dimecres, 17 de novembre del 2010

El Gospel Viu de Palafolls obre al Liceu de Barcelona un cap de setmana molt complert



La formació maresmenca Gospel Viu [web], que avui dimecres dia 17 actua al Gran Teatre del Liceu, neix al 2002 quan Moisès Sala proposa crear un nou cor de gospel a Palafolls, després de haver-se endinsat en les arrels musicals i corals d’aquest estil. A més des del 2006, van iniciar el projecte solidari Gospel Sense Fronteres des del que amb els seus espectacles col·laboren amb organitzacions i associacions que treballen per una infància i una societat més justa. A Diaridelamusica.com hem tingut el plaer de parlar amb Moisès Sala, com a director i fundador del grup Gospel Viu. Després de l'actuació d'avui a Barcelona, la propera cita prevista és al Teatre Principal d'Olot el 3 de desembre a 2/4 de 10 de la nit.

Aquest dijous, l'activitat musical comença a la sala Clap [web] (C/Serra i Moret, 6) de Mataró amb un concert doble de Lo:muêso [Facebook] + Two Dead Cats [MySpace] compartiran escenari. Lo:muêso va néixer a Premià de Mar el 2001 i entre els seus temes podem trobar barreges de noise amb tocs de punk i també matisos d'arrel hardcore amb intensitat i cruesa. Per la seva banda, Two Dead Cats, un dels grups més consolidats del pop gironí, amb sis anys de trajectòria i més de cent concerts pel país, defineixen el seu estil com una frescor amb contundència, és a dir pop punk. Acaben de publicar Gatículo Indeterminado, un treball que ens presenta a un grup inquiet i sense complexes. El preu de l'entrada és de 8 euros i 5 anticipada.

No ens moguem del Clap però anem ara a divendres, quan actuaran Delafé y las Flores Azules [MySpace], a partir de les onze de la nit. Oscar D'Aniello i Helena Miquel són les dues ànimes que donen vida i personalitat a aquest grup barceloní les cançons del qual van del popa l'indie passant pel hip hop. Aquest any han editat l’àlbum vs Las Trompetas de la Muerte. El preu de l’entrada és de 18 euros i 15 euros anticipada. Una altre cita per aquest divendres, a Granollers, és el concert de La Caja de Pandora [web] a la Sala Buks (C/Montseny, 15). La Caja de Pandora torna al panorama musical amb un nou treball discogràfic titulat El Tren de Tu Vida, el que és ja el cinquè àlbum de la banda barcelonina amb la que obren una nova tapa. El preu de l’entrada és de 8 euros i 5 en venda anticipada.

Una altre cita per aquest cap de setmana és el concert extraordinari d’hivern en el que el tenor mataroní Josep Fadó [web] i la nova orquestra simfònica seran sota la direcció musical de Guerasim Voronkov, que actualment és professor i director de l’Orquestra del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona. El concert és dissabte, a les 9 del vespre, al Monumental de Mataró (La Riera, 169). El preu de les entrades és de 20 euros i 18 euros per socis del Foment Mataroní, jubilats, Carnet jove i socis d’Òmnium Cultural. També dissabte a les 10 del vespre l'incombustible Pere Tàpies [web] actua al Centre Cultural Cardedeu (Avinguda Rei en Jaume, 118), on explicarà les seves històries quotidianes en companyia de la guitarra. El preu de l’entrada és de 10 euros i 5 euros en venda anticipada.

I per acabar amb les cites musicals d’aquest cap de setmana, tenim un altre concert que forma part del cicle Dautor 2010 a El Dau de Mataró diumenge a 2/4 de 10 del vespre, un espai on ja va ser a l'octubre de 2007 [vídeo]. Josep Thió [web], ex guitarrista i compositor de Sopa de Cabra, va començar la seva carrera en solitari al 2001 després de la dissolució del quintet gironí, una carrera que fins ara li ha deixat tres discos editats en els quals s'ha desenganxat d'aquell pop per passar a expressar les seves reflexions i sentiments a través del folk, la música brasilera i la cançó d'autor com a llenguatge. El preu de l’entrada és de 4 euros i 3 euros en venda anticipada.