dimarts, 14 de desembre del 2010

Pràcticament esgotades les entrades pel concert de Nadal a Santa Maria de Mataró

L'època nadalenca, més si fa autèntic fred com aquest any, és propícia per a les activitats musicals, que tenen molt bona acollida entre el públic. Prova d'això n'és que les entrades posades a la venta pel concert que el Cor i l'Orquestra Simfònica del Conservatori del Liceu sota la batuta del mestre Manuel Valdivieso oferirà dissabte a la nit a la Basílica de Santa Maria estan pràcticament esgotades, segons ha confirmat Joan Herrero, cap de màrqueting de Caixa Laietana, l'entitat que organitza tradicionalment aquest esdeveniment, a l'edició radiofònica del Diaridelamusica.com que s'emet cada dijous a Mataró Ràdio. En aquests moments n'hi ha venudes el 90 per cent i això que l'aforament de la Basílica és d'unes 900 persones.



De la mateixa forma que l'any passat, el Concert de Nadal tindrà caràcter solidari i tota la recaptació serà destinada íntegrament a les finalitats socials de Càritas i la Fundació Sant Joaquim. L'aportació que es demana és de deu euros.

No és l'única activitat nadalenca programada a la comarca per aquest cap de setmana: diumenge dia 19, al Teatre Principal (C/de l’Església, 45) d'Arenys de Mar, s'hi podrà veure un espectacle coproduït per Ràdio Arenys i el propi teatre i en el qual actuarà Raquel Xiberta & Nadal grup. El concert començarà a les set de la tarda i costa 5 euros. També diumenge però en aquest cas a 2/4 de 6 de la tarda tindrà lloc a Aiguafreda un concert de nadal protagonitzat per l’Orfeó Vinarossenc i organitzat per els Amics de la Sardana la Vall del Congost. Serà a l’Església Parroquial situada a la cruïlla del Carrer Mossèn Cinto Verdaguer i la Carretera de Ribes i l’entrada és gratuïta.

Òbviament, però, hi ha vida a banda del Nadal. Aquesta setmana, l'agenda musical habitual comença amb un concert de La Iaia en format acústic al cafè cultural El Dau (C/d'en Pujol, 26) de Mataró. La iaia és el projecte orgànic, canviant i dinàmic d’Ernest Crusats, que intenta plasmar aquelles idees i sentiments quotidians amb un segell propi i personal, projecte amb el que el vigatà va guanyar el concurs VicSona’09 que li ha permès enregistrar la seva primera maqueta El meu vaixell. Un altre cita, demà divendres, és el concert espectacle Veus de Llatinoamèrica a càrrec de Lucho Roa, cantant popular xilè, autor, compositor i músic. El concert serà a les 8 de la tarda a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia (C/Hort de la Rectoria, s/n) d’Alella i l'entrada és gratuïta. Dissabte, els protagonistes de la nit granollerina, a la Sala Buk's (C/Montseny, 15) seran els membres de la banda rockera De cara a la pared, que presenten el disc A veces los dioses nos regalan cinco minutos”. El concert comença a les onze de la nit i costa 5 euros. La mateixa nit, la cantant de Súria Beth ensenyarà les cançons del seu tercer àlbum Segueix-me el fil, el primer en català, a la sala Clap de Mataró (C/Serra i Moret, 6) a partir també de les onze de la nit i a 10 euros l'entrada.