dimecres, 1 de desembre del 2010

Jaume Arnella recupera tota la música tradicional al Principal d'Arenys de Mar



Jaume Arnella [web] el cantant i folklorista nascut a Barcelona és un dels artistes populars més reconeguts al territori català. El romancer Jaume Arnella arriba a la comarca del Maresme en motiu del Circuit Folk 2010 de Catalunya [web], concert en el que ens deleitarà amb la seva passió per la música popular catalana compartint escenari amb l’acordionista Carles Belda. Belda, amb el seu acordió, i un mestre de la cançó com Jaume Arnella oferiran tot tipus de música tradicional. A Diaridelamusica.com hem tingut l’honor de conversar amb Jaume Arnella al que podrem veure en directe al Teatre Principal d’Arenys de Mar (C/de l'Església, 45) [web] el proper dissabte dia 3 a les 10 del vespre. El preu de l'entrada és de 7 euros. El concert d'Arnella i Belda s'inclou en la cinquena edició del del Circuit Folk de Catalunya, una programació de música tradicional del nostre país. Una altre cita en el marc d'aquesta programació és l'actuació del grup Amansalva [MySpace] el mateix dissabte al Teatre Principal d'Arenys però a les 7 de la tarda: guanyadors del II Concurs Sons de la Mediterrània, presentaran el seu primer disc M'han dit que diuen, acabat de sortir del forn amb 10 temes. El preu de l’entrada és de 7 euros.

El cap de setmana musicalment parlant però, comença molt abans, dijous dia 2 a les 11 de la nit a la sala Clap (Serra i Moret, 6) de Mataró [web], amb la frescor del rock de El Vicio del Duende. Aquesta banda saragossana que sorgí a finals del 2005 amb bones lletres que enganxen i sobretot amb ganes de superar-se dia a dia han publicat aquest any el seu darrer treball Humo, on es demostra la maduresa obtinguda després d’aquest quatre anys de concerts. El preu de l’entrada és de 7 euros i 5 euros anticipada. També amb el rock com a base però endinsant-se tan en l'àmbit de la rumba com del pop, l'endemà divendres dia 3, a la Sala Buks (C/Montseny, 15) de Granollers i a les 11 de la nit, actua La madre del Topo [web]. Aquest grup comença el seu projecte musical a finals del 2007 quan Javier Gómez Saéz, cantant, compositor i productor comença a treballar en el projecte, amb el primer single Mariposas del disc comencen a sonar amb força a tot el país, actualment es troben presentant el seu nou àlbum Alma de Barrabás. de Granollers. El preu de l'entrada és de 10 euros a taquilla i 8 euros anticipada.

Una alternativa per aquest divendres és el concert doble on actuaran dues bandes de la comarca del Maresme que comparteixen la passió per la música contundent, Refugio [MySpace] i Tr3s Minutos [MySpace], en motiu del Cicle Col•lectiu de Músics del Maresme. Actuen també a partir de les onze de la nit a la sala Clap de Mataró. L’entrada és a un preu únic de 5 euros. I per acabar amb les cites musicals d’aquest cap de setmana Hotel Cochambre [web] arriba a la comarca del Vallès Oriental on ens interpretaran alguns temes dels inquilins més famosos que un dia s’allotjaren en el seu hotel, versionant els temes d’ahir i avui. Per viure en directe un concert on la música i l’humor s’uneixen a parts iguals, Hotel Cochambre arriba aquest dissabte 4 de Desembre a la Sala Buks a partir de les onze de la nit. El preu de l’entrada és de 10 euros i 8 en venda anticipada. E.A./J.S.