un públic poc nombrós però si molt generós en aplaudiments des del primer moment. JOAN SALICRÚ/JOAN GONZÁLEZ

dijous, 11 de novembre del 2010

Joan Colomo: contra tot pronòstic



Personalitat i estil propi és el que caracteritza a Joan Colomo o com ell es defineix, el bruixot del Montnegre. El cantant de grups com The Unfinishe Sympathy, La Célula Durmiente i Zeibun, debuta en solitari amb el seu primer disc “Contra todo pronóstico”. Demà compartirà l’escenari de la Sala Clap amb The New Raemon. Recupera l'entrevista d'avui dijous 11 de novembre al Diari de la Música de Mataró Ràdio.

dimecres, 10 de novembre del 2010

La granollerina Ivette Nadal canta al Dau de Mataró des de l'esquena d'un elefant



La granollerina Ivette Nadal [web] que ja des de ben petita s’encaminava cap al món de la música, estudiant solfeig i piano, ens presenta el seu darrer treball discogràfic A l’esquena d’un elefant, un trajecte vital i sentimental que passa per la poesia, l'amor i els records. Un disc en el que hi han col•laborat artistes com Gerard Quinana, David Rosell o Jordi Pegenaute. Ivette Nadal actuarà aquest dijous dia 11 al Cafè Cultural El Dau de Mataró [web]. "En ser un lloc petit m'hi presentaré sola amb la guitarra, que és com faig les cançons, més sincer, es veu més l'essència i el treball que hi ha individual", afirma la cantant.

L'endemà divendres dia 12 la cita musical és a Canovelles, el Teatre Auditori Can Palots [web] (C/Barcelona, 8-10) , concretament amb el quartet vallesà de Jazz, Josep Maria Farràs & Jazzspirit, un conjunt que es presentà al 22è Festival de Jazz de Terrassa i que ha publicat Camí. Per presenciar el repertori d’aquest quartet que va des del jazz clàssic al hard bop, amb pinzellades de bossa nova i latin jazz caldrà pagar 12 euros a taquilla i 6 euros si l'entrada és anticipada. També divendres, però a la sala Buk's de Granollers (C/Montseny, 15), actua en format acústic Zulú 9.30 [web], amb una barreja de reggae, cumbia i rumba. El preu de l’entrada és 5 euros. Tanquem el divendres parlant del concert doble que The New Reamon [MySpace] i Joan Colomo [entrevista] protagonitzaran a la mataronina sala Clap [web]. Els cabrilencs The New Reamon faran una mostra del seu disc La dimensión desconocida, mentre que Joan Colomo segueix amb el seu projecte en solitari Contra todo pronóstico. L’entrada a taquilla té un preu de 10 euros i 8 en compra anticipada.

Tres propostes més pel cap de setmana. La primera és l'inici de la 28a Setmana de Música Antiga de Mataró [web], que comença dissabte dia 13 a 2/4 de 9 del vespre al Foment Mataroní amb una actuació del conjunt de música barroca catalana Diatessaron, a un preu de nou euros. La segona, que ens torna a portar a la capital del Vallès Oriental, és el concert que T-punch -rock, clàssica, flamenc i música tradicional i ètnica- oferirà a partir de les 10 del vespre al Teatre Auditori de Granollers (C/Torras i Bages, 50) [web]. El preu de l’entrada és de 16 euros. Finalment, tornem de nou a El Dau de Mataró, amb l'actuació de el Niño de la Hipoteca, que fussionarà folk, rumba o reggae presentant el seu primer cedé Que te vaya bien. El concert és a les nou del vespre i costa 5 euros (4 si es compra anticipada). E.A./J.S.

dimarts, 9 de novembre del 2010

El millor gospel del món a Mataró

Imatge d'un concert de novaiorquès Joshua Nelson, que actuarà també al Teatre Monumental de Mataró.

Torna el Festival Els Grans del Gospel [pdf de premsa], aquesta vegada en la seva 12ª edició. London Community Gospel Choir o els ja clàssics Mississippi Mass Choir i The Brotherhood Singers seran alguns dels artistes que passaran pel territori català del 6 al 23 de desembre. Un cartell que compta amb els millors cantants de gospel a nivell internacional. Constarà de tretze concerts a nou ciutats i poblacions catalanes, entre les quals Mataró. Concretament el 9 de desembre, al Monumental, actuarà el novaiorquès Joshua Nelson, una dels grans icones del gospel, que ha col•laborat amb artistes com Billy Presto i Aretha Franklin.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és segons el director del festival, Luis Manjarrés, aconseguir sinèrgies entre els grans del gospel i les bandes locals que es dediquen a aquest estil. Com afirma Iñaki Martí, director de The Project l’empresa organitzadora, el festival gaudeix cada any d’una millor salut. Aquest fet el resumeix amb les paraules: creixent, participant i sumant. Tot i que el festival ja té un recorregut de dotze anys, és la primera ocasió en que l’entitat mataronina Caixa Laietana patrocina aquest cicle de concerts. El festival es segons Joan Herrero, cap de comunicació de Caixa Laietana, un trampolí pels cors catalans ja que tenen la possibilitat d’actuar amb alguns dels més destacats del món del gospel. A hores d’ara més 12.000 entrades estan disponibles per aquesta edició del festival, una oportunitat que reuneix a grups americans amb col•laboracions locals. ALBA GARCÍA

diumenge, 7 de novembre del 2010

Joventut i maduresa: André Ventura y los Libertinos i Dual



Una altra parada dels grups del Col•lectiu de Músics del Maresme en la seva habitual cita mensual a la Sala Clap, en aquest cas de la mà de Dual i André Ventura y Los Libertinos. Les dues formacions van poder demostrar que són dos grups novells amb molta força amb la contra que el concert va comptar amb un públic reduït d’una vintena de persones.

André Ventura y los Libertinos van ser els encarregats d’obrir l’escenari. Dues guitarres, un baix i un bateria van acompanyar la veu del jove André Ventura, donant consistència a la música de la formació. El poder de l’elèctrica, produïa ritmes animats que tendien al rock. Tot i això, també hi va haver temps per parar una mica el ritme i interpretar alguna balada, com No somos iguales. El quintet es va decantar durant el concert per cançons que parlaven dels contrastos de l’amor i el desamor, la fe i el desengany o el present i el futur. Es tracta d'un grup d’amics que acaben de començar el seu viatge en el món de la música.

La segona actuació va ser la de Dual. La formació porta des del 2006 entre locals d’assaig i escenaris i ja ha publicat 5 EP’s. El darrer del grup és "Sonidos dorados", el seu treball més madur. Raúl González, el cantant, reforçat pels cors del guitarra i la seva banda van demostrar la seva frescor a sobre l’escenari. Els barcelonins van fer sonar les seves lletres variades, com ells diuen amb el més pop i esperançador de tots. ALBA GARCÍA/JOAN GONZÁLEZ

dijous, 4 de novembre del 2010

El doble concert de Guadalupe Plata i Fuckin'n'bollocks protagonitza l'inici del cap de setmana després de la suspensió de Maria Rodés

La jove promesa Maria Rodés suspèn el concert que estava previst per aquest vespre al Dau, dins del marc del Cicle Dautor. L'actuació s'ha cancel·lat per motius de salut de la cantant. En el moment que es confirmi la nova data, els clients que van reservar entrada a través d'Atrapalo.com tindran prioritat en la compra del nou tiquet. La suspensió del concert de Maria Rodés fa que el protagonista de la nit d'avui dijous sigui la doble sessió de concerts que hi haurà a la sala Clap on es podran escoltar el blues adictiu, cru i brut per part de la banda Guadalupe Plata [MySpace], banda nascuda al 2006 a la localitat andalusa d’Úbeda, i també el garatge rock d’alt voltatge del grup barceloní Fuckin ‘n’ Bollocks [MySpace], un grup jove que quan puja a un escenari aconsegueix un ritme i una presencia excepcional. El preu de l’entrada és de 5 euros. Escolta l'entrevista d'aquesta tarda al bateria del grup Guadalupe Plata, Carlos Jimena, a Mataró Ràdio.



A més a més, des d'avui dia 5 el Clap amplia la seva oferta d'oci als dijous. La sala mataronina oferirà una sessió de discoteca fins les quatre de la matinada. Ja se sap que els dijous són, pels universitaris, un dia de tanta o més festa que el divendres o dissabte.

I parlem ara ja de divendres però anem ara a la sala Buk's de Granollers: tornem a tenir un concert doble on compartiran escenari The Tremendos [MySpace] i The Gunslingers [MySpace] en motiu de la segona edició de la festa RIP IT UP II una festa on hi regnarà el rockabilly, estil que defineix tant el grup granollerí The Tremendos com al grup barceloní The Gunslingers, per veure una mostra d’aquest subgènere del rock and roll només cal acostar-se a la Sala Buk’s de Granollers situada al carrer Montseny, número 15 aquest divendres dia 5, a un preu de 4 euros l’entrada. Tornem, però, al Clap de Mataró (Serra i Moret, 6) per parlar d'un altre concert doble, dissabte, on compartiran escenari Dual [MySpace], un quartet que s’autodefineix com el més pop de tots, que es va formar l’any 2006 i que presenten el seu darrer Ep Sonidos Dorados, i André Ventura y los libertinos [MySpace], grup format per cincs amics que decideixen compartir el present i caminar junts fins a un esperançador futur, utilitzant la música com a via d’expressió, un grup que pretén fer gaudir a tot aquell que vulgui participar en aquest viatge. El preu de l’entrada és de 5 euros.


Tanquem el repàs a l'agenda amb un concert familiar per diumenge a les 12 del migdia: Ma, me, mi... Mozart!, on sis músics amb un instrument de cada família, veu, acordió, clarinet baix, violí, flugel i instruments de corda pinçada interpretaran Mozart. Els arranjaments s’han fet per trobar climes i harmonies més properes als nostres dies. Una cita amb Mozart aquest diumenge al centre cultural de Cardedeu (Avinguda rei en Jaume, 118) [web] al peu d'entre 4 i 6 euros. També diumenge, i per acabar amb l’agenda músical d’aquesta setmana, tenim una cita amb el cant coral dins la Mostra de Can Coral: La Societat Coral l’Esperança d’Arenys de Mar [web] i altres corals convidades ens en faran una mostra al Teatre Principal d’Arenys de Mar a les 6 de la tarda amb les entrades a dos euros.

The Pink Elephants: una història de quatre amics que volien ser músics...



The Pink Elephants [MySpace] destaquen com una de les noves bandes emergents de Barcelona, una banda amb un estil propi que es basa en les influències del punk, el hard-rock escandinau i l'stoner. Amb el seu estil i composicions propis han guanyat diversos premis entre els que cal destacar el primer premi en el Cirera Rock 2010, un dels certàmens més potents de Mataró. A Diaridelamúsica.com hem volgut parlar amb els quatre membres de The Pink Elephants -Eric Grifol, David García, Lluís Cortès i Miki L.Atarés- per conèixer-los una mica més i perquè ens expliquessin les seves sensacions després de guanyar aquest primer premi. DDM

dimecres, 3 de novembre del 2010

El Clap comença els dijous a partir de demà



El Clap amplia la seva oferta d'oci en un dia. La sala mataronina oferirà a partir del proper dijous una sessió musical similar a la del cap de setmana amb la idea de potenciar la vida universitària del Tecnocampus Mataró-Maresme. La música no deixarà de sonar de les 0.00h a les 4.00h. El director de la Casa de la Música Popular, Jordi Herreruela, afirma que anteriorment ja s’havia fet una proposta semblant, però que no ho portaven ells directament sinó que s’encarregava l’Underclap, i que ara són ells els que s’han volgut endinsar en aquesta nova iniciativa.

dissabte, 30 d’octubre del 2010

Quimi Portet exhibeix la seva particular ironia a la sala Buk's de Granollers



El controvertit músic Quimi Portet va actuar el passat divendres a la sala Buk's de Granollers davant d’una trentena de persones. Acompanyat de la seva banda, el cantant i guitarrista osonenc va oferir un curiós repertori de cançons de la seva carrera en solitari. Uns temes de pop rock molt ben acabats i amb el toc d’ironia i humor característic del mateix Portet.

Sobre l’escenari, el músic de Vic va gaudir de la companyia de Jordi Busquets, Antonio Fidel y Xarli Oliver a la guitarra, baix i bateria respectivament. La veritat és que la seva presència va ajudar significativament a que les cançons de Portet sonéssin compactes i de molt bona factura, tal com va passar en aquest concert. El quartet va mostrar un so força contundent, amb la veu de Portet al rerefons amb el seu discurs personal. Cançons com Ales de colibrí o Flors i violes van sonar més rockeres del que recordàvem haver escoltat en els seus enregistraments previs.

Quimi Portet ha gravat fins ara sis treballs sota el seu nom, el més recent dels quals és el seu particular Viatge a Montserrat. Des de la seva etapa amb El último de la fila, Quimi Portet ha conduït la seva particular visió de la música amb una sèrie de discs molt personals, a vegades surrealistes. Portet és un artista que fa unes cançons senzilles però plenes de picardia. A vegades les seves cançons tracten temes força abstractes, però ho fan amb un punt de serietat que és difícil de trobar a primer cop d’ull.

Portet va demostrar divendres que és un artista que ha sabut reciclar-se i ha trobat una fórmula prou bona perquè la seva proposta resulti interessant. Tot i que ell es defineix a sí mateix com a “astre intercomarcal”, la veritat és que és un dels artistes catalans més especials d’avui dia i la seva llarga carrera com a músic l’avala. ALBERT CLOPÉS/JOAN GONZÀLEZ

divendres, 29 d’octubre del 2010

El Dau podrà tastar els fruits del darrer disc de Narcís Perich el proper diumenge

Narcís Perich presenta diumenge al Dau el seu darrer treball discogràfic, “Arbre amb fruits”. Un disc que s’ha gestat durant l’últim any i mig, de bracet amb la ambiciosa gira que ha dut a terme la banda per les 41 comarques catalanes presentant “Narcís Perich i la caravana de la bona sort”, l’últim disc que tenien al mercat fins al moment.

Recupera l'entrevista a Narcís Perich del passat dijous a Mataró Ràdio.

dijous, 28 d’octubre del 2010

Quimi Portet lidera la programació musical del cap de setmana al Vallès Oriental

El cap de setmana musicalment té un nom al Vallès Oriental: Quimi Portet [web]. Amb gairebé cinquanta espectacles a les espatlles en un any, el World Tour 2010 de l'ex Último de la Fila fa parada a Granollers, concretament el divendres dia 29 a la Sala Buk’s, on presentarà els temes d’ara i de sempre en el que és la seva gira més extensa. El músic vigatà passa un bon moment a nivell de crítica arran del seu darrer treball, Viatge a Montserrat, que li va valer el Premi a l’artista de l’any de la revista Enderrock.

El mateix divendres dia 29 i també a Granollers, en aquest cas al Teatre Auditori [web] de la ciutat (C/Torras i Bages, 50), hi actuen els membres del Trío Arriaga -David Apellaniz al violí,
Felipe Rodriguez al violoncel i Daniel Ligorio al piano-, que repassen les millors peces dels compositors catalans del segle XX. El preu de les entrades del concert, que es fa a les set i a les vuit de la tarda, és de 3 euros per assistir a la primera part i 5 euros per la segona.

No deixem la nit del 29 però desplacem-nos ara a Mataró, a la sala Clap [web], on aquest cap de setmana el plat fort tindrà gust de punk autòcton: Bellako [MySpace], La Pandilla Basura [MySpace] i Little Moroccos [MySpace], tres grups de la capital del Maresme, pujaran a l'escenari amb les seves propostes honestes, provocadores i inconformistes. Paral·lelament, al Casal Popular L’Esquerda (Avinguda Prat de la Riba, 31) de Granollers [web], a partir de les 9 del vespre hi haurà concert doble d’Oriol Barri i Jordi Montañez. Barri [MySpace] hi ensenyarà la seva Maqueta 2010, mentre que Jordi Montañez [MySpace] presentarà la seva primera referència en solitari, Qualsevol nit farem sortir el sol. El preu de l’entrada és de 3 euros, i 1 euro per als socis del casal.

Concert dijous i diumenge a El Dau

Entrevista a Dídac Rocher emesa al Diaridelamusica.com el mes de juny.

Tot i que parlàvem ja de dissabte, a nivell de música moderna, el cap de setmana comença dijous dia 28 a 2/4 de 10 amb l'actuació del músic, compositor, cantant i guitarrista autodidacta Damià Olivella [web] al Dau [web] de Mataró (C/d'en Pujol, 26), el qual presentarà Ara, el seu primer disc en la seva llengua materna. El pop-folk-soul amb pinzellades de jazz i rock formen part de la gran col•lecció de cançons de Damià Olivella, agrupades en un treball que ha agafat força i l’ha portat a les millors sales del país. El preu de l’entrada és de 4 euros a taquilla i 3 euros en venda anticipada. També a El Dau, però en aquest diumenge i a 2/4 de 9, es presenten en format de concert doble els cantautors Dídac Rocher i Narcís Perich. L'arenyenc Rocher [web] farà un repàs al seu primer disc El nus, mentre que l'alellenc Narcís Perich i la Caravana de la Bona Sort [web] presentaran el nou treball L’arbre amb fruits, després de la gira intensa que els ha dut per tot el país amb el seu disc anterior. El preu de l’entrada del concert de diumenge és de 4 euros a taquilla i 3 euros en venda anticipada.

I tanquem el cap de setmana musical amb una nota de música clàssica, del cicle de sarsuela [web] promogut pel Foment Mataroní però que aquest diumenge dia 31 es presenta al Teatre Monumental (La Riera, 169) de Mataró. La peça protagonista és l’òpera bufa Don Pasquale de Gaetano Donizetti: Don Pasquale necessita trobar una esposa per desheretar al seu nebot i la trobarà, sí, però amb alguns imprevistos. Aquesta òpera que forma part del VI cicle de Sarsuela començarà a les 6 de la tarda. L’entrada té un preu de 22 euros i 20 euros per els jubilats.

dilluns, 25 d’octubre del 2010

Golíat: un duo... de bateria i guitarra entre Mataró i Argentona



Golíat és un grup format pel mataroní David Casals i l'argentoní Marçal Sesé que neix l'any 2008 optant des dels seus inicis i fins l'actualitat pel format duo, un format reduït però versàtil. L'opera prima del grup, de títol homònim, ha estat gravada als estudis Everest d' Argentona i compta amb un total de set temes, entre els que s'entreveuen les influències del rock més contundent. Golíat torna precisament a casa després d'una petita gira al País de Gal•les [veure notícia a Diarimaresme.com], concretament per Chester, Wrexham, Llangollen i Swansea, on va presentar el seu cedé de debut. Al Diaridelamúsica.com hem volgut parlar amb David Casals i Marçal Sesé, els seus dos membres, per saber com ha anat aquesta experiència per terres gal·leses. "Té des de paisatges tranquils a distorsions pures i dures", assegura Marçal Sesé. DDM

diumenge, 24 d’octubre del 2010

Segon èxit consecutiu de Love of Lesbian

Els barcelonins Love of Lesbian van tornar a omplir el passat dissabte la Sala Clap en la que ha estat la seva segona visita a la sala en el mateix any. 700 persones no es van voler perdre els últims dies de la gira “1999”, molts dels que al febrer tampoc no van voler deixar passar l’actuació d’aquesta formació. El grup liderat per Santi Balmes, va fer sonar les cançons del seu darrer treball “1999 (o cómo generar incendios de nieve con una lupa enfocando la luna)”. Aquest és el sisè disc de la formació i el tercer en català. Al concert, van sonar les cançons d’aquest treball que parlen de la història d’amor i desamor d’ una parella, la Marina i en Carles. Tot i això, també van interpretar cançons dels seus inicis, fins i tot van recordar el passat cantant un tema en anglès. Els incondicionals de Love of Lesbian van poder gaudir d’una de les últimes cites d’aquest cap de gira, un concert en el que Santi Balmes, tot i no estar al 100% de les seves possibilitats, va sortir amb la seva banda a l’escenari a deixar-se la pell. La sala va vibrar amb alguns dels clàssics, “Club de fans de John Boy” va ser sens dubte el punt culminant del concert. Un cap de gira, on les campanades anunciaven la fi d’aquesta temporada. Ara els seguidors de la banda esperen ansiosos a que el productor Ricky Falkner, els torni a sorprendre amb un nou projecte. ALBA GARCÍA

Feliu Ventura reivindica la nova cançó-protesta al Teatre Auditori de Granollers



El cantautor valencià Feliu Ventura va visitar dissabte el Teatre Auditori de Granollers en motiu del Cicle de Cants i Autors que organitza el Casal popular l’Esquerda. Acompanyat tan sols pel seu bon amic Borja Penalba a la guitarra, Ventura va fer arribar la seva veu amb un seguit de cançons acústiques amb un alt contingut de reivindicació social.

Ventura va aprofitar per repassar les cançons del seu darrer treball publicat el 2006 Alfabets de futur, unes composicions on clarament predominen unes lletres profundes que tenen per temàtica des de la llengua fins a la identitat o la crítica ferotge a la classe política. Són d’altra banda unes cançons relativament llargues amb una estructura senzilla i a vegades repetitiva en alguns moments, ja que precisament són les frases que desprenen les que Ventura vol que quedin gravades a l’imaginari col·lectiu.

Tot i que l’artista de Xàtiva ha anat buscant el seu camí des de l’inici de la seva carrera el 1996 amb la publicació del seu L’única diferència, es pot comprovar a primera vista com les influències d’autors de la Nova Cançó com Raimon són ben presents en la seva proposta. Tot i això, Ventura utilitza un registre més modern, amb cançons que van des del pop rock fins al folk i que introdueixen conceptes que potser fa unes dècades es tractaven amb un to reivindicatiu més directe, en part degut a la situació política del moment.

Ara bé, de cap manera podríem considerar que Ventura porta la seva opinió a través de les cançons des d’un punt de vista tímid, sinó que més aviat podríem dir que el contingut de les seves lletres té un component més poètic que el dels seus predecessors. Embolcallat amb metàfores, comparacions i textos de diversos autors valencians coetanis com Marc Granell que li donen un caràcter més jove. Mai hem d’oblidar però, que les cançons de Ventura s’integren dins el gènere de la cançó-protesta, que representa un llegat cultural a tenir en compte per a la nostra terra i del que en queden no masses exponents. ALBERT CLOPÉS / JOAN GONZÀLEZ.

divendres, 22 d’octubre del 2010

El Diaridelamusica.com signa un conveni de col·laboració amb el Teatre Principal d'Arenys de Mar

Eloi Aymerich, director del Diaridelamusica.com, ha signat aquest matí a les instal·lacions del Teatre Principal d'Arenys de Mar un conveni de col·laboració amb els gestors de l'espai, representats per Joan Iglesias. Amb l'acord, seguint el sistema de multipartenariat proposat des de Clack, la productora de Diaridelamusica.com, el projecte de difussió musical del Maresme i el Vallès Oriental es compromet a promocionar i difondre les propostes que arribin des d'aquest teatre maresmenc amb una llarga i avalada trajectòria.

El Diaridelamusica.com suma aquesta entitat arenyenca després d'haver arribat a acords similars amb Caixa laietana, la Casa de la Música Popular i la sala Privat, totes elles amb seu a Mataró. Tot plegat amb la voluntat de convertir-se en un autèntic node entre el públic, els mitjans de comunicació, els grups i els operadors públics i privats vinculats a la música a casa nostra.

dijous, 21 d’octubre del 2010

Cap de setmana pop

Pop rock-Indie amb apunts psicodèlics, així és com defineixen la seva música el grup mataroní Aleph Cuántico que actuaran demà dimecres a la sala Clap. Hem parlat amb alguns dels seus components. També hem conversat amb Miquel Abras, que visita la nostra ciutat per partida doble aquest cap de setmana. L’artista presentarà dissabte i diumenge el seu darrer disc “Temps de zel” al Dau.

Recupera el Diari de la Música d'avui dijous, 21 d'octubre

dimarts, 19 d’octubre del 2010

Xavier Dotras porta la seva heterodòxia musical al Teatre Principal d'Arenys de Mar



Xavier Dotras Trio [web] és un grup de jazz creat a Canet de Mar l’any 2004 pel pianista Xavier Dotras. Completen el grup Cèsar Martínez a la bateria i Toni Pujol al contrabaix. Vincent, el seu últim disc, inspirat en el pintor Vincent van Gogh, consolida l'estil personal del trio, marcat des dels seus inicis per les influències que van des de la música clàssica fins la bossa nova, passant per la música tradicional catalana i mediterrània. Xavier Dotras Trio actuarà el proper 23 d’octubre al Teatre Principal d’Arenys de Mar [web] i és per això que protagonitzen aquesta setmana la prèvia d'aquesta setmana.

El cap de setmana musical al Maresme i el Vallès Oriental començarà molt abans, el dijous dia 21, amb una actuació del cantautor flamenc Diego Paqué el dijous dia 21 al Centre Espai Escènic de Castellterçol (Plaça del Racó, 3) [web]. Diego Paqué [web] és un cantautor que investiga, comparteix i emociona tot amb una base flamenca amanida amb la seducció, el sentiment i la força que dóna el flamenc. El preu de les entrades a taquilla són de 12 euros i 10 euros en cas de compra anticipada. El divendres l'actualitat passa per l'Orquestra de Girona i el violinista belga Hans van Kerckhoven, que actuaran al Foment Mataroní (C/Nou, 11) [web] a partir de 2/4 de 10 del vespre amb motiu del VIII Cicle de Concerts Simfònics.

El dissabte és, com sempre, el dia fort de l'activitat musical. A Granollers, al Teatre Auditori (C/Torras i Bages, 50) [web], Feliu Ventura [web] portarà els temes del últim disc Alfabets de futur, que continua la línia del so acústic de Barricades de paper, el seu anterior disc, i es manté en la filosofia d’arranjar les cançons en funció del que cadascuna d’elles demana, sense forçar-les en cap moment cap a camins artificiosos. El preu de les entrades és de 8 euros. I a la sala Clap [web] de Mataró (C/Serra i Moret, 6) seran els Love of Lesbian els encarregats d'amenitzar la nit. Presentaran 1999, disc el nom del qual ve donat per l'any del naixement del grup. El concert de Love of Lesbian [MySpace], un dels grup espanyols de pop-rock indie més apreciats per la crítica, començarà a les 11 de la nit i té un cost de 18 euros a taquilla i 15 com a entrada anticipada. Finalment, també dissabte dia 23 a les vuit del vespre, en aquest cas a Can Lleonart d'Alella (Plaça Germans Lleonart, 1) [web], arriba un dels concerts del cicle Música i Músics de Catalunya que es troba ja en la seva dinovena edició: Josep Mas, tenor del Gran Teatre de Liceu, i Josep Buforn, pianista titular de l’Aula de cant del Palau, oferiran un concert de música catalana on podrem escoltar obres d'E. Toldrà, E. Morera, J. Pahisa i J. Maragall, entre d’altres, però sobretot en homenatge a Guida Alzina. El preu de l’entrada és gratuït, però cal recollir les entrades prèviament.

I tanquem l'agenda del cap de setmana, diumenge, amb un nou concert del cicle d'Autor 2010 amb Miquel Abras [web] al cafè cultural El Dau (C/d'en Pujol, 26) [web], on a partir de 2/4 de 9 del vespre presentarà el seu últim disc Temps de Zel. Un disc amb què Abras s'endinsa a la part més fosca de l'amor, on la infidelitat, el rancor i la gelosia, juguen un paper molt important. Després de que fos triplement guardonat en els premis enderrock, amb millor disc, millor artista i millor lletra, torna Miquel Abras amb força amb el seu nou disc, en el combina, millor que mai, contundència i melodia. L'entrada té un cost de 6 euros a taquilla i l'anticipada 5 euros.

dissabte, 16 d’octubre del 2010

La Iaia i Maria Coma irradien personalitat al Gra de Granollers



La Iaia i Maria Coma van participar divendres a la tercera edició del Cicle de Cants i Autors organitzat pel Casal Popular l’Esquerda de Granollers a l’espai juvenil El Gra. Aquestes dues propostes en català gaudeixen d’una forta personalitat i d’un so cuidat en molts detalls, tal com es va demostrar en aquesta actuació.

Primer vam poder veure a La Iaia, una formació encapçalada per Ernest Crusats a la guitarra que ens va sorprendre per la senzillesa de les seves composicions i el bon ambient que inspiren. La banda, guanyadora del VicSona 2009, s’aglutina entorn de la guitarra i veu de Crusats, amb la presència d'un contrabaix elèctric i una bateria, però també utilitza loops de veu i fins i tot de flauta travessera per donar més profunditat a les cançons. Uns temes que rebossen naturalitat, en part per les referències a la vida familiar i infantesa dels membres del grup, una temàtica recurrent per La Iaia.

Després va ser el torn de Maria Coma. La dolça cantant va mostrar els temes del seu primer treball “Linòleum”, un exercici de música serena i plena de sentiment que descansa per complet sobre el seu piano. Recolzada per Pau Vallvé a la bateria i Jordi Lanuza al baix, Maria Coma va aconseguir treure més rendiment a unes composicions força imaginatives, amb un caràcter intimista i delicat.

De fet, tant La Iaia com Maria Coma van signar un bon concert i van reunir una bona quantitat de públic a l’espai juvenil El Gra. Aquesta mateixa ubicació, triada per aquest concert degut a les obres al Casal de Cultura Sant Francesc on es van celebrar les dues anteriors edicions, també va demostrar que és un lloc adient per realitzar-hi actuacions. ALBERT CLOPÉS/JOAN GONZÀLEZ

dijous, 14 d’octubre del 2010

Miguel Ángel Bueno ens ensenya 'Els hombres de hojalata'




Escolta el Diaridelamusica.com emès a Mataró Ràdio aquest dijous al vespre.

Miguel Ángel Bueno [MySpace] és un cantautor de Montornès del Vallès, que fa poc més d’un parell d’anys que es va endinsar al món de la música. Va començar a composar a partir d’una necessitat, necessitava un medi més amb el que poder expressar els seus pensaments i sentiments. Després de guanyar el primer Certamen de Cantautors Ciutat de Mataró [veure notícia del ddM] organitzat pel col·lectiu Les Nits de l’Art [bloc] amb el suport de Privat [web] i Caixa Laietana [web ServeiEntrades] , hem volgut parlar amb ell perquè ens expliques com ha viscut l’experiència. Precisament avui dijous dia 14 Miguel Ángel Bueno ofereix un concert presentant alguns dels temes del seu primer disc El hombre de hojalata a 2/4 de 10 al Cafè Cultural El Dau [web] situat al Carrer Pujol, número 26 de Mataró a un preu de 4 euros o 3 euros anticipada.

Com sempre, cap de setmana carregat de música a les sales maresmenques i vallesanes. Comencem pel concert doble de La iaia [MySpace] i Maria Coma [web] el divendres dia 15 a les 10 de la nit al Gra de Granollers [web], situat a la Plaça de l'Església, número 8. La iaia és el projecte musical d'Ernest Crusats, que intenta plasmar aquelles idees i sentiments quotidians amb un segell propi i personal, projecte amb el que el vigatà va guanyar el concurs VicSona'09 que li ha permès enregistrar el seu primer disc El meu vaixell. La iaia compartirà escenari amb Maria Coma que ens seduirà amb la seva veu i un piano excel•lent; arrancant la segona part de la gira de Linòleum el seu primer disc en solitari però no pas l'últim, ja que ja es troba immersa en la preparació del seu segon disc. El preu és de 6 euros i 4 pels socis.

No ens movem ni de Granollers ni del divendres. Parlem ara d'un altre concert doble, en aquest cas a la sala Buk's (C.Montseny, 15), en què Tavi Mill [web] i Depedro [web] compartiran escenari per un dia, a partir de les 10 de la nit. Tavi Mill, de Mollet, presentarà el seu nou projecte musical, en aquest cas amb un concert elèctric de cançons que ens parlen de la vida quotidiana a través de pop-rock i amb pinzellades de sonoritats de flamenc. Per la seva banda, Depedro és el projecte musical del cantant i guitarrista Jairo Zavala, que està rodant el seu nou disc Nubes de papel. El concert costa 8 euros si l'entrada es compra anticipada i 10 a taquilla.

El dissabte ens trasllada als terrenys de la clàssica i a Mataró, concretament al Foment Mataroní (C/Nou, 11) [web] amb l'actuació del grup Esbart Rocasagna, fundat el 1967 per una colla d’entusiastes de la cultura i la dansa popular. Actualment està compost per una trentena de dansaires que formen el cos de dansa i compten també amb l’escola de dansa que la formen un centenar de nens i nenes. Podrem veure el repertori de l’Esbart en el que s’hi reuneixen danses tradicionals, danses de recerca i danses costumistes, entre d’altres, el proper dissabte dia 16 a 2/4 de 9 del vespre.

També dissabte, a pocs carrers per sota del Foment, hi haurà música, concretament al Dau [web], l'establiment del carrer d'en Pujol número 26. Hi actuarà Zahara [MySpace], que segueix amb la gira espanyola del seu disc La fabulosa historia de..., i ho farà amb un concert intim on podrem conèixer de ben a prop la seva música i una part d'ella mateixa a través d'un disc de 11 temes composats per ella, exceptuant-ne un que pertany a Santi Balmes de Love of Lesbian. El concert és dissabte dia 16 a 2/4 de 10 del vespre i té un cost de 6 euros a taquilla i 5 si és anticipada.

I tanquem el nostre repàs movent-nos fins la zona d'oci del Pla d'en Boet de Mataró, on hi ha instal·lada des de fa més d'una dècada la sala Clap [web]. Dissabte al vespre, a partir de les deu de la nit, pujarà dalt de l'escenari del número 6 de Carrasco i Formiguera els Luar Na Lubre [web], ara per ara una de les formacions més importants de la música Celta, amb un ampli historial que els acredita. Ho van acreditar amb l'actuació que van protagonitzar al mateix indret el 28 de març de 2009. Podeu recuperar una entrevista que Diaridelamusica.com va fer-los en aquell moment aquí. Actualment tenen un munt de premis, grans critiques, actuacions als millors escenaris i a més de 25 països i dos discos d'or a les seves espatlles. El preu de l'entrada és de 15 euros a taquilla i 12 anticipada. DDM