dimarts, 19 d’octubre del 2010

Xavier Dotras porta la seva heterodòxia musical al Teatre Principal d'Arenys de Mar



Xavier Dotras Trio [web] és un grup de jazz creat a Canet de Mar l’any 2004 pel pianista Xavier Dotras. Completen el grup Cèsar Martínez a la bateria i Toni Pujol al contrabaix. Vincent, el seu últim disc, inspirat en el pintor Vincent van Gogh, consolida l'estil personal del trio, marcat des dels seus inicis per les influències que van des de la música clàssica fins la bossa nova, passant per la música tradicional catalana i mediterrània. Xavier Dotras Trio actuarà el proper 23 d’octubre al Teatre Principal d’Arenys de Mar [web] i és per això que protagonitzen aquesta setmana la prèvia d'aquesta setmana.

El cap de setmana musical al Maresme i el Vallès Oriental començarà molt abans, el dijous dia 21, amb una actuació del cantautor flamenc Diego Paqué el dijous dia 21 al Centre Espai Escènic de Castellterçol (Plaça del Racó, 3) [web]. Diego Paqué [web] és un cantautor que investiga, comparteix i emociona tot amb una base flamenca amanida amb la seducció, el sentiment i la força que dóna el flamenc. El preu de les entrades a taquilla són de 12 euros i 10 euros en cas de compra anticipada. El divendres l'actualitat passa per l'Orquestra de Girona i el violinista belga Hans van Kerckhoven, que actuaran al Foment Mataroní (C/Nou, 11) [web] a partir de 2/4 de 10 del vespre amb motiu del VIII Cicle de Concerts Simfònics.

El dissabte és, com sempre, el dia fort de l'activitat musical. A Granollers, al Teatre Auditori (C/Torras i Bages, 50) [web], Feliu Ventura [web] portarà els temes del últim disc Alfabets de futur, que continua la línia del so acústic de Barricades de paper, el seu anterior disc, i es manté en la filosofia d’arranjar les cançons en funció del que cadascuna d’elles demana, sense forçar-les en cap moment cap a camins artificiosos. El preu de les entrades és de 8 euros. I a la sala Clap [web] de Mataró (C/Serra i Moret, 6) seran els Love of Lesbian els encarregats d'amenitzar la nit. Presentaran 1999, disc el nom del qual ve donat per l'any del naixement del grup. El concert de Love of Lesbian [MySpace], un dels grup espanyols de pop-rock indie més apreciats per la crítica, començarà a les 11 de la nit i té un cost de 18 euros a taquilla i 15 com a entrada anticipada. Finalment, també dissabte dia 23 a les vuit del vespre, en aquest cas a Can Lleonart d'Alella (Plaça Germans Lleonart, 1) [web], arriba un dels concerts del cicle Música i Músics de Catalunya que es troba ja en la seva dinovena edició: Josep Mas, tenor del Gran Teatre de Liceu, i Josep Buforn, pianista titular de l’Aula de cant del Palau, oferiran un concert de música catalana on podrem escoltar obres d'E. Toldrà, E. Morera, J. Pahisa i J. Maragall, entre d’altres, però sobretot en homenatge a Guida Alzina. El preu de l’entrada és gratuït, però cal recollir les entrades prèviament.

I tanquem l'agenda del cap de setmana, diumenge, amb un nou concert del cicle d'Autor 2010 amb Miquel Abras [web] al cafè cultural El Dau (C/d'en Pujol, 26) [web], on a partir de 2/4 de 9 del vespre presentarà el seu últim disc Temps de Zel. Un disc amb què Abras s'endinsa a la part més fosca de l'amor, on la infidelitat, el rancor i la gelosia, juguen un paper molt important. Després de que fos triplement guardonat en els premis enderrock, amb millor disc, millor artista i millor lletra, torna Miquel Abras amb força amb el seu nou disc, en el combina, millor que mai, contundència i melodia. L'entrada té un cost de 6 euros a taquilla i l'anticipada 5 euros.