dijous, 25 de novembre del 2010

El Festival Voll-Damm de Jazz aterra a Mataró

Concert d'excepció, aquest divendres dia 26, al Casal Nova Aliança, de Ivan Melón Lewis Quintet [facebook] i Horacio El Negro Italuba [web], en un espectacle promogut per The Projecte, amb el suport de Caixa Laietana [compra entrada] i que està inclòs al 42 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Ivan Melón és una de les revelacions del jazz afrocubà i ha deixat estupefacte el personal amb Travesía, el seu debut com a líder d'una banda. Iván Melón Lewis Quintet compta amb Iván Melón Lewis al piano, Román Filiú al saxo alto, Ariel Bringuez al saxo tenor, Reinier 'Negrón' Elizarde al contrabaix i Lukmil Pérez a la bateria. Per la seva part, Horacio El Negro Hernández és un dels bateries més complerts que ha donat Cuba o sigui del món. El Negro torna al festival amb el què és, probablement, el seu projecte més personal, Italuba, un quartet que completa un doble cartell per a una vetllada que es preveu descomunal. Horacio El Negro Italuba el composen Horacio El Negro Hernández a la bateria, Iván Bridón al piano, Dany Noel al baix i Amik Guerra a la trompeta. El preu de la vetllada per a clients de Caixa Laietana és de 16 euros, i el preu per a no clients 21. L'actuació començarà a 2/4 de 10 del vespre.

L'altre gran cita del cap de setmana, també divendres, a Privat [web], és el concert de Mikel Erentxun [web], el projecte en solitàri del lider de Duncan Dhu, un dels grups més important del pop-rock espanyol dels segle XX. Després de la dissolució de la banda, Mikel es centrar en el seu projecte personal i actualment es troba passejant El Corredor de la Suerte el seu últim disc d’estudi. Podrem viure en directe com Mikel Erentxu repassa els seus èxits en solitàri i amb Duncan Dhu en un concert el pròxim dissabte 27 de Novembre a 2/4 de 12 a la Sala Privat situada al Carrer Francesc Layret número 16, l’entrada té un preu de 22 euros a taquilla i en venda anticipada té un preu de 20 euros i 15 euros per clients de Caixa Laietana.

Sens dubte aquests dos són els esdeveniments musical del cap de setmana. En repassem alguns altres. El primer: dijous al vespre, a l'Ateneu l’Aliança de Lliça d’Amunt (C/ de l’Aliança,17) [web], el funk, la música llatina i el reggae seran els protagonistes d'una vetllada doble a càrrec dels mataronins Passi & The Band [MySpace] i els lliçanencs Dread Fyah Selektah [Facebook]. El concert és a les onze de la nit, costa 3 euros i 2 pels socis de l’Ateneu. Més coses: dissabte, al centre cultural Can Lleonart d'Alela (Plaça dels Germans Lleonart, 1), actuació de la pianista japonesa Hisako Hiseki [Playme]. Un concert a un preu excepcional de 4 euros i gratuït per els menors de 18 anys. També diumenge, en aquest cas al Teatre Auditori de Granollers [web], tenim una cita amb el cant coral a càrrec del Cor de Cambra de Granollers, que dirigirà el director i pianista convidat Òscar Boada, a un preu de 16 euros. I per últim tenim un dels darrers concerts del Cicle Dautor 2010 a El Dau de Mataró (C/d'en Pujol, 26) [web]: el cantautor de Bellvitge Dani Flaco presenta el que és el quart disc de la seva carrera i que s'anomena Secretos de Sumario. El preu de l'entrada és de 8 euros en venda anticipada i 10 euros a taquilla. DDM