divendres, 10 de desembre del 2010

Joshua Nelson Singers i Gospelsons invoquen la màgia del gospel al Teatre Monumental



El passat dijous vam viure un concert intens i molt optimista a càrrec de Joshua Nelson Singers i Gospelsons. Les dues formacions van visitar el Teatre Monumental de Mataró en motiu de la única cita de la dotzena edició Els Grans del Gospel a la capital del Maresme. Tant els mataronins com els de Nova Jersey van deixar una molt bona impressió entre un públic que omplia la sala per complet.

Gospelsons va començar el concert amb un cor multitudinari, acompanyats per un piano, un baix i una bateria i liderats per una directora molt expressiva. Els Gospelsons van presentar un concert que gairebé no va donar temps per descansar i en el que van destacar el cor i les veus solistes per igual, ja que van estar totes a un molt bon nivell.

Després va ser el torn de Joshua Nelson Singers, una banda de gospel de Nova Jersey. Liderats pel mateix Joshua Nelson al piano i amb només tres coristes al seu costat, van fer aixecar de la cadira als assistents en més d’una ocasió amb un poder d’interacció amb el públic molt convincent. Nelson va estar eufòric i va posar-hi tota l’energia amb un nervi incomparable.

Ja fa temps que va batejar la seva música com a Kosher Gospel, paraula que significa “pur” en hebreu ja que ell és jueu. I la veritat és que el resultat és un piano embogit a un ritme frenètic juntament amb la increïble veu d’aquest cantant que va sorprendre tant pel seu bon humor com pel seu innegable talent musical.

Dijous vam tenir la oportunitat de veure un concert amb un grup de casa i un altre de ben lluny amb un resultat molt bo. Les dues formacions van mostrar una gran sintonia amb el públic i és que el gospel precisament convida a participar a gent de tot arreu i en aquest cas l’experiment va sortir a la perfecció. ALBERT CLOPÉS/JOAN GONZÀLEZ