dijous, 28 d’octubre del 2010

Quimi Portet lidera la programació musical del cap de setmana al Vallès Oriental

El cap de setmana musicalment té un nom al Vallès Oriental: Quimi Portet [web]. Amb gairebé cinquanta espectacles a les espatlles en un any, el World Tour 2010 de l'ex Último de la Fila fa parada a Granollers, concretament el divendres dia 29 a la Sala Buk’s, on presentarà els temes d’ara i de sempre en el que és la seva gira més extensa. El músic vigatà passa un bon moment a nivell de crítica arran del seu darrer treball, Viatge a Montserrat, que li va valer el Premi a l’artista de l’any de la revista Enderrock.

El mateix divendres dia 29 i també a Granollers, en aquest cas al Teatre Auditori [web] de la ciutat (C/Torras i Bages, 50), hi actuen els membres del Trío Arriaga -David Apellaniz al violí,
Felipe Rodriguez al violoncel i Daniel Ligorio al piano-, que repassen les millors peces dels compositors catalans del segle XX. El preu de les entrades del concert, que es fa a les set i a les vuit de la tarda, és de 3 euros per assistir a la primera part i 5 euros per la segona.

No deixem la nit del 29 però desplacem-nos ara a Mataró, a la sala Clap [web], on aquest cap de setmana el plat fort tindrà gust de punk autòcton: Bellako [MySpace], La Pandilla Basura [MySpace] i Little Moroccos [MySpace], tres grups de la capital del Maresme, pujaran a l'escenari amb les seves propostes honestes, provocadores i inconformistes. Paral·lelament, al Casal Popular L’Esquerda (Avinguda Prat de la Riba, 31) de Granollers [web], a partir de les 9 del vespre hi haurà concert doble d’Oriol Barri i Jordi Montañez. Barri [MySpace] hi ensenyarà la seva Maqueta 2010, mentre que Jordi Montañez [MySpace] presentarà la seva primera referència en solitari, Qualsevol nit farem sortir el sol. El preu de l’entrada és de 3 euros, i 1 euro per als socis del casal.

Concert dijous i diumenge a El Dau

Entrevista a Dídac Rocher emesa al Diaridelamusica.com el mes de juny.

Tot i que parlàvem ja de dissabte, a nivell de música moderna, el cap de setmana comença dijous dia 28 a 2/4 de 10 amb l'actuació del músic, compositor, cantant i guitarrista autodidacta Damià Olivella [web] al Dau [web] de Mataró (C/d'en Pujol, 26), el qual presentarà Ara, el seu primer disc en la seva llengua materna. El pop-folk-soul amb pinzellades de jazz i rock formen part de la gran col•lecció de cançons de Damià Olivella, agrupades en un treball que ha agafat força i l’ha portat a les millors sales del país. El preu de l’entrada és de 4 euros a taquilla i 3 euros en venda anticipada. També a El Dau, però en aquest diumenge i a 2/4 de 9, es presenten en format de concert doble els cantautors Dídac Rocher i Narcís Perich. L'arenyenc Rocher [web] farà un repàs al seu primer disc El nus, mentre que l'alellenc Narcís Perich i la Caravana de la Bona Sort [web] presentaran el nou treball L’arbre amb fruits, després de la gira intensa que els ha dut per tot el país amb el seu disc anterior. El preu de l’entrada del concert de diumenge és de 4 euros a taquilla i 3 euros en venda anticipada.

I tanquem el cap de setmana musical amb una nota de música clàssica, del cicle de sarsuela [web] promogut pel Foment Mataroní però que aquest diumenge dia 31 es presenta al Teatre Monumental (La Riera, 169) de Mataró. La peça protagonista és l’òpera bufa Don Pasquale de Gaetano Donizetti: Don Pasquale necessita trobar una esposa per desheretar al seu nebot i la trobarà, sí, però amb alguns imprevistos. Aquesta òpera que forma part del VI cicle de Sarsuela començarà a les 6 de la tarda. L’entrada té un preu de 22 euros i 20 euros per els jubilats.