dijous, 14 d’octubre del 2010

Miguel Ángel Bueno ens ensenya 'Els hombres de hojalata'




Escolta el Diaridelamusica.com emès a Mataró Ràdio aquest dijous al vespre.

Miguel Ángel Bueno [MySpace] és un cantautor de Montornès del Vallès, que fa poc més d’un parell d’anys que es va endinsar al món de la música. Va començar a composar a partir d’una necessitat, necessitava un medi més amb el que poder expressar els seus pensaments i sentiments. Després de guanyar el primer Certamen de Cantautors Ciutat de Mataró [veure notícia del ddM] organitzat pel col·lectiu Les Nits de l’Art [bloc] amb el suport de Privat [web] i Caixa Laietana [web ServeiEntrades] , hem volgut parlar amb ell perquè ens expliques com ha viscut l’experiència. Precisament avui dijous dia 14 Miguel Ángel Bueno ofereix un concert presentant alguns dels temes del seu primer disc El hombre de hojalata a 2/4 de 10 al Cafè Cultural El Dau [web] situat al Carrer Pujol, número 26 de Mataró a un preu de 4 euros o 3 euros anticipada.

Com sempre, cap de setmana carregat de música a les sales maresmenques i vallesanes. Comencem pel concert doble de La iaia [MySpace] i Maria Coma [web] el divendres dia 15 a les 10 de la nit al Gra de Granollers [web], situat a la Plaça de l'Església, número 8. La iaia és el projecte musical d'Ernest Crusats, que intenta plasmar aquelles idees i sentiments quotidians amb un segell propi i personal, projecte amb el que el vigatà va guanyar el concurs VicSona'09 que li ha permès enregistrar el seu primer disc El meu vaixell. La iaia compartirà escenari amb Maria Coma que ens seduirà amb la seva veu i un piano excel•lent; arrancant la segona part de la gira de Linòleum el seu primer disc en solitari però no pas l'últim, ja que ja es troba immersa en la preparació del seu segon disc. El preu és de 6 euros i 4 pels socis.

No ens movem ni de Granollers ni del divendres. Parlem ara d'un altre concert doble, en aquest cas a la sala Buk's (C.Montseny, 15), en què Tavi Mill [web] i Depedro [web] compartiran escenari per un dia, a partir de les 10 de la nit. Tavi Mill, de Mollet, presentarà el seu nou projecte musical, en aquest cas amb un concert elèctric de cançons que ens parlen de la vida quotidiana a través de pop-rock i amb pinzellades de sonoritats de flamenc. Per la seva banda, Depedro és el projecte musical del cantant i guitarrista Jairo Zavala, que està rodant el seu nou disc Nubes de papel. El concert costa 8 euros si l'entrada es compra anticipada i 10 a taquilla.

El dissabte ens trasllada als terrenys de la clàssica i a Mataró, concretament al Foment Mataroní (C/Nou, 11) [web] amb l'actuació del grup Esbart Rocasagna, fundat el 1967 per una colla d’entusiastes de la cultura i la dansa popular. Actualment està compost per una trentena de dansaires que formen el cos de dansa i compten també amb l’escola de dansa que la formen un centenar de nens i nenes. Podrem veure el repertori de l’Esbart en el que s’hi reuneixen danses tradicionals, danses de recerca i danses costumistes, entre d’altres, el proper dissabte dia 16 a 2/4 de 9 del vespre.

També dissabte, a pocs carrers per sota del Foment, hi haurà música, concretament al Dau [web], l'establiment del carrer d'en Pujol número 26. Hi actuarà Zahara [MySpace], que segueix amb la gira espanyola del seu disc La fabulosa historia de..., i ho farà amb un concert intim on podrem conèixer de ben a prop la seva música i una part d'ella mateixa a través d'un disc de 11 temes composats per ella, exceptuant-ne un que pertany a Santi Balmes de Love of Lesbian. El concert és dissabte dia 16 a 2/4 de 10 del vespre i té un cost de 6 euros a taquilla i 5 si és anticipada.

I tanquem el nostre repàs movent-nos fins la zona d'oci del Pla d'en Boet de Mataró, on hi ha instal·lada des de fa més d'una dècada la sala Clap [web]. Dissabte al vespre, a partir de les deu de la nit, pujarà dalt de l'escenari del número 6 de Carrasco i Formiguera els Luar Na Lubre [web], ara per ara una de les formacions més importants de la música Celta, amb un ampli historial que els acredita. Ho van acreditar amb l'actuació que van protagonitzar al mateix indret el 28 de març de 2009. Podeu recuperar una entrevista que Diaridelamusica.com va fer-los en aquell moment aquí. Actualment tenen un munt de premis, grans critiques, actuacions als millors escenaris i a més de 25 països i dos discos d'or a les seves espatlles. El preu de l'entrada és de 15 euros a taquilla i 12 anticipada. DDM