dissabte, 30 d’octubre del 2010

Quimi Portet exhibeix la seva particular ironia a la sala Buk's de Granollers



El controvertit músic Quimi Portet va actuar el passat divendres a la sala Buk's de Granollers davant d’una trentena de persones. Acompanyat de la seva banda, el cantant i guitarrista osonenc va oferir un curiós repertori de cançons de la seva carrera en solitari. Uns temes de pop rock molt ben acabats i amb el toc d’ironia i humor característic del mateix Portet.

Sobre l’escenari, el músic de Vic va gaudir de la companyia de Jordi Busquets, Antonio Fidel y Xarli Oliver a la guitarra, baix i bateria respectivament. La veritat és que la seva presència va ajudar significativament a que les cançons de Portet sonéssin compactes i de molt bona factura, tal com va passar en aquest concert. El quartet va mostrar un so força contundent, amb la veu de Portet al rerefons amb el seu discurs personal. Cançons com Ales de colibrí o Flors i violes van sonar més rockeres del que recordàvem haver escoltat en els seus enregistraments previs.

Quimi Portet ha gravat fins ara sis treballs sota el seu nom, el més recent dels quals és el seu particular Viatge a Montserrat. Des de la seva etapa amb El último de la fila, Quimi Portet ha conduït la seva particular visió de la música amb una sèrie de discs molt personals, a vegades surrealistes. Portet és un artista que fa unes cançons senzilles però plenes de picardia. A vegades les seves cançons tracten temes força abstractes, però ho fan amb un punt de serietat que és difícil de trobar a primer cop d’ull.

Portet va demostrar divendres que és un artista que ha sabut reciclar-se i ha trobat una fórmula prou bona perquè la seva proposta resulti interessant. Tot i que ell es defineix a sí mateix com a “astre intercomarcal”, la veritat és que és un dels artistes catalans més especials d’avui dia i la seva llarga carrera com a músic l’avala. ALBERT CLOPÉS/JOAN GONZÀLEZ